Da li verujete sebi

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I jedno i drugo i ni jedno ni drugo, zapravo. Mi se formiramo pod uticajem sredine, okruzenja, tj drugih misljenja (misljenja drugih ljudi), a pod cijim uticajem posredno ili neposredno donosimo odluke. Ko misli da je on nesto esencijalno autentican i da je njegova odluka utemeljena u nekakvom metafizickog obrascu, nadam se da troluje.

Poslednja izmena:
Da li samostalno donosite odluke ili padate pod uticaj drugog mišljenja,
zato sto ne verujete u sebe ili niste sigurni ali kazete sebi..tako cu pa šta bude
Ne.

Ne verujem sebi jer sam impulsivna, a ako nisam, onda sam preterano obazriva. Mrzi me da objašnjavam.

Ali to nema veze sa samostalnim mišljenjem, u smisllu tuđeg uticaja. Sve svoj odluke, većinom loše, u životu sam donela sama. Tuđ uticaj se može videti jedino kao mehanizam koji me je naveo da dođem do odluka, ali niko mi ih nije nametao nit me batinama uterivao. Imala sam jednog koji je bio izverziran za psihološki pritisak, mada se njemu obio o glavu - ono što je hteo da postigne, nije. Nije me zadržao, otišla sam od njega.

Ako pod tuđim uticajem misliš postupanje drugih ljudi koje me je navelo da reagujem ovako ili onako, onda ok, onda sam bila pod njihovim uticajem. Mada ja to ne vidim tako. Svaka akcija izaziva reakciju, i mada je onaj koji aktivira pokretač akcije, on ne može (ne utiče) uticati na ishod experimenta - ako zamorac nije vezan lisicama za zid i višestruko pretučen. I/ili višestruko ispranog mozga. Ako je čovek koji je nameravao da me psihološki slomi imao takve želje, žestoko se zahebao, obzirom da je njegova akcija rezulltirala otporom i krajnjiim antagonizmom - nikako totalnom prepuštanju njemu.

Ko bolje od mene može znati šta je za mene dobro ? :) Moja volja je slobodna, imam pravo da sledim sopstvenu logiku, imam pravo da kažem NE, a ako je tako umesto mene niko ne može da odlučuje.
Ne podležem tuđim uticajima. Mogu da prihvatim savet, mogu i da promenim mišljenje, ako mi se otvoreno i direktno nešto objasni i argumentovano dokaže da nisam u pravu, ali izbor je uvek samo moj i ničiji više.
Da, verujem sebi. Ili, drugačije rečeno : mislim svojom glavom. :)

I jedno i drugo i ni jedno ni drugo, zapravo.
Isto mislim, da ne širim objašnjenje.

Mi se formiramo pod uticajem sredine, okruzenja, tj drugih misljenja (misljenja drugih ljudi), a pod cijim uticajem posredno ili neposredno donosimo odluke. Ko misli da je on nesto esencijalno autentican i da je njegova odluka utemeljena u nekakvom metafizickog obrascu, nadam se da troluje.
Ovo boldovano- daj ne palamudi, ovo jedva da ima smisla, svako može ovako neodređeno da se izražava a da ne kaže ništa.
Ne radi se o tome da ne razumem dotične reči (ima ih doduše koji će sad da ti skinu kapu i isplaze jezik, da te obožavaju i zaprate lol) nego ništa nisi rekao time, čak naprotiv, upropastio si prethodno rečeno sa čim se apsolutno slažem.

Da li samostalno donosite odluke ili padate pod uticaj drugog mišljenja,
zato sto ne verujete u sebe ili niste sigurni ali kazete sebi..tako cu pa šta bude
Nikad "ne padam" pod tuđi uticaj, ali savet tražim ako se radi o meni nepoznatoj oblasti.
(Na primer pitam koji je majstor bolji da mi zameni lamelu jer sam nova u gradu)
Takve stvari
Gde ići na letovanje, nisam bila 5 godina (mada i za to imam informacije na internetu)

U vezi ličnog života- iskreno, milion puta sam pitala baš ovde na forumu za savet. Meni je lakše pitati anonimno nepoznate ljude. Pročitam sve odgovore i već dok čitam, samo mi se iskristališe šta treba da radim :)

Isto mislim, da ne širim objašnjenje.

Ovo boldovano- daj ne palamudi, ovo jedva da ima smisla, svako može ovako neodređeno da se izražava a da ne kaže ništa.
Ne radi se o tome da ne razumem dotične reči (ima ih doduše koji će sad da ti skinu kapu i isplaze jezik, da te obožavaju i zaprate lol) nego ništa nisi rekao time, čak naprotiv, upropastio si prethodno rečeno sa čim se apsolutno slažem.

Zato sam i okacio Rasta Kola koji je to mnogo plasticnije objasnio od mene "i'm special, i'm so fuckking special, me, me, me! Fucck you..."

Back