Da li veci deo ljudi danas uopste zna ista o psihologiji?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

To Bacanje Petardi

Početnik
Banovan
Poruka
8
1. Psihologija je nauka.
2. U nauci se ide sa argumentima. (Sto znaci da je bitno reci put kojim se doslo do misljenja o necemu, a ne samo misljenje o necemu, u smislu "Ja tako mislim")

___
Zasto price tipa "to je tako zato sto ja to mislim" (na pr. izjave tipa: "Samo bog moze nauciti coveka sta je ljubav"), uz koje se cak ni ne POKUSAVA DATI prikladna (ili BILO KAKVA) argumentacija spadaju u okvir ovog NAUCNOG pdf.?

Zar takvi postovi (99%, koliko vidim) ne treba da se BRISU sa ovog pdf.?

Dakle, psihologija je (zaista) nauka!

Nadam se da postoji tacno 1% sanse da ova "tema" nece biti obrisana, i da vredi pokusati. Ljudi ovde ipak ne bi trebalo da dodju i da se prazne na nacine "Ja imam takvo misljenje, a put kojim sam dosao do njega ce ostati misteriozan" - jer to je s u p r o t n o od nacina koji prilici NAUCNIM (ponavljam) pdf.-ovima.

Ako neko ne moze da shvati da je psihologija nauka, to je njegov problem, i za takvu vrstu price valjda postoji neki pdf. Smece (prevod sa engleskog).

Ili je administracija psihologiju dozivela kao nesto sto nije nauka - pa se zato forum puni takvim nonsensima i neargumentacijama pod njenim okriljem?

Dakle, zabranite nesto:
ili
TO DA IKO KAZE ARGUMENTE ZA SVOJE MISLJENJE
ili to da
IKO KAZE MISLJENJE, ALI NE I ARGUMENTE (tj. put do tog misljenja)
.

Ako dozvolite oboje pravite kompromis koji samo vas forum i vas cini smesnima i trivijalnima.

Poslednja izmena:
Naravno, psihologija je nauka. O psihologiji znam osnovne stvari iz srednje skole, jos cuvam svesku,nas profesor je nama to tako objasnio da si ovca ako to ne zapamtis na casu. Ovako cituckam po internetu, pronadju se neke zanimljive stvari. Steta sto sad na fakultetu nemam neki predmen vezan za psihologiju, (rado bih ga ucio), imao sam samo jedno poglavlje u okviru drugog predmeta.

Problem naveden u uvodnoj poruci je vezan za način komunikacije na forumu i nivo kulture i obrazovanja korisnika foruma, na koji delovanje moderatora utiče delimično. Dakle, problem nije vezan isključivo za psihologiju, već za egoizam i sujetu kojima korisnici "nadoknađuju" nedostatak argumenata, podataka, znanja i inteligencije.
Kako je ovo forum koji ima za cilj da privuče korisnike, koji su potencijalni potrošači artikala koji se na istom reklamiraju, ne treba očekivati previše od moderatora, mada ima i onih koji drže do svog integriteta.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back