kanarinka
Elita
- Poruka
- 16.443
Kako po meni izgleda fino i vaspitano dete? To je dijete koje će se uvijek ljubazno javiti starijim ljudima na ulici,obratiti im se sa poštovanjem i persirati. Ono koje će se na javnim mjestima ponašati u skladu sa osnovnim bontonom. Ono koje neće nasrtati na nastavnike ili starije ljude. Takvom djetetu će onda i stariji ukazivati povjerenje i poštovanje.
Tacno tako!
Kada mi je najstarija cera bila osmi razred,jednom prilikom odem do skole i u hodniku sretnem ceru sa drugaricama iz razreda.Jedna od njih mi se obrati recenicom:Gde si ribo!?Svom detetu sam rekla da je ni u ludilu ne cujem da se necijoj majci tako obrati,jer ako ne trazim da me tudja deca tetkaju,ocekujem minimum pristojnosti u obracanju.
Secam se zavrsila sam skolu,udala se i rodila prvo dete,i u gradu se mimoilazim sa bivsom razrednom iz Osnovne,u momentu sam uhvatila sebe daproveravam da li sam pristojno odevena da bih se javila nekoj zeni koja je davno izasla iz mog zivota i nema vise nikakav uticaj na njega!Danasnja deca se na ulici i trenutnim nastavnicima obracaju bez trunke postovanja,a ocekuju da se ispostuju njihova prava!
.UVuku se tako pod kožu da je čoveku prosto žao da ga udari a onda to koriste do maksimuma. I ja mislim da im pnekad zaista treba pucnut ne naravno kao što ima slučajeva za svaku sitnicu djete puf.....

Pa, ti mene 'ladno ofiraš da prenatalno vaspitavam dete invazivnim metodama 

).