- Poruka
- 12.559
Ideja nije loša.
Pa svakako treba jachati ekonomske odnose sa svim zemljama, pa i sa Amerikom... Ali nikako sa njima u bilo kakav vojni savez... Kod svega ostalog biti posebno oprezan... I ne zaboraviti...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ideja nije loša.
Kakav savez?Mi njima ne trebamo ni kao skladište crvljivih šljiva.Treba da mislimo na sebe i ne propuštamo da uradimo gomilu malih stvari da bi nam život funkcionisao.Naši političari to ne znaju i neće.Pa svakako treba jachati ekonomske odnose sa svim zemljama, pa i sa Amerikom... Ali nikako sa njima u bilo kakav vojni savez... Kod svega ostalog biti posebno oprezan... I ne zaboraviti...
Nego, ovo je chisto pitanje tih politichkih poteza... Tipa... Da li u EU, da li u NATO... Bajden je sada shtaro rekao da Srbija moze u NATO kad' god zazeli...
Udica klasichna...Ma o čemu ti pričaš kad pajseri u Skupštini jedino razmišljaju o tome kako da sebi dignu plate na 2400 evra?Kraj priče.Pa dobro, pazi potpuno se slazem da treba uraditi milion malih stvari u zemlji, a onda malo vecih, ali je*iga sad'...Nego, ovo je chisto pitanje tih politichkih poteza... Tipa... Da li u EU, da li u NATO... Bajden je sada shtaro rekao da Srbija moze u NATO kad' god zazeli...
Udica klasichna...
Ma o čemu ti pričaš kad pajseri u Skupštini jedino razmišljaju o tome kako da sebi dignu plate na 2400 evra?Kraj priče.
Pa vidiš da ih ne zanima da nešto rade nego samo da kradu?A ja treba da gajim iluzije da oni rade nešto korisno u moje ime.OK... Ako je kraj priche - kraj priche... Izvini molim te...![]()
Svaka čast!
Je l ste čuli patriJote?
Ne osvaja se svet s kuke i motike, nego s pamet i trgovinu.A vi se zabrinuli za SSP, za ulazak u jEvropu, za saradnju s Amerima...
![]()

Poenta topika je u tome da su Japanci jako brzo potisnuli u drugi plan neprijateljstvo prema SAD i poceli da traze i dobijaju njihovu pomoc i novac za razvoj industrije.
A Srbi bi jos uvek da ratuju sa Amerikancima, toliko godina nakon bombardovanja.
Samo gube dragoceno vreme.
japan i srbija
malo pretenciozno, a ipak neuporedivo. po mnogo cemu
ono sto prihvatam je da se treba okrenuti radu, velikom, sa malom zaradom, pa jos u dugom vremenskom periodu. ali, svi da `trpimo`.
kad vidim budale u audijima, smuci mi se . nama sve gore, njima sve bolje.
de su bre japanci i ninje, da nas spasu unutrasnjih okupatora, parazita i politikanata
a da. nisi spomenuo japansku opoziciju caru za vreme rata, kao kod nas. imaju li oni dilberku danu? i ko je dosao na vlast posle rata? opozicija?
o tome da se su srbiji ne moze napraviti obican radio, bicikl ili toster, i da ne pricam
ja sam ovde vise puta predlozio da se zastava ne prodaje, a da se krene sa proizvodnjom elektricnog ili slicnog ekoloskog automobila. prvih par godina bili bi tesko, ali bi posle cela eu kupovala od nas. i japanci su poceli sa biciklima i mopedima, pa sta im fali
i jos jedna sitnica - ameri su ulili milijarde dolara u japan, stvarajuci protiv tezu sssru. a u srbiji su ameri dosledni samo u devastaciji, pokazujuci celom svetu kako ce da `prodju` ako im se ameri nakace na kicmu
tako da ceo uvodni post, o tome kako treba da bespogovorno slusamo amere, a oni se da nas bogato nagrade, odise pronato vonjem
Ti znasma sta ti znash eurounijatu,japan je okupirana zemlja,prakticno nista ih ne razlikuje od amera![]()
Pokri se usima.Kakav bre rad? Pa ovaj narod je navikao za vreme Tita da se na posao ide da bi se pila kafa, a na partijskom kongresu ako kazes ZIVIO DRUD TITA - dobijes kola i vikendicu.japan i srbija
malo pretenciozno, a ipak neuporedivo. po mnogo cemu
ono sto prihvatam je da se treba okrenuti radu, velikom, sa malom zaradom, pa jos u dugom vremenskom periodu. ali, svi da `trpimo`.

Ko nokiaDa su Srbi kao Japanci bili bi Japanci a ne Srbi.
Ovako : Srbija do Tokija![]()

Osvojićemo svet 

Ovi ratnici su posle poraza Japana izvrsili Samoubistva. TAKo da su im ostale pickice tipa Ceda JovanovicCelom svetu je poznato da je Japan velika ratnicka nacija: narod soguna, samuraja i kamikaza...
U 2. sv. ratu je pretrpeo tezak poraz...
Prve dve ( i za sada jedine) atomske bombe su bacene na japanske gradove...
Japan je pred silom kakvu svet jos nije video - morao da kapitulira...
I da se (na izgled) ostavi svojih osvajackih i hegemonistickih ambicija....
Veliki ratnici su morali saviti glavu i priznati poraz...
Samo par godina posle rata, Japan je postao trgovacki partner sa zemljom koja mu je bacila dve atomske bombe...
Zaboravljeno (ili potisnuto u mozgu) je sta se samo 2-3 godine ranije desilo jer zivot je tekao dalje....
I ekonomska imperija je naglo iz pepela pocela da raste...
Nije Japan promenuo svoju osvajacku cud....I dalje hoce da osvoje svet....
Samo su shvatili da oruzjem to ne mogu, pa ga osvajaju Toyotom, Sonyiem, Nissanom i jos mnogim svetski poznatim firmama....
Na TAJ PRIMER Srbi bi trebalo da se ugledaju i znaju sta im valja ciniti!
Na TAJ PRIMER Srbi bi trebalo da se ugledaju i znaju sta im valja ciniti!
Koliko znam Japanu nisu uzeli teritoriju japan nema manjine ,nema susede kopnene ,nije imao sankcije .
Dobivao je pomoc bez uslovljavanja .Nije imao strane firme iz razvijenih evropskih zemalja da pokupuju oslabelu privredu .