Pa spojili smo jedan trio.
Nase kolege na poslu, decu i roditelje iz jedne osnovne skole i vrtica.Organizovali smo razne humanitarne akcije za decu a i pojedince.
Za svratise, za decu bez roditelja, za neke siromasne skole na jugu Srbije, za decu u nasoj skoli i vrticu, posebno smo ponosi na akciju ZA HEROJE KOJI SE NICEGA NE BOJE.
Evo jedne od akcije.
Saznali smo da na Institutu za majku i dete, odeljenje hematoonkologoje( deca obolela od karcinoma) postoji jedna kutija gde decica nakon terapije koja je jako bolna zavuku rucicu i izvuku igrackicu, to je ono prvo sto im izmami osmeh, medjutim ta kutija se ispraznila, kada sam to saznao osetio sam se jako porazavajuce.Stupamo odmah u kontakt sa medicinskim sestrama na tom odeljenju da nam objasne sta sme sta ne sme...
Na poslu skupljamo novac, u skoli donosimo jednu ogromnu kutiju gde deca donose iskljucivo nove igracke a kasnije tu kutiju selimo u vrtic, to smo i medijski propratili,mogu i snimak da posaljem...skupili smo preko 10.000 igrackica i preko 130.000din za te novce opremili smo kompletno odeljenje posteljinom, stocicima na rasklapanje, toplomerima, dekubitis dusekom koji je jako skup, inhalatorima...i postali prijatelji, jer ta deca su nasi najvei heroji.
Ovo je ukratko, za novu godinu nosimo im paketice...osoba koja je zasluzna za sve ovo zna da se presvuce u Deda Mraza pa pred novu godinu deci ulazi u autobus i deli slatkise....
U vrticu recimo 5 dana skupljamo igracke koje nam ne trebaju, idealna prilika da se ociste tavani ,sobe, napravi mesta za nove igracke...a onda naredna 3 dana to prodajemo na vidnom mestu u gradu, nema cene nego ko koliko da, za tri dana zna da se zaradi i do 2000eu, jedna akcija je bila za dete koje je obolelo od karcinoma pljuca pa je trebao novac za lecenje, akciju smo nazvali ZAJEDNO DO POBEDE, istu akciju smo ponovili ali smo novac dali za uredjenje vrtica nazvali smo je SADA SE DOKAZI HUMANOST POKAZI....
Mogu vam pisati o raznim akcijama i davati ideje, formirali smo viber grupu Super Tim , koja nije brojna ali dobri su ljudi u njoj voljni da pomognu.
Misljenja sam kad se grupa dobrih ljudi kao recimo ovde okupi oko istog cilja da se pomogne nekom mislim da se moze sve.