Da li zbog nezaposlenosti treba Srbija da prihaviti model koordiniran sa ministarstvom prosvete?

Srbija treba ukinuti ministartsvo prosvete, potpuno je nepotrebno na drzavnom nivou.

Struka se stice iskustvom a ne obrazovanjem. Jedini ekonomski razlog za obrazovanje je liberalizacija, da se omoguci pristup onim koji ne mogu biti segrti, pripravnici, kroz trziste; nego da mogu sa diplomom uci u trziste rada. Insistiranje na diplomi je obrnuta diskriminacija, ide protiv izvornog cilja a to je liberalizacija trzista.
Da, tako uce i elektricari, vodoinstalateri, automehanicari. Learning by doing. :zcepanje:
Struka se stice tako sto se ide 3 dana u skolu, a dva dana na praksu, ali takvog skolovanja
u Srbiji vise nema pa nema vise ni zanatlija. Trazis elektricara, preporuce ti coveka koji sve zna
da radi, i vodu i elektriku, razume se i u statiku krova, a zapravo ne zna nista.

ne slazem se da treba uslovljavati zaposlenje diplomom

ako vlasnik kafane , recimo , zaposli bravara kao kuvara - njegov problem ,

ako su jela losa - propasce

ali treba skolovati one profile koji su potrebni , tu treba drzava da gleda

pa da skoluje zidare , keramicare , vodoinstalatere , vozace

evo bas gledam za zidara- fasadera ,postoji smer samo u 2 skole po 15 djaka , za celu srbiju
kakva glupost... pa kad si tako pametan, ako hoces ja da ti okrecim gajbu. ili odradim fasadu... ako nisi zadovoljan - tvoj problem , a i moj jednokratno.. nikome me neces peporuciti..

Poslednja izmena od moderatora:
U redu je to što traži Snoško efendija.Ali problem je Vučić i slične budale koje ne znaju razliku između kinetičke i potencijalne energije,Njutnove zakone,Kirhofova pravila...takvu su na vlasti i oni misli da su majstori majmuni a da inženjeri nisu intelektualci nego samo oni na vlasti koji donose lopovske zakone.
ma jok... ovde se opet izvrce postavka teme... a postavka je bila zbog nezaposlenosti. tj ukinuti ili smanjiti na minimum zanimanja koja su nepotrebna ili sa minimumom potreba. i pri tome za sva zanimanja cetvrtog stepena strucne sprema i na dalje- da imaju licencu. ti nasi fazoni (mislim eremitini)- ma nema veze neka gazda restorana uposli kuvara bez licence , propasce... nije tema. tema je da treba USLOVITI vlasnike firmi i radnji da moraju da imaju radnike sa licencom... onda bi na birou bilo neznatan broj na primer kuvara, konobara, trgovaca... a u trgovinskim lancima ne bi radili turizlolozi , a u frizerskim salonima surnjajin mali koji je gledao kako se sisa u salonima kod rodbine. a pri tome je zavrsio germanistiku i nema posao...

valjda ti je manje zao ako ti neko upropasti kantu materijala

nego da te otruje

Istražni organi se ne bave kantom materijala,ali ako vas gazda otruje biće povuci potegni.
Što se tiče mene za materijal ne brinem jer ne radim materijalom jedino parama.Sa time
radim davno od kada sam primetio da može da rade za mene umesto ja za njih.

Back