Da li verujete da Tatica postoji ?

Ne, verujem da su ljudi zli jer namaju karaktera, jer zlo je uvek precica i daleko primamljivije, a ne da neki demon "kusa" ljude, i gaji zlo u njihovim srcima.
Kao metafora, mogu da razumem, ali niko ne ubije 30 ljudi jer ga je djavo uzeo pod svoje, vec jer je sociopata koji ima realni psiholoski problem u glavi.
Realno, svako se srece sa svakakvim iskusenjima svakodnevno, kolega na poslu me nervira, provocira, ja mogu lepo da precutim, gledam svoja posla, ili da ga udarim i da napravim haos i sebi i njemu.
Ne kusa mene tu djavo, vec se moj karakter bori sa mojim nagonom, egom, cime vec. Metaforicki se moze reci da se bore dobro i zlo, i da je taj ego, nagon los tj. djavo, ali ja ga ne tumacim sa religijskog stanovista.

Pa bog jeste sotona, mislim stvarno, sta to djavo jos moze da uradi sto bog nije??
Da si procitao bibliju, razumeo bi zasto to kazem. Djavo nije stvorio pakao, bog je.

Nije to tema

Procitao sam i Bog nije zao kao tatica

Bog moze vise jer ima vece moci od Sotone, to je sve ..ali ne cini zla kao Tatica vec koristi svoju moc za dobro :)

Bog je stvorio raj na zemlji za Adama i Evu i za sve ljude i dao im je sve na pocetku stvaranja

A Sotona je sve to pokvario i pretvorio u pakao prevarivsi Evu i Adama da pojedu plod sa drveta koje je bilo zabranjeno za jelo

Kako to mislis bog ne cini zla? Pa jesi ti procitao bre bibliju uopste? Jel ti znas koliko je ljudi bog pobio u bibliji? I kakav je genocid izvrsio?
Sta spominjes adama i evu, pa to drvo sa jabukom je bila bozja namestaljka.
Bog je znao da ce upravo to da se desi, zato su i drvo i zmija bili tu. Ili mozda oces da kazes kako bog nije svemoguc i nije mogao da predvidi taj dogadjaj???
Taj vas bog nas i jeste stvorio, da bi se nad nama izivljavao i to je ono sto ti pise crno na belo u bibliji.

Ono sto pise u bibliji, dcidno jeste ovo.
Bogu je bilo dosadno, napravio je svetlo, nebo, zemlju, biljke, zivotinje, adama. Posto mu je bilo dosadno, kao i adamu, njemu je dok je spavao izvadio rebro i zamenio mesom. Postavio je drvo mudrosti (znanja) i ZNAO je sta ce se desiti, inace im ne bi postavio to drvo tu, turio zmiju i iskusavao, da nije znao rezultat unapred. To je uradio namerno, da bi kasnije mogao da se igra sa ljudima kako mu dune.
Jos jedan podatak koji doprinosi ovu tvrdnju je da nas je stvorio sa slobodnom voljom. Ako je izbor moje slobodne volje da ne verujem u njega, zasto cu onda zavrsiti u paklu? Kako je to onda sloboda, ako se uslovljava? Jel ti kontas kakav je bog zapravo poremecen um, taj iz biblije?
Bog jeste sotona.
Jos jedna bitna cinjenica. Zasto bi bog stvarao poseban entitet, koji je zao? On je bog, prvi, stvoritelj. Znaci, nije satana nikao iz zemlje, vec je zao bog stvorio njega, kao segrta, nekoga ko ce raditi prljave poslove za boga, dok bog pred ljudima ima cisto ime. Jos jedna cinjenica koliki je to monstrum, perfidan, i iskalkulisan.

Poslednja izmena:
Nije to tema

Procitao sam i Bog nije zao kao tatica

Bog moze vise jer ima vece moci od Sotone, to je sve ..ali ne cini zla kao Tatica vec koristi svoju moc za dobro :)

Bog je stvorio raj na zemlji za Adama i Evu i za sve ljude i dao im je sve na pocetku stvaranja

A Sotona je sve to pokvario i pretvorio u pakao prevarivsi Evu i Adama da pojedu plod sa drveta koje je bilo zabranjeno za jelo

Samim ovim pisanjem ti priznaješ da veruješ da tatica postoji. Veći je problem što sotona u mnogim ljudima radi i to baš u onima koji deluju najnevinije i prave se da su dobri.

Ne cini

Mozda si ti pomesao Taticu sa Bogom pa mislis da je on :mrgreen:

Nije tema o tome, svi ti koje je Bog kaznio su bili krivi do guse ne brini ;)

Bog nije znao, on je stvorio ono sto sto je stvorio i pustio da zivi sa slobodnom voljom

Drvo je bilo kao test za poslusnost, posto im je sve dao, hteo je da vidi da li ce da ga slusaju i to samo 1 zakon su imali - da ne diraju to drvo niti da jedu sa njega - zar je to bilo tesko da se ucini u zamenu za vecni zivot i zivot u raju ?

Ne oni su vise voleli taticu koji im nista nije dao samo kasnije patnju zbog greha i neposlusnosti prema Bogu :mrgreen:

Bog je stvorio sve savreno ali je Tatica kojeg branite sve pokvario i to je cinjenica

- - - - - - - - - -

Samim ovim pisanjem ti priznaješ da veruješ da tatica postoji. Veći je problem što sotona u mnogim ljudima radi i to baš u onima koji deluju najnevinije i prave se da su dobri.

Pa postoji ne mozes ga sakriti od ociju Bozijih i onih koji veruju u Boga srry :flert:

Bog i Isus priznaju da POSTOJI - zar mi bolje znamo od njih ?

Ja sve verujem što god mi koja budala kaže da postoji...
Što ne bih verovo? Zabranjeno?
Ja verujem i da se mesečina na lebac maže-tvrdio na moje uši Mika...
Da u kutiji šibica prebivaju mali ljudići-to opet jedan Aca...
I da ima tolki peto (još čujem kako kukuriće preglasno) ko na Milićevoj slici...
Svašta ja verujem...ko da to ima veze...

Back