DA LI VAM SMETA?

Han van Zem

Buduća legenda
Poruka
31.081
... vulgarnost kod suprotnog pola? Da li podnostite, prelazite preko toga?

Mene hladi vulgarnost kod zene. Mozda zato sto sam vaspitan u kuci u kojoj su se misli i osecanja izrazavala razgovorom sa drugim, a ne pricanjem drugom. Nije bilo vriske, nije bilo tabu tema, nije bilo resavanja problema tonom, vec sadrzajem.

Ne volim da cujem/procitam vulgarnost od suprotnog pola. To ih degradira, ne samo kao zensko, vec i kao osobu. Prosto je.

Govorim o svakodnevnoj komunikaciji, a ne o nekim intimnim momentima.

Pravim veliku podelu, kada prost i zatupljen čovek psuje-naravno da mi je to ogavno. Kada neko duhovit ( a za to obavezno mora biti i inteligentan, mada svi inteligentni nisu duhoviti, ali svi duhoviti su inteligentni) opsuje u nekom kontekstu, to može zabavno da izgleda, neka vulgarnost-jer prosto je u kontekstu, pa može da zasmeje ili zamisli sagovornika.
Vulgarnosti kao redovne poštapalice u siromašnom vokabularu-otrcana i česta pojava, jedna ogavnost.
Mada sad ne znam kako si uklopio povišene tonove sa ovim, ne viču svi kada psuju. I za potpunu sliku, naravno da uzimam sve u obzir: ko je izgovorio, kada, koji je smisao toga, izraz lica, opšti utisak :)

Pravim veliku podelu, kada prost i zatupljen čovek psuje-naravno da mi je to ogavno. Kada neko duhovit ( a za to obavezno mora biti i inteligentan, mada svi inteligentni nisu duhoviti, ali svi duhoviti su inteligentni) opsuje u nekom kontekstu, to može zabavno da izgleda, neka vulgarnost-jer prosto je u kontekstu, pa može da zasmeje ili zamisli sagovornika.
Vulgarnosti kao redovne poštapalice u siromašnom vokabularu-otrcana i česta pojava, jedna ogavnost.
Mada sad ne znam kako si uklopio povišene tonove sa ovim, ne viču svi kada psuju. I za potpunu sliku, naravno da uzimam sve u obzir: ko je izgovorio, kada, koji je smisao toga, izraz lica, opšti utisak :)

Nisu samo psovke vulgarnost. Vulgarnost je i podrigivanje na sav glas u drustvu, recimo.

Ili brate, brate, brate, braaaateeee, braatteeee, brateeeeeeeeeee. Pogotovo kada cujem zensko.

Jako mi smeta. I to me najbrže "odbije". Kada vidim prostotu u izražavanju, vulgarizam i upotrebu neprimerenih izraza. Nedolično ponašanje. Nemanje kućnog vaspitanja. Jednostavno ne volim. Vaspitana sam drugačije, ja sam drugačija, i mom senzibilitetu osećajnom i stidljivom, odnosno, mojim ušicama to ne prija da slušaju. Upravo me najviše kod muškaraca i oduševi, kada vidim da toga u njegovom vokabularu nema.

Nisu samo psovke vulgarnost. Vulgarnost je i podrigivanje na sav glas u drustvu, recimo.

Ili brate, brate, brate, braaaateeee, braatteeee, brateeeeeeeeeee. Pogotovo kada cujem zensko.

To sam ranije na nekoj temi pisala, to ,,brate, brate" je odraz plitkosti, kada čovek usvoji poštapalicu i frlja se njome, a slažem se mnogo gluplje i jadnije zvuči iz ženskih usta.............
Podrigivanje i slične radnje -to ne pomenuh, jer to se podrazumeva da je idiotska potreba da dođe u centar pažnje, verovatno smešan sam sebi.

kada je izgovorena u vidu saljivosti ne ali mnogi nemaju mere u tome...vise mi smeta vulgarnost kod zena, to mi je bas ruzno...a nekada sam i sama vulgarna :(

Иста је ситуација и са мном.
И сам сам некад вулгаран, а много више ми смета вулгарност код жена.
Особито кад изненада постану вулгарне...

I da, takvi likovi su prilično nesocijalizovani. Funkcionišu u nekom manjem krugu ljudi, gde misle da su zabavni. Kada bi ih čovek dislocirao bilo gde u nepoznato okruženje, sigurno ne bi podrigivali i koješta. I onda bi možda shvatili da to čime raspolažu i nije baš elementarno znanje.

У праву си...

ne volim teske vulgarnosti to mi je odvratno ali nemam nista protiv kad neko postujuci vreme i mesto i okolnosti u kojima se nalazi
opsuje, bude vulgaran na neki sarmantan nacin, tek kao neki zacin prici

... vulgarnost kod suprotnog pola? Da li podnostite, prelazite preko toga?

Mene hladi vulgarnost kod zene. Mozda zato sto sam vaspitan u kuci u kojoj su se misli i osecanja izrazavala razgovorom sa drugim, a ne pricanjem drugom. Nije bilo vriske, nije bilo tabu tema, nije bilo resavanja problema tonom, vec sadrzajem.

Ne volim da cujem/procitam vulgarnost od suprotnog pola. To ih degradira, ne samo kao zensko, vec i kao osobu. Prosto je.

Govorim o svakodnevnoj komunikaciji, a ne o nekim intimnim momentima.

Dakle ovde sme...:mrgreen:

Šalim se , sve to dozirano ume da bude ok. ali preterana vulgarnost kod žene zaista izaziva odbojnost i počinje da liči na muškobanjost u najmanju ruku...

Back