Da li vas vređa kad vam kažu da ste povučeni?

mekflaj

Poznat
Poruka
8.291
Pitam se zašto bi me vređalo, ali me nekako pogodi i smeta mi kad to čujem.

Verovatno jer bih hteo da budem spontan, harizmatičan, slobodan u kontaktu sa ljudima a ne pokočen, siguran u sebe... i onda kad mi neko to kaže ta slika kojoj težim se sruši....

Da li možete da provalite da li je neko povučen pri prvom pogledu na čoveka?

Šta uopšte znači - "biti povučen"?

Nisam povučena, zaprvo ja sam baš prodorna...
Dok sam bila mlađa bilo mi je jako neugodno sa "povučenim" osobama koje deluju kao da im je neprijato, pa se osećam kao da treba da glumim dvorsku ludu i onda se trudiš da animiraš nekoga ko sedi bez reči, užas (recimo kada dođu gosti i drugari ostave svoje "povučene" devojke, a one se mumificiraju u ćošku).
Očigledno je da nisam objektivna i da sudim po sebi, ali uvek imam utisak da tim ljudima nije prijatno u sopstvenoj koži, kao da stalno nešto vagaju, reći ili ne reći kao da im život zavisi od toga...
Potpuno drugačiji od njih su asocijalni, oni su mi ok. Ne prija ti društvo ili moje društvo, to je ok, ali oni su nekako u miru sa sobom i savršeno ih ne dotiču drugi ljudi, čak ni na nivou ljubaznosti.

Verovatno jer bih hteo da budem spontan, harizmatičan, slobodan u kontaktu sa ljudima a ne pokočen, siguran u sebe... i onda kad mi neko to kaže ta slika kojoj težim se sruši....

Prvo te vredja sto si povucen a onda pitas sta je to...
Ako oces da vise sebe voli moras i da radis na sebi,je ce onda ljudi prestati da ti budu ogledala za samoljublje...

jok spaso sam se
povucenost znaci nenametljivost mozda i prekomerna
jako povucen to je vec dijagnoza i kad ti neko iz porodice prepricava to o tebi od nekog treceg da je reko sta znam prvo je neprijatno recimo u skoli nastavnici profesori a i sta posle to niko ni ne govori nego te samo izbegavaju tacnije ti izbegavas druge

da sam dobio ćerkiću sa 20 godina, sad bi imala 16, umesto što visim ovde voleo bih da je spašavam kao mel gibson u blood father, pa da vidimo ko je povučen... ne znam zašto sam ovo napisao ali mi je taj film probudio roditeljski instinkt.... nemam koga da štitim, za koga da se borim, egzistencijalna kriza

Imati ćerku je nešto mnogo gotivno ali, kad imaš i sina to je full priča.

da, to je suština

prihvatanje sebe - veština nad veštinama

Pa i nije, zapravo je vrlo jednostavno. Pođeš od toga da je svako nekakav (izvini na banalizaciji, tako sam klincima objašnjavala pa im je bilo jasno i blisko) i sad, niko nije savršen i skroz vau. Svi imamo dobre, manje dobre i baš loše strane. Na neke možemo da utičemo, na neke ne, ali eto trudimo se da budemo najbolja verzija sebe u datim okolnostima i generalno, prihvatiš sve što ne možeš da promeniš bez mnogo samoosuđivanja. Nije tako teško.

Ne vređa me, jer realno i spadam u povučenije osobe. Sad, to što mi to ne prija i što bih voleo to da promenim je druga stvar, ali ne vređa me kada mi neko saopšti nešto što je činjenica. Posebno ako sam je i sâm svestan.

Ne mogu na osnovu prvog utiska da "provalim" da li je neko i u kolikoj meri povučen.

Ne govore mi da sam povucen ... vec da sam poseban tip :hahaha:

Pogadja te, jer ne gledas to kao normalnu ljudsku osobinu, vec kao manu, hendikep.
Kao kada nekom ko ima koje kilo viska i kompleksira se, kazes da je bas dobro popunjen, ne podrugljivo, ali eto, pogodi zivac.

Ja jesam povucen, i nisam covek od akcije, centar paznje i sl. Zatvaram se u takvim situacijama jednostavno. U nekim manjim grupama mogu da funkcionisem mozda, ako su poznanici, ljudi sa kojima sam dobar, ali i to je retko. 1 na 1 funckionisem odlicno (mada i to podosta zavisi od sagovornika).
Mada ovo je svet ekstrovertnih ljudi, i ovi malo tisi odskacu, posto svi teze da budu u centru desavanja, fokusu, okruzeni ljudima. Mada mislim da je i povucenost i nesto vise od obicne introvertnosti, iako oba nekada idu rame uz rame. Introvert je cutljiv ako nema sta da kaze, ako ima prica kao navijen kada sa nekim nadje zajednicki jezik, otvara se kada nadje na osobu sa kojom ima slicnosti. Povuceni ljudi mislim da imaju poteskoce sa svima u komunikaciji i otvaranju, tako da se granica izmedju povucene osobe i introvertne osobe tu lako zagubi.

Back