Da li vam donose na noge...?

islandjanin

Aktivan član
Poruka
1.775
Da li koristite usluge firmi koje se bave dostavom potrebstina iz prodavnica... ne znam da li smem da 'reklamiram' neku, ali u pitanju su firme poput 'potrcka'... dakle, mrzi vas ili ste spreceni da odete po hleb, mleko ili nesto trece, pozovete njih, oni odu, donesu vam to sto zelite, platite iznos na fiskalnom racunu i jos malo preko toga na ime njihove usluge. Dakle, da li koristite usluge takvih firmi i koliko vam je to finansijski izvodljivo da pored placene robe placate i uslugu donosenja na noge?
Imaju li po vama takve firme perspektivu u ovim nasim zivotnim uslovima?

p.s. Dvoumio sam se da li da stavim temu na ekonomiju, mada mozda je i tamo otvorim :per:

U nabavku idu ukucani, ja zaista ne volim i ne idem cesto (ali oni vole pa je to OK), medjutim ne bih ni dinar dala za tu vrstu usluge sve dok mogu da mrdam.
U nasim uslovima ima perspektivu samo ono sto je krajnje neophodno ljudima, a ova usluga tu ne spada za vecinu ljudi, jer je neophodna nepokretnim ljudima, eventualno nekome ko mora da brine o nekome non-stop i ne sme da mrda iz kuce, a ostalima retko, i verujem da bi neko radije platio komsijama ili sl.nego da angazuje firmu.

..od prilike isto razmisljamo, ali kad sam jednom prilikom ubedjujuci se sa izvesnim osobama da oni nemaju posla bila demantovana..na poziv su odgovorili da nemaju vremena da
se mlate cak do tamo, jer samo na jednoj opstini imaju dovoljno posla za broj ljudi koji su trenutno zaposleni, i da moraju poraditi na tome da prime veci broj ljudi da bi mogli da
zadovolje potraznju...ostala sam zatecena....sto ce reci da i pored nemastine ima ko ce da plati da mu neko ode po novine ili pljeskavicu, jer ga jednostavno mrzi da izadje iz kuce...
..i budi onda pametan, treba li ili ne takva firma....hoce li raditi ili ne....

Meni to ne treba, ja sam od oni što u dve prodavnice idu da biraju gde je bolji i lepše ispečen hleb, a o ostalom da ne pričam, moram sve kroz svoju ruku da propustim. I čokoladu kad kupujem dobro gledam da nije slučajno udarena, polomljena ...

Па добро, али се зна ко добро пече хлеб и где се купује квалитетно месо, свеже поврће, то може и потрчко да одреади технички
Користио бих курирске услуге доставе намирница само ако бих био принуђен. Користим понекад услуге доставе хране ресторана, кетеринг за посао, с времена на време. Нисам баш стална муштерија.
Сада и велики тржни центри нуде услуге доставе кући, не знам само да ли то заиста функционише, а са сваким локалним трговцем, комшијом, претпостављам да може да се уговори достава свакодневних потрепштина на кућну адресу.

Da li koristite usluge firmi koje se bave dostavom potrebstina iz prodavnica... ne znam da li smem da 'reklamiram' neku, ali u pitanju su firme poput 'potrcka'... dakle, mrzi vas ili ste spreceni da odete po hleb, mleko ili nesto trece, pozovete njih, oni odu, donesu vam to sto zelite, platite iznos na fiskalnom racunu i jos malo preko toga na ime njihove usluge. Dakle, da li koristite usluge takvih firmi i koliko vam je to finansijski izvodljivo da pored placene robe placate i uslugu donosenja na noge?

p.s. Dvoumio sam se da li da stavim temu na ekonomiju, mada mozda je i tamo otvorim :per:

Ovde gde ja živim to ne postoji, a inače je institucija prastara... u Turskoj to i dalje postoji, samo nije nikakva 'firma' u pitanju nego domar i njegova deca, ili potrčko iz lokalne radnje. Mislim da je sistem odličan, i rado bih ga koristila. Ujutru ustaneš, a domar već okačio kesu sa novinama, hlebom i mlekom o kvaku. Ponestane ti aleve paprike dok kuvaš, a ti njega zamoliš da trkne do radnje... i slično. Sistem bi funkcionisao, što da ne - ako imaš love daješ bakšiš, a ako nemaš, možeš da postaneš potrčko i zarađuješ...

Може то да олењи човека, поготову жене. Па, знате онај кадар из филма кад Маргарет Тачер(коју су увек заебавали да је ћерка трговца) иде дементна и климава сама у продавницу и после препричава како је маслац поскупео. Мислим, па то је шаблон тема за разговор-временске прилике и шта је све поскупело..

Pa svakako ej korisno bogatim ljudima, jer zasto bi se oni cimali, kad mogu da zarade na sat recimo 5 000 dinara, a usluga im kosta oko 1000 lupam. Isplati im se u plusu su 4000
Ja obicno volim da narucim neku dostavu, jer me cesto mrzi da spremam ista ,ili u pola noci da trazim sta cu jesti xD, al ne uzimam od potrcka i to nego samo ovako ako je picerija ili neka jela ako donose : D

..od prilike isto razmisljamo, ali kad sam jednom prilikom ubedjujuci se sa izvesnim osobama da oni nemaju posla bila demantovana..na poziv su odgovorili da nemaju vremena da
se mlate cak do tamo, jer samo na jednoj opstini imaju dovoljno posla za broj ljudi koji su trenutno zaposleni, i da moraju poraditi na tome da prime veci broj ljudi da bi mogli da
zadovolje potraznju...ostala sam zatecena....sto ce reci da i pored nemastine ima ko ce da plati da mu neko ode po novine ili pljeskavicu, jer ga jednostavno mrzi da izadje iz kuce...
..i budi onda pametan, treba li ili ne takva firma....hoce li raditi ili ne....

Eto vidis, a ja bih isto rekao sto i ti?! Nemaju oni posla, ili ako i imaju onda je to jako slabo, kad ono...

Eto vidis, a ja bih isto rekao sto i ti?! Nemaju oni posla, ili ako i imaju onda je to jako slabo, kad ono...
Mm je pravio sajt jednoj takvoj firmi u NS-u i ne mogu da postignu koliko imaju posla.

Ja ne koristim njihove usluge, ali od kako postoji najveći e-hipermarket u Srbiji koji radi besplatnu dostavu, štedim sebi dobrih sat-dva nedeljno i umesto stajanja u redu i probijanja sa ogromnim kolicima po radnji, sedim kući sa dignutim nogama, pijuckam kaficu i uživam...:super:

Mm je pravio sajt jednoj takvoj firmi u NS-u i ne mogu da postignu koliko imaju posla.

Ja ne koristim njihove usluge, ali od kako postoji najveći e-hipermarket u Srbiji koji radi besplatnu dostavu, štedim sebi dobrih sat-dva nedeljno i umesto stajanja u redu i probijanja sa ogromnim kolicima po radnji, sedim kući sa dignutim nogama, pijuckam kaficu i uživam...:super:

Ja isto ne koristim njihove usluge, ali sam bio ubedjenja da u Srbiji ipak nema toliko bogatih ili ne znam kako da ih nazovem, ajde 'zauzetih' koji bi takodje koristili usluge takvih firmi... Ko je stvarno zauzet i jednostavno ne moze da postigne jos i da ide u kupovine i ostala cuda pa zove njih to mi je ok, ali koga jednostavno mrzi, pa placa drugome... to je vec nesto drugo

...ta vrsta kupovine je druga stvar, besplatna je dostava...jos ako si zadovoljna onim sto ti donesu, je pun pogodak....:)

..eto vidis kako zivimo u raznoraznim zabludama....sto bi jednom davno jedan pametan covek rekao, uvek ima ko ima i ko moze da plati.....

Razni ljudi - razni prioriteti. Neko ima kola, i to mu se podrazumeva, iako kola toliko koštaju. Neko drugi pešači ili ide busom, ali plati za ćeif... Nije to nikakav dokaz da ljudi imaju više, pre je dokaz da drugačije troše...

Razni ljudi - razni prioriteti. Neko ima kola, i to mu se podrazumeva, iako kola toliko koštaju. Neko drugi pešači ili ide busom, ali plati za ćeif... Nije to nikakav dokaz da ljudi imaju više, pre je dokaz da drugačije troše...
d
...ima tu svega po malo...uglavnom dosli smo do onoga sto smo i pra znali, neko ima i bas ga briga koliko kosta, ako je za njegovo zadovoljstvo, drugi imaju ali im je cef da biraju
sami ono za sta ce dati pare....opet ima onih koji imaju puno manje, ali ne zele da mrdnu nego angazuju drugog da im obavi ono sto ih mrzi ili ne vole da rade....a opet imamo i
one koji trose na takve usluge iz proste lenjosti...
...razliciti ljudi, razliciti prioriteti.....kao i nacin zivota..

Dostavu hrane, da..tipa picu ili kinesku klopu..ali da placam nekog da mi trci po novine ili hleb mi je malo kretenski..nisam bas toliko zauzeta da ne mogu da promolim nos do prodavnice..a vecina nas ima makar kakvu prodavnicu tik ispred zgrade..

Немам потребе да користим тако нешто јер живим поред великог тржног центра у којем је неколико супермаркета, 6-7 месара, пијаца...
Али некад наручим пицу, иако ми је пицерија 300 метара од куће... То му дође на исто. Додуше, достава пице је бесплатна, али чињеница је да некад немам времена да одем по пицу, или да једем у пицерији, да ми је лакше да ми донесу кући...
Сигурно има старијих људи којима је проблема да силазе и пењу се на своје спратове и да вуку тешке кесе... Што да им неко не донесе и при томе заради? Свима лепо.

Мени је ово супер идеја. Мрзим продавнице, пијаце, куповину било које врсте.
Чак и куповину гардеробе.
Супер ми је када ми супруг и дете донесу све што ми треба, да не бих морала ја да идем, јер у мом граду доставне службе још нема.
Али, када би било, сигурно бих користила ту врсту услуе, поготово када су дани овакви - бљутави, кишни, хладни.

Back