Da li u životu, treba nekad i glumiti

nazalost ali gluma je postalo deo nas i ko kaze danije folirao, ne glumio, laze ............

Ne foliram i ne glumim,što mi je na umu ,to mi je na drumu,bilo do sada
kako u realu,tako i u ovom svetu,ali.....u ovom svetu su me mnogi do sada
naučili da je najbolje biti veliki foler...i što si veći ,to bolje po tebe.
Počet ću da razmišljam o sopstvenom dobru....iskrenost samo stvara neprijatelje !

...dešava li ti se, nekad, da na nekim mestima (sem pozorišta i sl.), moraš, trebaš, ili hoćeš da glumiš;...a da za to imaš opravdanje, ne grize te savest, ili, smatraš svoj postupak moralnim,...?

Ne. Jer za laž nema nikada opravdanje. Sigurno je bilo situacija gde sam mozda trebala oćutati, prećutati i mnogo što šta bi u ovom mom životiću prošlo što bezbolnije ali ne i svakako kvalitetnije, jer je ipak najvazniji miran san. Za laž nikada ne može biti opravdanja, a ljudi koji imaju savest ne mogu da lažu jer znaju da je njihova savest zapravo njihov dzelat..dakle i kada bih ih mukla na to naterala pojeli bi se zivi od grize savesti pa znajuci sta bi ih cekalo, zato sebe i ne dovode u takve situacije...MOralno..širok pojam..sve ono što neće nikome nauditi, povrediti, i gde cu ja mirno spavati, smatram moralnim. Ali avaj, ne lezi vraze nismo svi pa isti i dobro je da nismo...Mnogo patim zbog laži, tudjih..i jesu me puno puta lagali i zato ne mogu da pomilsim da nekome to isto pa priredim i da lazem, jednstavno nikada jer i ovako jako pa lepo prolazim uzivotu, zamilsite sta bi bilo da još pa lazem? Tek bi onda imala haos od zivota. Ali shvatam da kada ides kroz zivot glavom kroz zid i sto na um, to na drum i tako..i ne moze lepo da prodjesš..ziv sam primer ja....jer meni glumatanje ne ide od ruke...da ide, upisala bih Akademiju dramskih umetnosti..i nazalost sve se to negde placa, zar ne? Svaka otvorenost i iskrenost ima zapravo negde svoju cenu, je li tako? Na keaju budes okarakteroisan svakako samo en kao iksren, jer iskrenost je shvacena kao napadnost, to jest napadanje, otvorenost kao sitnicavost i da se ne nabraja dalje..NI ovde ni u relanom zivotu ne glumim niti ista glumatam. TO sam sto sam. MOzda sam ovde i vise ja nego u realu. Ovde ja milsim da mi samo još ne znaju prezime, tako da ko nista ne flumi, nema cega da se boji. No, sto mi je to pa puno dobra donelo, ali ja ne umem drugacije i nije mi zao, iako sam samo patila zbog toga, to sam. A iz te kože se ne moze.

Ne. Jer za laž nema nikada opravdanje. Sigurno je bilo situacija gde sam mozda trebala oćutati, prećutati i mnogo što šta bi u ovom mom životiću prošlo što bezbolnije ali ne i svakako kvalitetnije, jer je ipak najvazniji miran san. Za laž nikada ne može biti opravdanja, a ljudi koji imaju savest ne mogu da lažu jer znaju da je njihova savest zapravo njihov dzelat..dakle i kada bih ih mukla na to naterala pojeli bi se zivi od grize savesti pa znajuci sta bi ih cekalo, zato sebe i ne dovode u takve situacije...MOralno..širok pojam..sve ono što neće nikome nauditi, povrediti, i gde cu ja mirno spavati, smatram moralnim. Ali avaj, ne lezi vraze nismo svi pa isti i dobro je da nismo...Mnogo patim zbog laži, tudjih..i jesu me puno puta lagali i zato ne mogu da pomilsim da nekome to isto pa priredim i da lazem, jednstavno nikada jer i ovako jako pa lepo prolazim uzivotu, zamilsite sta bi bilo da još pa lazem? Tek bi onda imala haos od zivota. Ali shvatam da kada ides kroz zivot glavom kroz zid i sto na um, to na drum i tako..i ne moze lepo da prodjesš..ziv sam primer ja....jer meni glumatanje ne ide od ruke...da ide, upisala bih Akademiju dramskih umetnosti..i nazalost sve se to negde placa, zar ne? Svaka otvorenost i iskrenost ima zapravo negde svoju cenu, je li tako? Na keaju budes okarakteroisan svakako samo en kao iksren, jer iskrenost je shvacena kao napadnost, to jest napadanje, otvorenost kao sitnicavost i da se ne nabraja dalje..NI ovde ni u relanom zivotu ne glumim niti ista glumatam. TO sam sto sam. MOzda sam ovde i vise ja nego u realu. Ovde ja milsim da mi samo još ne znaju prezime, tako da ko nista ne flumi, nema cega da se boji. No, sto mi je to pa puno dobra donelo, ali ja ne umem drugacije i nije mi zao, iako sam samo patila zbog toga, to sam. A iz te kože se ne moze.

Pošto sam starija,a time i bila izloženija istom ili sličnom iskustvu,mogu da ti kažem
sa sigurošću,da je to prokletstvo rodjenih od 20. 01. do 20. 02.
Da nisi vodolija,život bi ti bio manje *zanimljiv* :lol:

Budi i ostani to što jesi,pa nek košta kol'ko košta ,isplati se kad tad !! :ok:

Lepo receno i u svim stavovima se slazem sa tobom.
Samo sto se vremenom covek umori od dokazivanja i ubedjivanja, jer se tvoje reci a i dela tumace na neki nakaradan nacin. Dodje vreme kad shvatis da mnogi toga nisu vredni, pa prestanes da se trudis i trosis energiju. :)

...dešava li ti se, nekad, da na nekim mestima (sem pozorišta i sl.), moraš, trebaš, ili hoćeš da glumiš;...a da za to imaš opravdanje, ne grize te savest, ili, smatraš svoj postupak moralnim,...?

Naucila sam da blefiram, a da ne lazem (i to ne bas lako jer mislim da je to neverovatno tesko cak i kada je neka trivijalna situacija u pitanju) i to uglavnom upotrebljavam sa djacima kad hocu da otkrijem ko je krivac kad nesto zabrljaju i sa saobracajcima kad me zaustave i sa mamom kad smara u vezi sa zdravljem i ishranom.
U svim ostalim situacijama i lice i nalicje stoje mi nasred face. :mrgreen:

Ne..skoro pa nikad nisam ništa odglumila na moju nesreću.To su bile retke situacije i i sključivo ako je neka krupna stvar u pitanju,neke odluke,zarad tudje sreće.Inače ne glumim.E sad zavisi ko šta podrazumeva pod tom glumom.Ako su to svakodnevne naše maskoce,pa to je sasvim normalno ;) Pa neću recimo,ako sam ja izašla besna iz kuće,da tako idem namrštena ulicom i da plašim prolaznike.i t.d,..i t.d....

Ne... jer glumiti znači ; vrlo smišljeno i proračunato ponašanje uvijek u svrhu nekog vlastitog interesa i obmanjivanja druge osobe .. U pokušaju obmanjivanja nekog , čovjek ponajprije sam sebe obmanjuje i takvim ponašanjem ne doprinosi ničem dobrom - ponajprije tu nema ničeg dobrog za osobu koja glumi. Čovjek koji se upušta u životna glumatanja ne osjeća se dobro sam sa sobom.
Nema ničeg ljepšeg od jednostavnosti i istinsko - iskrenog ponašanja prema sivima i prema svemu.

Milja,potpuno se slazem sa tobom.Da,nije lepo lagati,glumatati,folirati....boli to,osecas teskobu u dusi,neprijatan osecaj kada se pogledas u ogledalo,nelagodnost jer izdajes samog sebe...Ali da postoji osoba da nije slagala,ili odglumila nesto u zivotu je cista fraza.Da se razumemo ne pricam o lazima da bi nekom napakostila,ili da bi nekog namestila ili nanela neko zlo.Pricam o onim lazima kada ne zelimo da nekoga povredimo.Da slagala sam da bih spasila koleginicu da ne dobije otkaz,slagala sam kada me uhvatila inspekcija a ja nisam imala odgovarajucu opremu jer mi poslodavac nije obezbedio...Znam da je ruzno lagati medjutim ako ce nekoga moja iskrenost povrediti precutacu je...a i to je laz,jel' da?Mislim kada bi svako rekao "sto na um to na drum" a da predhodno tu istinu ne "profiltrira" bio bi to zaista ruzan svet ,narocito sto smo po mom misljenju i bez toga izgubila dobar deo ljudskosti. Jednom prilikom sam procitala "Sta je ljubaznost?Opste prihvaceno ponasanje za licemerje!" Kada se duboko zamislim,u sustini to je u vecini slucajeva tacno ....Ali zamislite svet bez ljubaznosti!!!

Back