da li vas je udario muškarac ?

18450536875521412727808589082954_w640.jpg

I to, ni manje ni vise - nego u S. Arabiji!! :)

http://www.nadlanu.com/pocetna/zivo...a-ona-mu-je-OVAKO-uzvratila.a-261531.299.html

Poslednja izmena:
Znam da je nasilje još kako postojeće u mnogim porodicama, brakovima, vezama, i da mnogi slabiji članovi zajednica žive u strahu i nasilju od strane "najbližih".

Ovde bih postavio pitanje vama članicama foruma koje ste imale tu životnu sreću da niste žrtve nasilja, već ipak živite neki siguran život, i vaša psiha nije traumatizovana dugogodišnjim trpljenjem nasilja.

Da li ste nekada u bilo kojoj situaciji u bilo kojem trenutku u životu bile fizički napadnute i pretrpele udarce od strane muškarca, bilo da je neko blizak ili neko nepoznat ?
Da li vas je nekada neka muška individua sa te pozicije da je on snažniji i muškarac, a vi slabiji i žensko, čak "samo" ućutkao, pripretio, i slično ?

Ako jeste, možete li da napišete kako je to uticalo na vaše razmišljanje, da li je imalo traumatičnih posledica ?
Fizicko nasilje ne.
Jednom me je rasplakao jedan 'drug'. Imala sam nekih 14-15 godina. Onako pred drustvom, kao zezanje ali vredjajuci moju porodicu.
Taj 'napad' pamtim kao nasilje.
Nedugo zatim je zavrsio u zatvoru, ne znam zbog cega. Znam samo da mi nije nijedne sekunde bilo zao. A znam ga ceo zivot. Dan danas zivi u zgradi prekoputa mojih roditelja. Pokusavao je da se javi kasnije, ali ne. Za mene je mrtav covek.

- - - - - - - - - -

Mene tata nikad nije cak ni cusnuo. Ni roditeljsku. Retko kad je i povisio glas na nas.
Braca su uvek bila zastitnicki postavljena.

Mislim da bi se raspala kad bi mi se to desilo jer nisam navikla.
S druge strane... nikad ne znas sta bi i kako... ali ostavila bih ga sigurno... sve i 13oro dece da imamo...
Nasilje nema opravdanje

- - - - - - - - - -

PS. Sem u slucaju zavrtanja muda vrsnjaku momku moje cerke :malav:

Jeste,kukavicki pesnicom u glavu s* ledja i onda sam se okrenula i uzvratila.Msm da ga je vilica danima otkidala.

:hahaha:

- - - - - - - - - -

Jeste u osnovnoj skoli.....stalno....kad prodje pored mene zvizne me pesnicom u rame .....i danas imam oziljak kad mi je jednom podmetnuo nogu pa sam se razbila o beton...zalila se uciteljici, deda mu pretio ali posle toga je bio jos gori... negde u 7. razredu upisem neki kurs samoodbrane i razvalim ga od batina...vodili su ga u bolnicu mislim da mu i danas skljoca vilica od tog udarca.....nikad vise nije smeo da me popreko pogleda a ne da me udari

he,he pre par godina sretnem ga ...prica da ima problem sa vilicom a ja pokazujem oziljak na nozi... kaze bio zaljubljen u mene ... pitam bijes li ti svoje devojke a on kao - ma neee...koji kreten
hahahaahaha

Uuuuuuuu
Zene kao tomb rajderi...

Uopste ne postujem klauzulu o nenasilju, ako zena voli da se raspravlja ili da gadja predmetom...
Izvini, to je isto nasilje, a samar da ne napominjem.
Ja sam za ravnopravnost razumnih, a nerazumnih imas koliko hoces i svi oni uzdizu svoje ponasanje a kude tudje...

Znaci , ako je nervozna, setnja, pola sata, pa se izduvaj, tako sam slao profane u setnju da ih ne bi patosirao, tako i zene...
Za njeno dobro...a i moje dobro...
Nervoza i vikanje nije po definiciji "u dobru i zlu" u braku ili vezi...To je vise problem jednog od ucesnika u vezi...
A sebe uciniti zrtvom takvog problema koji nije vas, to je van razuma...

Dakle ili fino jezik za zubima i kulturishka na pravi nacin, a ne lajava a ovamo zrtva...ili balkanski sindrom ko ce koga vise zastrasiti...
Najveci problem su shonje, koji imaju laznu javnu pricu da ni pod kojim uslovima nisu udarili i ne treba udariti zenu...
Ako meni zvekne samar, zensko ili musko , dobice ga nazad, postarina placena.....cak i kad je jaci...to uopste nije neki kriterijum po kome odlucujem kad se upustam u sukob u koji sam vec nasilno ubacen...

A sam ne stvaram sukobe, toliko da misle da sam slabic...znaci psuj, vredjaj, radi sta hoces, ali ne ulazi u prostor od 2m oko mene...Toliki mi je radni hvat...

Ja vise i ne smem da razmisljam o sibanju....klinci prvo vade nozeve i sacekuse sa palicama , nema tu stisnute pesnice ni u crtanim romanima...A i ne znam kako danas izgledaju stripovi...Ne znam da li izlazi nindja jos uvek...Imam negde prvih 20 brojeva, moj buraz se lozio na njih...

Ali sam primetio cudnu stvar, klinci su strasno puni mrznje i izopstavanja...prosto kao da jedva cekaju da se grupisu i nekog proglase tudjincem, iz druge grupe...
A i zene osim za seks, sve trpaju u pretnju...Osim kad su na poslu, tad ih mozes nahvatati, jer se trude da budu uljudne...tad imas sansu da im oboris gard ako znas da budes vickast...

Ali evo i ovde se vidi kolika je zenska glupost....
Dakle iz nasih komentara zakljucuje jedna od modernih glupacica da smo nasilnici...

Ne nego treba da budemo sonje pa da se zene uzive u ulogu batmanke ili nekog drugog nasilnog i autoritativnog heroja iz crtanih...
Kad se kaze hajde da budemo ljudi podrazumeva se sa obe strane, ebes ti modernu medijsku definiciju, on mekan, a ona goropadna i to je ljudski....sipak...

Ili smo ljudi oboje ili zadrzavam da budem seljak kad vidim da imam posla sa seljancurom...I nije mi bruka , jer sa seljacima je najlaksi i najefektniji pristup da se postavis kao da si i ti seljak, samo sve ti ravno i maher si...seljak lake ruke (ne u smislu udaranja)....

Back