Da li u ljubomori ima istine, i sta kada je ljubomora opravdana?

Zamislimo situaciju njih dvoje, ona nesto neraspolozena gleda fon, nervozna, on u fazonu "sta je bilo, sta se desilo, sta nije ok" on se priblizava ona udaljava.
Onda on krene da ljubomorise tu, mozda je neko drugi u pitanju, kolega sa posla ili neko treci, i tu krecu ispadi ljubomore, ona se povlaci, stalno gleda telefon nesto krije izgleda.

On ljubomorise, a ona ga razuverava da nije nista i da bezveze drami, umislja, cak se i ljuti na njega. On sve to pusti da prodje, i vidi da se ponasa kao kreten bez razloga.
I onda igrom slucajeve otkrije da se ona dopisivala sa bivsim nesto ili sa kim vec, i to je krila, pod izgovorom da on drami bezveze.

Znam da nije neka fiktivna situacija, ali ne mogu da smislim bolji primer za 30 sekundi tako da moracemo njime da se sluzimo.
Pouka, on nesto nanjusi, ljubomorise, ona razuverava, nije, pa nije.

E sada, da li u svakoj (ili vecini) ljubmora, ima neki donekle opravdan razlog za ljubomorisanje, tj. nesto sto se precutkuje i krije? Ne kazem ovde, izneti sve crno na belo, raport, sa kim se komunicira i o cemu, samo da neko ne drami vec ako jedna strana oseca ljubomoru, da li za to koliko-toliko ima neki (pa makar i mali) razlog?

Sta ciniti u situaciji kada neko ljubmorise, kao u primeru na pocetku posta, gde se neko brani "ma umisljas, sta ti je, nema razloga za ljubmoru" a ispostavi se da krije nesto?
Ko je tu u pravu?

Ljubomora je mazohisticka ljubav. Retko ima opravdanja za ljubomoru iako se mnogi sluze njom da provere ljubavnikova osecanja i zene su ovde generalno brojnije.

Realno gledano sumnja da partner nesto muva sa drugim je dovoljan razlog za raskidanje, jer ako partner nije u stanju da stekne poverenje nema dobrog opravdanja biti sa njim.

To svakako ... dok tipa izjave, nazovi me sa fiksnog kad dodjes kuci ne dolaze u obzir :D
zato sto:
ne zelis da napravis racun
iskljucili su ti fiksni
zaboravio si njen br
mnogo je ruzna
mnogo je debela
mnogo jede lukca
dugujes joj pare:rotf:
....
?
Ne mislim da preturas neciji telefon iza ledja, ili da trazis na uvid, to je psiho.
Lupam, malo budes sumnjicava, mislis da on muti nesto, a on "ma sta ti je zenska glavo, sta ljubmorises, ne radim ja nista iza ledja".

A onda vidis da se dopisuje sa bivsom ili nekom tamo, ne znam kako, ostane mu otvoren Face, ili sta znam i ti puknes, jer ti je rekao i uveravao da nema niceg i da nista ne precutkuje. Ne kazem da je ovde ko sa kime prica problem, nego vise je ovde neko sumnja na nesto, a ovaj da izbegne sukob porice sve, jer se oseca kao da je napad na privatnost. Ne kazem da taj neko muva iza ledja, nego eto, javio se bivsi ili bivsa, pitao kako si, ti mu rekla ok, i to je to, bez zadnjih namera. Crno na belo.

Onaj ko ljubomorise ce verovatno ako provali da je jedna strana poricala sve jos vise da potone u ludost i da hrani ljubomoru.
prvo svakom moze da se desi da posumnja al problem je u razlogu sumnje i povezivanju uzroka i posledice..
jer recimonmoz da imas dve situacije:

zena ti prica da radi duze skontas da je to laz i optuzis je za prevaru.
urzok tu njje samo radnja tj samo ponasa je vec i neka nesigurnost u vezi...a toga ima mnogo
jer recimo.moze da se desi da ti riba pravi rodjendansku zurku iznenadjenje,ili da bilo sta muti sto nije prevara al misao uvek ide ka prevari jer u ljubavi uvek ima straha..
e sad redji su parovi oslobodjeni tog straha al opet ne bi bas ivek trebala prva reakcija da nam bude e on ona me vara jer je to odraz nesigurnosti..

sad problem sa ljudima je sto i kad lazu zbog dobrih raloga(moj primer iz ranije poruke)ako se vec odluce na laz treba da su dobri u njoj jer ako ces da se miskoljis i gledas u stranu onda koji krasni lazes mogla si odma da mu kazes da te bivsi smara manje
haosa bi bilo..

eto tu je i didatan problem sto ljudi cesto kriju stvari jedne od drugih dobro ne moraju sve da kazu nije ni logicno al potiskivanje nekih emocija i informacija ma koliko zastictnicki delovalao moze da se vrati ko bumerang zato je za sve koji lose lazu bolje da su od pocetka iskreni..

dalje reakcija decka koji opazi muljanje je normalna al opet ni u njoj ne treba preterivati..i meni je uvek bitan razlog laganja..
jer nije isto ako ja otkijem da on cima bdevojku da mu pomogne nesto sto ona sao moze i da otkijem da se nudi ko mlada kumu:lol: na fejsu...

sta bi to znacilo meni smatrala bi da je idiot sto kije stvari jr valjda smo dosli do stadijuma gde nema straha takvog sto znaci da se ili plasi da me izgubi ili mi ne veruje ili bla bla znaci to je mini znak za uzbunu da sledi filozofiranje do kasno u noc sa njim:lol:msm oprostila bi mu ko sto rekoh ako procitam da su neke nebuloze..

isto tako ja da krijem ja bi bila mentol...

al opet onda razmisljam zivimo u svetu straha i pita se dal su ove moje konstatacije realne..dal je mentol onaj sto laze ili onaj sto ne laze:lol:jbt ne znam sta pisem vise spava mis e i izgubih nit:rotf:

kad je opravdana- pustis je sa njim a ti nadjes novu :per: :lol:
lepota je u jednostavnosti:lol:

***l kom:lole druze ja ne znam sta napisah vise gore konfuzija na 2 aj pa :lakunoc:

- - - - - - - - - -

al inace svako ima pravo da se ljudi ona sto joj on ne veruje i zadire u njenu orivatnost i on sto ga ona laze..
ona jer ljubav je vera on jer ljubav je poverenje..
i onda 2 vinjaka 2 bromazepana i da vidis kao ce da bude bolje:lol:
on je kriv iako mu je su.nja bila opravdana jer nije treba ni da sumnja(paradoks znam:lol:)..ona je idiot sto ne deli informacije i stvara sebi jos idiotskiju situaciju..

Nema opravdanja za ljubomoru.
Ljubomora je potpuno nepotrebna stvar. Stetna stvar od koje nema nikakve koristi.
Moze biti opravdanja za sumnju ali ne i za ljubomoru.Ljubomora je osobina luzera i luzerki.

Naci ako opravdano sumnjas - proveris.Ako ustanovis da te zaista vara, preduzmes dalje korake.Ostavis je ili sta ti odgovara.
Sve to cinis bez ljubomore.

1. Sumnja mora da ima svoje opravdanje.Nije bilo kakav znak opravdan.
Kada covek neopravdano sumnja, i to se nastavlja duze vreme; treba ozbiljno da se preispita.
Uglavnom to moze biti upravo njegovo (njeno) neverstvo .Cesto puta jaka i neispunjena zelja.

Poslednja izmena:
Zamislimo situaciju njih dvoje, ona nesto neraspolozena gleda fon, nervozna, on u fazonu "sta je bilo, sta se desilo, sta nije ok" on se priblizava ona udaljava.
Onda on krene da ljubomorise tu, mozda je neko drugi u pitanju, kolega sa posla ili neko treci, i tu krecu ispadi ljubomore, ona se povlaci, stalno gleda telefon nesto krije izgleda.

On ljubomorise, a ona ga razuverava da nije nista i da bezveze drami, umislja, cak se i ljuti na njega. On sve to pusti da prodje, i vidi da se ponasa kao kreten bez razloga.
I onda igrom slucajeve otkrije da se ona dopisivala sa bivsim nesto ili sa kim vec, i to je krila, pod izgovorom da on drami bezveze.

Znam da nije neka fiktivna situacija, ali ne mogu da smislim bolji primer za 30 sekundi tako da moracemo njime da se sluzimo.

E sada, da li u svakoj (ili vecini) ljubmora, ima neki donekle opravdan razlog za ljubomorisanje, tj. nesto sto se precutkuje i krije? Ne kazem ovde, izneti sve crno na belo, raport, sa kim se komunicira i o cemu, samo da neko ne drami vec ako jedna strana oseca ljubomoru, da li za to koliko-toliko ima neki (pa makar i mali) razlog?

Sta ciniti u situaciji kada neko ljubmorise, kao u primeru na pocetku posta, gde se neko brani "ma umisljas, sta ti je, nema razloga za ljubmoru" a ispostavi se da krije nesto?
Ko je tu u pravu?

Fali ti najmanje jedan u toj situaciji, reklo bi se, znaci zamisli ti ipak situaciju njih troje, da posle ne bude kasno. :rotf: Ne znam ko je u pravu, al' tom trecem je kasika u sosu, do po drske. :lol:

Nema opravdanja za ljubomoru.
Ljubomora je potpuno nepotrebna stvar. Stetna stvar od koje nema nikakve koristi.
Moze biti opravdanja za sumnju ali ne i za ljubomoru.Ljubomora je osobina luzera i luzerki.

Naci ako opravdano sumnjas - proveris.Ako ustanovis da te zaista vara, preduzmes dalje korake.Ostavis je ili sta ti odgovara.
Sve to cinis bez ljubomore.

1. Sumnja mora da ima svoje opravdanje.Nije bilo kakav znak opravdan.
Kada covek neopravdano sumnja, i to se nastavlja duze vreme; treba ozbiljno da se preispita.
Uglavnom to moze biti upravo njegovo (njeno) neverstvo .Cesto puta jaka i neispunjena zelja
.

Vrlo dobro izvedeni zaključci. Kada osoba neprestano i bez ikakvog razloga pretražuje partnerov telefon, mejl, pregleda poruke na Forumu, otkriva sebe. Ne partnera. Otkriva lične slabosti i sopstvenu nesigurnost. Mislim da u tome prednjače muškarci koji kao partnerku imaju atraktivnu žensku. Kada to radi ženska, traži dokaze da li je dovoljno dobra za svog partnera i da li mu se uvukla u srce. Onda nadje bilo šta što nema veze sa njihovim odnosom i od toga napravi problem, nastaju svadje i objašnjavanja pa onda dokazivanja i veza postaje klimava. To vršljanje po partnerovoj privatnosti nije klasična ljubomora nego pronalaženje puteva da se partnerom komanduje i da se usmeri samo na poglede prema sebi. Ko na takav perfidan način oduzima pravo partneru na intimnu slobudu, svojim postupcima zalazi čak i preko granica krivične odgovornosti. Napominjem da to prevashodno rade muškarci slabići. Žena ponekad, tu i tamo.

Bilo cija sumnja je i dalje sumnja, a sumnja je osnova ljubomore
nevazno je koja strana je u problemu vec mucenje i sebe i partnera.

Apsolutno se sa tim slažem. Ljubomora ne niče iz same sebe. Uvek postoji neki razlog za nju. A sumnja za koju se traži dokaz vršljanjem po partnerovoj privatnosti je glavni kamen temeljac ljubomori. Ili bolje rečeno klica iz koje taj zli osećaj izraste.

Ko je tu u pravu?

Meni ljubomora jako ide na živce

I moj savjet je ----> pogaču na glavu i maljem lupiti

Eto

Back