DA LI VERUJETE U ... ???

Нису сви Роми исти. Два мусава циганчића траже од мене неке ситне паре, а уста им пуна неке саламе и тазе леба. Затражим ја од њих гриз, а један од њих ми без размишљања пружи и каже ''НА''. Штета нисам био баш гладан.
А, па верујем.

Имала сам ситуацију пре два-три месеца: на трамвајској станици, прилази ми Циганчица и тражи ми динар. Ја је питам за шта јој треба, а она ми одговори да купи да једе. Мислим, за динар...А није била ни мусава, није она улична, рекла бих да чак има и пристојан кров над главом...и ја јој кажем да јој не дам новац, али да ћемо заједно у продавнцу да јој купим шта жели да једе.
Нарвно, ушле смо, она онако скромно покаже не ке две- три чоколадице, ја јој купим равно пет...изађемо напоље, а она , мукица, ни пет, ни шес' : ''узми, да једемо заједно''.
Шта рећи?

Jednom drugarica i ja cekamo u kolima zeleno svetlo, kad pridje malo cigance mom prozoru i kaze: "Seko, imas koji dinar?!" Ja pogledam u novcanik, amaaa baas nista sitnica tamo ni u kolima nigde, sve neka velika para samo i kazem ti ja njemu: "Nemam mali, imas ti za mene neki dinar?!" naravno sa sve osmehom da bih malo okrenula na salu... kad on ruke u dzep brljavi nesto, vadi razne novcice prebira i daje mi 20din kovano.. nasmeje se i ode! :worth::super: vidjala sam ga ja posle toga nekoliko puta kod Tuckwooda i kupila mu sladoled, a i on meni isto jednom,.... bas je sladak klinac :whistling: ali ima i prevaranata i raznih... ipak najvise volim da se setim lepih primera! :heart:

Back