Da ste znali...

Da li se isplatilo?

• Ukupno glasova
    36
  • Anketa je zatvorena .
Ma nema veze s Yu.
Činjenica je da ćemo za par godina opet biti svi zajedno u EU.
I za koji krasni je toliko ljudi platilo životom?
Jesmo bili baš toliki idioti po prirodi, ili nas je neko toliko izmanipulirao da ni dan-danas ne vidimo jasnu sliku svijeta?
Zašto baš mi, najveća sirotinja Europe, moramo najskuplje plaćati sve ono što drugi podrazumijevaju kao gratis?

To se i ja pitam... Sto se to nije desilo Nemcima i Poljacima ili Spancima i Portugalcima? Zato sto su oni kulturni i nisu primitivni kao mi na Balkanu. Sto se kaze "plitku vodu lako zamutiti" :roll:

Daj nešto, crveno crno, pa nek Adem pukne od muke...:mrgreen:

1096501.jpg

Da ste znali 1991. da će ratovi koji slijede biti tako krvavi i da će koštati stotine hiljada života i da će stotine hiljada ljudi ostati bez svojih domova, biste li podržali bilo koju zaraćenu stranu?
Da li se isplatilo?

Ratova ce uvek biti dok je ljudske vrste, to je u ljudskoj naravi. Ne podrzavam ratove, al ko mene neshto pa pita....:neutral:

Da ste znali 1991. da će ratovi koji slijede biti tako krvavi i da će koštati stotine hiljada života i da će stotine hiljada ljudi ostati bez svojih domova, biste li podržali bilo koju zaraćenu stranu?
Da li se isplatilo?

Isplatilo se hrvatskoj, završila je genocid koji je započela u drugom svetskom ratu! Proterala je sve Srbe! :super:
Svaka vam čast, gorećete u paklu!

Pa šta je tu imalo da se ne zna, svaka budala zna da su građanski i verski ratovi najkrvaviji i najbrutalniji i da paradoks bude veći takve ratove je najlakše izbeći, stoga što najčešće služe interesima pojedinaca, koji nemaju drugih karakteristika osim što su odlični demagozi.
Kad se sve sagleda iz sadašnje perspektive i podvuče crta, ništa se nije promenilo osim što nema više Srba u Krajini.

Da li se isplatilo?

Sto ne zaokruzi na MILION zrtava kad ste vec poceli kad muslimani i sipci, u celom ratu u Hrvatskoj i Bosni ako je sve skupa stradalo oko 100 000 ljudi...
Pozdrav :cool:

A šta je trebalo da se isplati....?

Činjenica je da je potrošeno stotine hiljada ljudskih života za raznorazne projekcije nečeg "boljeg" u što su projektanti uvjeravali svoje zaluđene mase.
Krenut ću od mojih.

Dal je Hrvatima danas toliko bolje nego prije 20 godina, da je za to vrijedilo žrtvovati preko 20.000 hrvatskih života, desetke hiljada invalida rata i gubitka velikog broja srpskog stanovništva?
Dal je hrvatska lisnica u hrvatskom džepu toga vrijedna, naročito kad se uzme u obzir kratkotrajnost projekta, pošto ćemo se relativno brzo opet udružiti u okviru EU?

Dal je islamska država vrijedna 100.000 života muslimana koji su izginuli na tlu BiH?
Posebno ako se razmatra da su muslimani prije 20 godina imali sve vjerske slobode koje su mogli zamisliti, a i rezultat tih žrtava nije dostignut, jer islamska država nije stvorena.

Dal je težnja da svi Srbi žive u jednoj državi vrijedna desetaka hiljada poginulih Srba od Hrvatske do Bosne i Kosova, kao i stotina hiljada izbjeglica i ljudi koji su ostali bez ičega?

Dal je projekat kosovske države vrijedan evo već treće decenije terora, šikaniranja, ubojstava i drugih zala koja se događaju na Kosovu, nebitno s koje strane dolazili?

Slovence neću uplitati u ovo.

Činjenica je da je potrošeno stotine hiljada ljudskih života za raznorazne projekcije nečeg "boljeg" u što su projektanti uvjeravali svoje zaluđene mase.
Krenut ću od mojih.

Dal je Hrvatima danas toliko bolje nego prije 20 godina, da je za to vrijedilo žrtvovati preko 20.000 hrvatskih života, desetke hiljada invalida rata i gubitka velikog broja srpskog stanovništva?
Dal je hrvatska lisnica u hrvatskom džepu toga vrijedna, naročito kad se uzme u obzir kratkotrajnost projekta, pošto ćemo se relativno brzo opet udružiti u okviru EU?

Dal je islamska država vrijedna 100.000 života muslimana koji su izginuli na tlu BiH?
Posebno ako se razmatra da su muslimani prije 20 godina imali sve vjerske slobode koje su mogli zamisliti, a i rezultat tih žrtava nije dostignut, jer islamska država nije stvorena.

Dal je težnja da svi Srbi žive u jednoj državi vrijedna desetaka hiljada poginulih Srba od Hrvatske do Bosne i Kosova, kao i stotina hiljada izbjeglica i ljudi koji su ostali bez ičega?

Dal je projekat kosovske države vrijedan evo već treće decenije terora, šikaniranja, ubojstava i drugih zala koja se događaju na Kosovu, nebitno s koje strane dolazili?

Slovence neću uplitati u ovo.

Zasto tako niste razmisljali 1991? Nego ste tada hteli rat...

Zasto tako niste razmisljali 1991? Nego ste tada hteli rat...

Ne možeš samo jednu stranu optuživati.
Jedan pas se sam ne grize.
Srbi su mitingovali po Hrvatskoj od 1989. i vikali ovo je Srbija. Zašto?
Zašto oni nisu drugačije razmišljali?

Ali za prolivenim mlijekom ne vrijedi plakati.
Treba se brinuti da se u budućnosti ne događaju takve stvari.

Anketu sam namjerno postavio javno, jer je ionako identitet svakoga od forumaša zaštićen.
A ako želi svatko može elaborirati svoje stajalište.

Ne možeš samo jednu stranu optuživati.
Jedan pas se sam ne grize.
Srbi su mitingovali po Hrvatskoj od 1989. i vikali ovo je Srbija. Zašto?
Zašto oni nisu drugačije razmišljali?

Ali za prolivenim mlijekom ne vrijedi plakati.
Treba se brinuti da se u budućnosti ne događaju takve stvari.

Anketu sam namjerno postavio javno, jer je ionako identitet svakoga od forumaša zaštićen.
A ako želi svatko može elaborirati svoje stajalište.

Zato sto su bili vecina u krajini. Isti slucaj kao sa Albancima na KIM 1981.

Pa ako smo smatrali da albancima 81ve treba za to dati po doopetu, sto se onda bunite sto su srbi kasnije zbog iste stvari takodje dobili po doopetu???

razlika je jedino u tome , sto su siptari uspeli da ostvare svoj cilj , a srbi nisu......ni u cemo drugom.........:think:

... 81' Albosi nisu dobili po "dooopetu" jer da su dobili znali bi gde im je mesto, kao i Srbima iz krajine 95'.

Pa ako smo smatrali da albancima 81ve treba za to dati po doopetu, sto se onda bunite sto su srbi kasnije zbog iste stvari takodje dobili po doopetu???

razlika je jedino u tome , sto su siptari uspeli da ostvare svoj cilj , a srbi nisu......ni u cemo drugom.........:think:

Разлика је у томе што Шиптаре подржавају САД, а Хрвате Ватикан.

Back