Da su skolovani ili neskolovani vise uradili za Srbiju?

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
33.204
Autorska tema

Da su skolovani ili neskolovani vise uradili za Srbiju ?

Gledao sam predavanje naseg cuvenog politickog analiticara Miroljuba Petrovic koji zastupa teoriju da su neskolovani ( tj oni sto nisu imali klasicno obrazovanje ) vise uradili za Srbiju, nego skolovani.
Kroz istoriju imamo Karadjordja koji je znao latinski i staro grcki i citao Ilijadu i Odiseju u originalu, takodjeni Milos Obrenovic koji je bio dobar u geometriji i imao jako dobro pamcenje, tako da kada je bio da slusa Jasenjinove pesme , bio je u stanju da zapamti veliki broj i da ih ponovi. Nisi imali klasicno obrazovanje, a uspeli su pokrenu pocetak oslobodjenja od Turaka, i da Srbija krene u formiranju svoje drzavnosti.
Takodje poznati i cuven i politicki analiticar Miroljub Petrovic spominje i Tita, koji takodje nije imao klasicno obrazovanje, a uspeo je da SFRJ bude priznata i postovana zemlja u svetu, i za razliku od Kraljevine Jugoslavije gde nije postojala Srbija , a postojala je Banovina Hrvatska koju su stvorili skolovani Srbi, a u SFRJ je ponovo obnovljena Srbija.
images.jpg

Danasnji politicari u Srbiji ne zna se ko je skolovaniji od koga , Vucic je neke kolokvijume polagao sa 11- ticom ili 12 - ticom, a neke ispite je polagao cak i 15 - ticom, tako su profesori bili odusevljeni sa njegovim znanjem. Ali taj isti Vucic smanjuje Srbiju, priznao je pasos Kosova, tablice......a kao skolovan je ima kao politicko iskustvo, a ono katastorfa do katastrofe za Srbiju
Da li je bitno da politicari koji vode Srbiju moraju da budu skolovani, da su doktori nad doktorima nauka, ili ono posteni domacni ljudi iz naroda bez silnih diploma ?
:think:

Da se vi skolovani sta pitate otisla bi i Srbi i Srbija odavno u ...- (Lepa sela lepo gore)​

 

Back
Top