Da li vredi uzeti Samaung galaxy note 9 u 2022 godini?

Uskoro trebam uzeti novi telefon i razmisljao sam se za ovu zver od pre nekoliko godina. Da li vredi uzeti ovaj telefon u 2022 godini i gde ga sigurno kupiti kao polovan?
Model iz 2018 koji više nema podršku. Mislim da je poslednje ažuriranje na android 10 a sada je aktuelan android 12. Ok, to i nije tako strašno. Posle 4 godine baterija je sigurno oslabila o istu treba menjati. Prodaje se sve i svašta a to kućište je lepljeno i zamena nije jeftina. Može da se menja ali ne u svakom servisu.
Naravno, treba videti njegovo fizičko stanje i cenu. Lično, ne bi ulazio u takvu kupovinu.

Uskoro trebam uzeti novi telefon i razmisljao sam se za ovu zver od pre nekoliko godina. Da li vredi uzeti ovaj telefon u 2022 godini i gde ga sigurno kupiti kao polovan?
Najsigurnije ga uzeti od neke starije gospođe koja ga je čuvala i mazila kao svoj dildo.
Sve ostalo nije dobra opcija , npr neki bahati klinac ili neki sljaker koji mu je već olupao ekran i radio servis sa jeftinom zamenom.
Ispitaš sve , od poziva do kamere, vidiš da li je software original, da li je otključao bootloader kako bi gurao neki custom rom itd
Najbolje uživo da pazariš kada si već odlučio polovan da uzmeš.

Inače za polovnjaka se ne uzima ništa starije od 2 godine..mada može se uvek uloviti dobar i stariji , sve zavisi od stanja.
Ako je za malo para onda i bateriju da menjaš isplati se.
Srećno i nemoj da te prevare Note liniju ima i Redmi.

Najslabija i najskuplja komponenta na svakom mobilnom je ekran :p
Uopste ne pricam o tome...Pricam o tome da-baterija neminovno slabi s godinama, manje ili vise ali NE MOZE biti ista posle 3, 4 godine kao prvih pola godine-godinu. Za ekran je spas polikarbonat/staklena folija i na ledja/kuciste dobra maska. Proiblem su zakrivljeni telefoni kako za njih naci tvrdu a zakrivljenu foliju?

Uopste ne pricam o tome...Pricam o tome da-baterija neminovno slabi s godinama, manje ili vise ali NE MOZE biti ista posle 3, 4 godine kao prvih pola godine-godinu. Za ekran je spas polikarbonat/staklena folija i na ledja/kuciste dobra maska. Proiblem su zakrivljeni telefoni kako za njih naci tvrdu a zakrivljenu foliju?
ZX ti li si ?
Normalno da slabi ali danasnje baterije su daleko izdrzljivije od onih li-ion i lipo pre 15 godina i vise.
Moja nokija 7.1 koju sam kupio 3 god i dalje ima solidnu bateriju , svaki dan sam ga skoro punio.
Fan fekt evo na pikselu 4a je slicnog kapaciteta baterija i cudo je sta radi software da bi ustedeo bateriju , pravo cudo.

Koristim ga otkako se pojavio na trzistu i dosad mi nikad nije trebao drugi. Ranije su nam u firmi davali svakave pa i iPhone, Windows phones, Blackberry. Ovaj svima odgovara, jos nisam cuo da se neko zali.

i ja sam uzo p30 pro polovan pa sta mi fali? uzmi tog samsunga on ima bolji ekran. svakako samsung telefoni imaju najvece rezolucije odnosno gustinu piksela. samo izbegavaj samsunge koji imaju u nazivu dodatak E. oni su slabiji.
Slabo se ti razumeš u sve to ...
Na tržištu najveću gustinu pixela imaju Sony telefoni.

4K rezolucija , 643ppi na 6.5 inca

Samsung je tu oko 400 pixela po inču...prosek.

A što se tiče rekorda po gustini piksela tu je verovatno Z5 premium iz 2015 god.

https://m.gsmarena.com/sony_xperia_z5_premium-7536.php

DISPLAY
TypeIPS LCD
Size5.5 inches, 82.4 cm2 (~70.4% screen-to-body ratio)
Resolution2160 x 3840 pixels, 16:9 ratio (~806 ppi density)
ProtectionScratch-resistant glass, oleophobic coating
Runs at 1080 x 1920 pixels except for select use cases

Prvi telefon sa 4K rezolucijom na svetu.

A što se tiče rekorda po gustini piksela tu je verovatno Z5 premium iz 2015 god.

https://m.gsmarena.com/sony_xperia_z5_premium-7536.php

DISPLAY
TypeIPS LCD
Size5.5 inches, 82.4 cm2 (~70.4% screen-to-body ratio)
Resolution2160 x 3840 pixels, 16:9 ratio (~806 ppi density)
ProtectionScratch-resistant glass, oleophobic coating
Runs at 1080 x 1920 pixels except for select use cases

Prvi telefon sa 4K rezolucijom na svetu.
Ma koji bre Sony?!?!? pogotovo-danas...nema ih nigde....Motorola se trza...Samsung ima svoju ciljnu grupu, Iphone takodje, ostali deo trzisnog kolaca dele-Xiaomi, Honor, pa Huawei, Motorola, na zacelju sa Nokijom i slicno...

Ma koji bre Sony?!?!? pogotovo-danas...nema ih nigde....Motorola se trza...Samsung ima svoju ciljnu grupu, Iphone takodje, ostali deo trzisnog kolaca dele-Xiaomi, Honor, pa Huawei, Motorola, na zacelju sa Nokijom i slicno...
Ma citas li ti to sto sam napisao , uputio sam odg za ono ppi ... tu nije samsung glavi nego sony koji odavno fura 4k ekrane na telefonima ...

E zivot bi ti bio bolji sa samsungom.
Verovatno.

pa sta ja znam uzeo sam p30pro zbog kamere i zoom-a. ali ipak to mi ne znaci toliko,najbolje kad je imas vrhunski ekran. eto moj stari s7 edge ima bolji ekran nego p30pro. razlika ocigledna cim otvoris Instagram aplikaciju i krenu slike da izlaze...znaci strasno koju je gresku huawei napravio.

Back