Da li znate ko je u stvari najviše opremio Vojsku Srbije?

Beograd -- Ministarstvo odbrane obelodanilo u Informatoru o radu pregled donacija iz koga se vidi da je od 2014. do 2018. Srbija od SAD dobila najviše pomoći.

Kako se navodi, najveće donacije od SAD Srbija je dobila za nabavku simulatora za obuku izvođenja vojnih operacija u iznosu od 1,4 miliona dolara
Fino,sada Vucic moze na simulatoru dobijenom od americkih prijatelja ,da izvodi kombinacije ukidanja taksi na srpsku robu

Beograd -- Ministarstvo odbrane obelodanilo u Informatoru o radu pregled donacija iz koga se vidi da je od 2014. do 2018. Srbija od SAD dobila najviše pomoći.
Pogledajte prilog 579754

Naime, Srbija je od SAD dobila pomoć od oko 10 miliona dolara u opremi i novcu, čime je ta zemlja na mestu broj jedan, piše današnji Blic.

Druga na listi dobrotvora je Kina, koja je donirala oko 5,2 miliona evra, a za njom slede Norveška sa 586.000 evra, Danska sa 494.860 evra i Velika Britanija sa 169.000 funti.

Kako se navodi, najveće donacije od SAD Srbija je dobila za nabavku simulatora za obuku izvođenja vojnih operacija u iznosu od 1,4 miliona dolara i opremu za višenamenski poligon za obuku, vredan 819.800 dolara.

Dodaje se da su SAD poklonile i 12 termovizijskih dvogleda i 350 radioloških individualnih senzora vrednih 814.567 dolara, kao i sisteme za simulaciju "Virtual Battle Space" u vrednosti od 379.000 dolara.

Blic piše da je 10 vozila BRDM2, iz kontigenta ruske donacije od 30 tenkova T-72 i 30 BRDM2, stiglo u Srbiju, ali da tih vozila, kao i programa "mig" ili američkih "hamvija", recimo, nema u Informatoru o radu Ministarstva odbrane u kojem su predstavljene donacije Vojsci u poslednjih pet godina.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019&mm=07&dd=31&nav_category=11&nav_id=1572158

Е сад да нам након објаве износа помоћи објаве и за колико смо, од кога и шта све пазарили па да видимо прави однос снага.

*******и и *******и... бојно поље "Крстарица" је ваше :)

Тица, избачен си из партије ..скрећеш у десно ..које донације , све је то од голуруког народа ...гладни народ палтио од пореза ..а увалили нам канте као и Хрватима ...

пази шта промовишеш и које вредности промовишеш ...

уосталом зар је битно ...зар није боље људима помагати да живе , него да се кољу и умиру ..

Руски лекари иду по нашим забитима и прегледају људе , помажу им да живе а не да УМРУ !

Русија је душа!

Cene Ruskog naoruzanja :

Rusija poklonila "onoliko" jeroplana , plus rezervni delovi , municija za njih , obuka pilota i cena "manja od Mericke donacije" ?
Koliko li je procenjeno ono zlato iz okoline Bora i Majdanpeka koje su Merikenjci "zakupili na onoliko godina" i preprodali Kanadjanima , a Kanadijani Kinezima za oko 1.2 milijarde doloresa ...i to povrsinski deo , prvi sloj...?
:)

"Sloboidna tica " mora da se sali i to posebno u zavrsnici sa onim "natoguSSi i *******zi izvolite "...?

Руска Федерација је највећи донатор Војске Србије
Ministarstvo odbrane RS, Jovo Mamula 31.07.2019

Војска Србије је највеће донације добила од Руске Федерације, која је донирала шест авиона МиГ-29, а у току је реализација донације 30 оклопних извиђачких возила БРДМ-2М и 30 тенкова Т-72МС, са пратећим елементима логистичке подршке. Осим тога, током преговора за набавку наоружања и војне опреме из Русије добијени су значајни попусти и олакшице.
Такође, Република Белорусија донирала је Војсци Србије четири авиона МиГ-29.
Српски Миг-29

Српски Миг-29

До разлике у износима донација појединих држава који се налазе у „Информатору о раду Министарства одбране“ и стварног стања дошло је из разлога што у „Информатору“ нису приказане оне донације које су у току или за које још увек не постоји сагласност обеју страна да се обелодане подаци о износима тих донација, саопштило је Министарство одбране.
Неки медији објавили су данас да су Сједињене Америчке Државе највећи донатор Војске Србије.
Kakva donacija migova kad je drzava platila silne milione ko ovde laze

ајде сада одговори лепо ..да ли је боље што Руски лекари помажу живот тако што лече наше старе и изнемогле или што Западњаци дају оружје да се међусобно убијамо .
Nemoj da lazes tako bezocno

U SRBISTANU SE DECA LECE PUTEM SMS

Ljuta Tica

Naime, Srbija je od SAD dobila pomoć od oko 10 miliona dolara u opremi i novcu, čime je ta zemlja na mestu broj jedan, piše današnji Blic.
Мис'им, оно, као- вау... :lol:
И ја сам 'тица, али, брате, ти га сад баш, онако- ус*а...:mrgreen:
10 милиона!:rotf:

И то је дискутабилно. Дала је највише неких шљакера који само што не мучу, једно 95%.

Нико не вапије "у јбт, немамо паметних људи - брзо, у Србију по њих!"
Pa dala je nije da nije. Samo bas nisu svi Tesla da se prica o njima.

Evo ova ekipa iz Srbije tacnije Yuge sto su radili na Apolo misijama. Ovde 99% nije culo za njih.

Почели Руси да ударају по ушима па су се морали огласити.
Јадна ли је ово држава када броји донације, само ћу то рећи још на ову тему...

Немој тако, данас док сам попио 2 ракијице са кумом из Канаде, троје њих, потпуног грађанског израза и форме је просило:
1 Цигарета;
2 200дин и
3 ракија.

Жена од 50. г., баба од 70.г. и Мушкарац од 60. г.
Све смо им дали што су тражили !

Уредни обријани, испеглани, чисти ... без поноса, скрхани, обезвређени ....

Немој тако, данас док сам попио 2 ракијице са кумом из Канаде, троје њих, потпуног грађанског израза и форме је просило:
1 Цигарета;
2 200дин и
3 ракија.

Жена од 50. г., баба од 70.г. и Мушкарац од 60. г.
Све смо им дали што су тражили !

Уредни обријани, испеглани, чисти ... без поноса, скрхани, обезвређени ....
И овде код мене на Булевару једна бабетина(око 70год.) која је супер обучена, испеглана, чиста, лепо очешљана - ПРОСИ и овако кука: "... дајте ми..... гладнаааааа сам....!"
потпуно сам збуњен... шта се ово догађа са народом није ми јасно.......

И овде код мене на Булевару једна бабетина(око 70год.) која је супер обучена, испеглана, чиста, лепо очешљана - ПРОСИ и овако кука: "... дајте ми..... гладнаааааа сам....!"

Готов је

(мислим на народ)

Kapitalizam bato , svako se snalazi kako ume i zna.
Ona ne krade, ona prosi a tebe niko ne tera da joj daš...
Većina onih koji nemaju, oni ne prosi , oni čak i ne kukaju.
Ne možeš ni generalizovani, koliko puta im kupim kifle i jogurt, žalosno mi prosto.

Америка би Србији морала да донира Калифорнију да би надокнадила део уништеног (ВИДЕО)
01-08-2019 10:58
После првобитно објављеног Информатора о раду и донацијама Војсци Србије, према којем је наша земља у периоду од 2014. до 2018. године највише помоћи добила од Сједињених Држава, накнадно се огласило Министарство одбране наводећи да је наша војска највеће донације ипак добила од Руске Федерације.

Америчка војска (Фото: amry.mil)
Прецизира се да је реч о шест авиона МиГ-29, а да је у току реализација донације 30 оклопних извиђачких возила БРДМ-2МС и 30 тенкова Т-72МС, са пратећим елементима логистичке подршке. Осим тога, током преговора о набавци наоружања и војне опреме из Русије добијени су значајни попусти и олакшице.
До разлике у износима донација појединих држава који се налазе у „Информатору о раду Министарства одбране“ и стварног стања дошло је из разлога што у „Информатору“ нису приказане оне донације које су у току или за које још не постоји сагласност обеју страна да се обелодане подаци о износима тих донација, саопштило је Министарство одбране.
Занимљив тајминг
Дипломата Зоран Миливојевић је у емисији „Свет са Спутњиком“ рекао да је ипак интересантан контекст када је у неким медијима објављен списак донатора, само два дана пошто су у Нишу приказани поклоњени руски транспортери.
„Имамо и изјаву новог руског амбасадора у Београду Александра Боцан-Харченка који каже да ће се РФ потрудити да се више никада не понови агресија на Србију, и то је озбиљна порука. Евидентно је да је у току битка за утицај на сцени и сматрам да у донацијама има озбиљне политике — то је механизам за њено јачање“, објашњава Миливојевић.
Коментаришући негативно реаговање НАТО-а на поклоњене руске транспортере, Миливојевић наглашава да и то показује да та битка за утицај добија на интензитету због других околности. Он констатује да су САД у региону успеле да направе пробој са Македонијом и Црном Гором, али да са Србијом и БиХ тешко иде.
А регистар уништеног оружја...
Миливојевић поставља и питање зашто се, када се праве такви рејтинзи донација, не анализира и оно што је уништено током НАТО агресије.
„Ниједна фабрика није остала, а да не говоримо о цивилним објектима и жртвама. Нису нам уништили само војну инфраструктуру, већ целокупну економску која нема шансе да се обнови у скоријој будућности, па чак ни овом врстом утицаја.
Они би као донацију морали да нам поклоне на пет година рецимо Калифорнију да уживамо у њеним благодетима, па тек онда да компензују десет одсто онога што је овде срушено. Србија је агресијом НАТО-а заустављена у развоју и то је најтеже надокнадити“, истиче дипломата Миливојевић.

Правдање злочина
Пензионисани генерал Жељко Нинковић сматра да Америка настоји да с релативно малим парама оствари велики утицај.
„Они су 1999. године ишли са геноцидним намерама, јер су уништавана складишта муниције, горива, али и места где је ВС одржавала технику. На крају, иако је била сачувана, завршила је на ливади. Ипак, нагласио бих да је претерано рећи да се данас наша војска наоружава, то је све у складу са плановима опремања војски у окружењу“, наглашава Нинковић.
Све то утркивање ко је колико дао представља правдање оног злочина који је Запад учинио Србији, објашњава пензионисани генерал Видосав Ковачевић. Он подсећа да је Србија данас војно неутрална земља која је опредељена за добре односе и са Истоком и са Западом.
„Ми подједнако сарађујемо са Русима, Американцима и Кинезима, и то је наше опредељење, али је тешко то што смо окружени НАТО кишобраном, тешко је остати самосталан. Москва је тога свесна и зато се њена помоћ тек очекује“, закључује Видосав Ковачевић.

http://www.pravda.rs/2019/8/1/ameri...orniju-da-bi-nadoknadila-deo-unistenog-video/

:)

Da mi , za svaki slucaj , sacekamo i vidimo "sta ce biti sa kucom" i sa onom raselinom u Cal...

"
ШТА КРИЈЕ НАСА:
Мистериозни авион летео изнад области којој прети разорни мегаземљотрес, а његова путања је све зачудила! (ВИДЕО)

01-08-2019 13:46 Издвојено Свет Планета Видео
Научници већ годинама упозоравају на мегаземљотрес који би могао да погоди расед Сан Андреас што би довело до катастрофе.

Авион (Фото: јутјуб)
Ових дана панику је унео мистериозни авион Америчке свемирске агенције (НАСА), који је летео веома близу земље, због спекулација да осматра непредвидљиви расед.
Према проценама, постоји могућност да Калифорнију погоди велики земљотрес магнитуде осам или већи, који, би нанео доста штете поготово у подручју Сан Андреаса.

See clare sullivan's other Tweets

Употреба информација и политика приватности у Твитер огласима
Погледај друге твитове корисника цларе сулливан

Авион НАСА летео је веома близу тла и изазвао узбуну међу становницима, а мистерија се продубила након што се сазнало за путању његовог лета.
Авион НАСА819 наводно је снимао и летео у цик-цак изнад чувеног раседа. Реч је о граници две геолошке плоче - северноамеричке и пацифичке, чије трење изазива подрхтавање унутар Земљине коре, а напетост се ослобађа земљотресима.

После бројних позива, шерифова канцеларија у Лос Анђелесу потврдила је да летелица заиста припада Наси.
Водитељка ЦБС2 Џазмин Вил рекла је да је авион "застрашујући, велики и бучан".
"Нисте знали где ће да слети. Сви су зауставили аутомобиле и гледали увис", рекла је.

Познати теоретичар завере Тајлер Глокнер поставио је снимак и дао своје тумачење.
"Регистрована летелица примећена је како лети у цик-цак поред и изнад Сан Андреаса. Као да снима терен и као да покушава да прикупи више података о ономе што се догађа испод. Шта се дешава? Да ли се нешто дешава? Шта знају, да ли се спремају за нешто? Да ли већ знају да долази велики земљотрес?", питао се Тајлер.

https://www.pravda.rs/2019/8/1/sta-...tres-a-njegova-putanja-je-sve-zacudila-video/

Back