donamileva
Buduća legenda
- Poruka
- 30.635
Dopada mi se ova tema. Maza raspoznaje ljude po imenu. Dok smo bili u stanu na 5.spratu, ispod nas su vrata do vrata stanovale komsinice Rajka i Mileva. Ako kazem "idem kod Mileve" moja Maza sama otvara naša ulazna vrata,trči na 4.sprat i stane ispred Milevinih vrata i čeka da ja dodjem i pritisnem zvono (kod Mileve je uvek zaključano pa moras da zvonis,da moze da dohvati zvono i to bi radila).Ako kazem "idem kod Rajke" moja Maza opet sama otvara naša ulazna vrata, trči na 4.sprat,otvara Rajkina vrata (koja su uvek otključana), uleće u stan i zauzima poziciju ispred frižidera jer Rajka tamo drži keks za Mazu (ja mogu da dodjem ili da ne dodjem, njima je svejedno).Kada joj kažeš "idem u školu,idem na posao,idem na pijacu" ona se vraća da legne a u većini drugih "idem"situacija se i ona pozicionira ispred vrata da ide. Ako joj uveče kažeš "idem na posao" to ne pali,laje i gleda te kao da kaže "lažeš" i to samo mene a moj muž pošto radi po smenama bez problema uveče ide na posao.I hiljadu drugih situacija kada pomisliš da će da progovori kao kada Maza pobegne a Maša dodje i laje i pokazuje nam da je ova pobegla. Lepo je tužaka. Zbog tog otvaranja svih kvaka i bezanja (a niko ih nije učio nego videli od nas i vrate se ali se plašimo zbog kola) i na kapiji i na vratima od kuće je muž stavio one okrugle kvake koje morate da okrenete da bi ih otvorili. Ne izgleda mnogo lepo ali je korisno pa ih ove moje dve ludajke mrze iz dna duše. Moram da radim,rok je za PDV.![]()
Mislim da bi Doda pitao : " A zasto ja svako vece moram da cekam ispred vrata od sobe pa me tek onda pustite da legnem izmedju vas??????"hihihihihih
Tedisha je svasta naucio tokom ovih godina a sad je poceo da se pravi blesav kad mu kazem nesto sto mu se ne svidja, tipa 'necemo tamo' ili 'ajde sedi tamo da ne budes na sred puta'. Inace odlicno razume 'ajmo po keksic' (poslasticu), 'jel idemo da kuca piski?' (to mu je omiljena recenica), pa onda kad nam u susret ide neko poznat (covek, ne pas) ja mu kazem 'ko ono ide?', a kad je neki pas onda je 'gde je kuca?' , i razume bez greske, jer kad ide covek onda on zagleda sve ljude, a kad je u pitanju pas onda se okrece na sve strane ali ne gleda u ljude. Isto tako je dovoljno samo da kazem 'mac' i on vec trazi macku (da se igra, ne da je lovi), i zna da kad idem sama negde (tj bez njega) kazem mu 'ne idemo mi idem samo ja' i on se onda lepo smesti na svoj lezaj i odatle me gleda. Mada zna ponekad da smugne kroz otvorena vrata ako nisam tu recenicu dovoljno ubedljivo rekla.
![]()