Da se ja pitam, ja bih...

Mislila sam na uslove,oni su već takvi. A papire moraju da donesu .

Моја идеја је сасвим другачија.

Соц. помоћ добија свако ко дође и напише изјаву:

Немам од чега да живим, треба ми социјална помоћ, не радим, не остварујем приходе, немам вишак стамбеног простора, немам уштеђевину, другу имовину од које могу да остварујем приходе, нити луксузне ствари попут аутомобила, телевизор од 120 инча уместо оног од 17 инча, кућу на мору. Имам нормалан лап топ, а не ај ти машину од 9 000 евра, не лепим плочице на црно, нити поправљам аутомобиле у радионици непријављен.


Дакле, поента је у поједностављеној процедури. Само напише овакву изјаву и добије социјалну помоћ.

Ништа више.
Е сад, ако је било шта слагао, одузима му се вишак имовине за коју је слагао, а контрола се врши рандом, али озбиљна контрола.
 
Savršen sistem već postoji. Kada svako radi ono za šta ga je Bog dao, za šta je inspirisan i što ga raduje, u skladu sa prirodnim, univerzalnim zakonima.

Mi pravimo kopiju zakona i kopiju sistema, kopiju sebe i očekujemo da to bude savršeno. Pa ne može biti savršeno nikada.
 
Pokusao bih da napravim sistem u kome pomoc ide tamo gde treba, bez kradje, i sa minimalnim mogucnostima za manipulaciju.
Jer potreban je dobar sistem. Ljudi ce uvek biti kvarni i pokusati da smuljaju nesto, i da deo pomoci namenjene onima kojima treba, uzmu za sebe.

Inace, pitanja ovakvog tipa impliciraju ono protiv cega se borim ceo zivot, a to je kult licnosti - gde jedan covek, zahvaljujuci poziciji moci, moze da donosi odluke koje se ticu mnogih, onako kako on zeli. To uvek vodi u diktaturu, i nije nikako dobra stvar.

Zato i kazem da bih dao sve od sebe da napravim sistem koji je pravedan, i u kojem niko ne moze da na svoju ruku radi sta mu se cefne, nebitno na kakvoj je poziciji.
👏
 
Savršen sistem već postoji. Kada svako radi ono za šta ga je Bog dao, za šta je inspirisan i što ga raduje, u skladu sa prirodnim, univerzalnim zakonima.

Mi pravimo kopiju zakona i kopiju sistema, kopiju sebe i očekujemo da to bude savršeno. Pa ne može biti savršeno nikada.

Овакве ставове заступају либертаријанци и класични либерали.


Ипак, већина људи мисли да је најбоље да држава направи милион правила и прописа са милион папира.
 
Uh šta bih ja sve, ihaaaaj.
Ukinula pink i hepi , ugasila Informer i sve medije koji lažu, truju i rugaju se zdravom razumu.
Onda naravno lustracija pod obavezno da preletačka bagra ne može ponovo da se uhlebi.
Veći fond za zdravstvo, mnogo više ulaganja u škole, obrazovanje, razvoj nauke i tehnologije, istraživnja itd., jer bez toga nema napretka.
Onda dalje, jedna državna građevinska firma da se napravi i gradi stanove po nižim cenama od privatnika koji su alavi pa smo došli do toga da ne može 90% mladih da se odvoji od roditelja. Naravno građevinska mafija bi me ubila brzinom svetlosti (jer im obaram cenu kvadrata i potražnju ovime) ali pokušala bih.
Zatim dalje, reforma obrazovanja: više kvalitetnog i realnog praktičnog znanja u srednjim školama i fakultetima. Dosta više teoretisanja do besvesti.
Zatim dalje, MOMENTALNO ukidanje ugovora o povremenim i privremenim poslovima ili barem izmena zakona tako da se apsolutno onemogući njihova zloupotreba koja sada svuda postoji.
Veća prava i zaštita prava radnika.
Mnogo više pažnje i državnog ulaganja u ekologiju i zaštitu životne sredine i stroga primena svih propisa iz te oblasti i subvencije za ekološka rešenja.
Subvenvionisanje domaćih preduzetnika a ne stranih agenfi sa kojima se posle deli plen.
I tako svašta nešto, mogu do sutra. Nastaviću.
 
Popravila sve onkoloske klinike, uvezla nove lekove koji bi nam svima pomoglo da živimo bolje i duže. Zaposlila samo izuzetno stručne medicinske sestre, koje neće vikati na pacijente i praviti se da ih ne čuju kad ih ovi dozivaju. Popravila bi kvalitet ishrane u svim bolnicama, i da nikom ne treba niko da donosi jer nemamo svi nekog ko moze i ima od čega da nam donosi obroke na dnevnom nivou. Da se podrazumeva da svaki pacijent koji ima malignu (neizlecivu) bolest samim tim ima i TNP koja će mu koliko toliko popraviti uslove života. Da se uvedu besplatna kombi ili kakva već vozila koja bi sve nas koji nemamo ko da bas vozi i dovodi od i ka kući dok traju terapije, jer bolje da niko nikad ne sazna kako je kad si pod hemoterapijom a moraš prevozom na novu ili si je već primio pa moraš kući. Da svi pacijenti kad su u bolnici bilo dan ili 5 imaju pravo na doručak ili i ručak ako je potrebno jer se terapija ne može primati na prazan želudac, a ako iz bilo kog razloga tog jutra nemaš obrok od kuće teško da ces obrok dobiti, jer to zavisi samo od volje i raspoloženja servisne koja radi tog jutra. Sve je verovali ili ne više nego strasno, i nije do lekara, oni rade najbolje što mogu u uslovima koji su strašni, već do nekih zakona i mislim države koja određuje neka prava i pravila po kojima živimo mi neki, ali samo neki, oni drugi kojima trebaju takvi lekari idu privatno jer im se može i blago njima, ne zavidim i nije mi krivo sto imaju ali mi povremeno krene suza što ja nemam i nikad neću imati ni blizu tome, a opet verujem biće bolje....MORA 😞
 

Back
Top