da ne kažem...

koliko kad i gde suzdržavate
kakvi su to fazoni da ne kažem ovo ono
to je ko ono da izvini ovo dete i saspete neku najogavniju paljbu
i nemoj da mi kažete kako ste prosto vaspitani

Ja sam naučila da ćutim, kada sam videla, da moja surova iskrenost pogađa ljude i da ponekad nisu spremni da čuju ono šta imam da im kažem. A, pošto jednom umalo i da nastradam zbog preteranog pričanja svega i svačega, tako...šta znam. Umusih se. Pa, onda kao dete naivno neiskvareno lanem i lupim i ostanem živa, a oni zatečeni i šokirani rafalnom paljbom, kada sam surovo iskrena , bez pardona i bez dlake na jeziku.

Nakon bolesti sma shvatila, da je život isuviše kratak, da bi stvari nazivali pogrešnim imenima i imenima uvijenim u šarene oblatnice.

Zato sada više slušam a manje pričam.

A lanem i kažem sada, samo kada me baš pitaju izričito ili kada je pitanje života ili smrti. U protivnom...teško. :mrgreen:

:hvala:

Suzdrzavam se uvek, sve na neki kulturan nacin ako moze, a ako mi bas dodje, ona malo ironija + sarkazam, da okrenem na salu, mnogo bolje i kulturnije nego da sve po spisku od A do S.
Desi se da prsnem pa oteram neke ljude u vrazju mater, ali retko.

Suzdrzavam se
kad misim da nisam spreman da dam adekvatan odgovor
na ono sto ce izazvati moje pitnaje
tj. na moguce opcije djelovanja mog pitanja kod nje (te osobe)

ali se ne suzdrzavam da dovedem druge
u takvu bezizlaznu situaciju
da ne mogu da mi odgovore adekvatno

Zasto, - ne znam!

Poslednja izmena:
koliko kad i gde suzdržavate
kakvi su to fazoni da ne kažem ovo ono
to je ko ono da izvini ovo dete i saspete neku najogavniju paljbu
i nemoj da mi kažete kako ste prosto vaspitani

Pa ljudi koji psuju ko kocijasi a sve usput vicu "da izvine ovo dete" ili "da ne kazem" ni pocemu se ne razlikuju od onih koji psuju otvoreno, ovi prvi kao glume bonton i vaspitanje a u sustini psuju kao i ovi drugi.

Posebno ovi dole juznjaci psuju,konkretno Nis, Vranje, Leskovac, em su vulgarni em prosti. Ja sam par puta bio dole verujte mi da nisam ukapirao da li su Cigani nastali od Nislija ili Nislije od Cigana.

retko se suzdrzavam da ne kazem ono shto zelim ili da burno reagujem... ako to ipak uradim ima vishe veze sa mnom, nego sa tim nekim... obichno je to da ne iskomplikujem neku vec dovoljno komplikovanu situaciju ili da ne dam povod nekom ko ga zeljno ochekuje za odredjene stvari... u izuzetnim situacijama to radim da ne bih povredila nekog...:neutral:

Ja se samo izuzetno suzdržim kad je neko u nekoj preosetljivoj fazi-inače što na umu-to...
Mada sam dosta neemotivan pa se više igram rečima kao igračkama...
Ali...Nije ovo priča o takvima,već o popižđenima koji se suzdržavaju...Oni pre
ili posle prsnu!:mrgreen::lol:

Ja se samo izuzetno suzdržim kad je neko u nekoj preosetljivoj fazi-inače što na umu-to...
Mada sam dosta neemotivan pa se više igram rečima kao igračkama...
Ali...Nije ovo priča o takvima,već o popižđenima koji se suzdržavaju...Oni pre
ili posle prsnu!:mrgreen::lol:

Još jedna mudrost mog oca :lol: - "Nisi ti ta koja treba nekome da kaže istinu u lice" .

I ja se toga prilično pridržavam u životu. :) Izbegavam direktne sukobe kao što izbegavam i aj kontakt na ulici , a u prostačkim svađama sam potpuno nemoćna i poražena i pre početka.

Дипломата сам. Знам где, шта и како и колико треба да причам. Мада, мислим да то и нема везе толико са искреношћу.

Није неискреност ако се нешто прећути.

Дипломата сам. Знам где, шта и како и колико треба да причам. Мада, мислим да то и нема везе толико са искреношћу.

Није неискреност ако се нешто прећути.

Tako je , ja nisam diplomata, volim reci sta mislim, ali je nekad mudro precutati...

Još jedna mudrost mog oca :lol: - "Nisi ti ta koja treba nekome da kaže istinu u lice" .

I ja se toga prilično pridržavam u životu. :) Izbegavam direktne sukobe kao što izbegavam i aj kontakt na ulici , a u prostačkim svađama sam potpuno nemoćna i poražena i pre početka.

Sa kojim pravom će neko reči nekome istinu u lice, a da pre toga nije pitan za neko mišljenje, to prvo.
A drugo ubeđena sam da su teške psovke odraz slabosti......ne mogu da se prostački svađam, jer mi pri tom nije dobro fizički (muka mi je zaista), što ne znači da sam fina...u raspravama možeš izreći milion istinitijih reči i težih reči, to i umem ponekada....ali retki su ti koji hoće raspravu...
E sad zamislite situaciju da uđete u konflikt sa osobom koja, na vaše pitanje, koje joj ne prija ili zamerku svejedno, kaže, citiram˝ more jedi *ovna, nabijem te na *urac, ma uvatiš me za ovu moju ****, pokaže po pravilu srednji prst, *ebote ko te nije, uhvati se za cenjenu (pokazna psovka, opet)...ne mogu da se setim baš svega....i hajde sad ti se tu snađi, budi pametan, dostojanstven....ili se lepo okreni i ne obaziri....kolika bi trebalo da je neko budala pa da uzvrati istom merom....
Gde je ironija, sarkazam, pa ne treba faks za to.....

Back