Da li treba ispirati posuđe pre stavljanja u mašinu?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
392.420
105405927162ada2ef78a5f393820826_w640.jpg

Potreba za ispiranjem suđa pre slaganja samo je urbani mit, tvrde stručnjaci. Umesto toga samo sklonite sve veće ostatke hrane s posuđa,
stavite ga u mašinu i pokrenite proces pranja. Preskakanje ispiranja štedi vreme, ali i vodu i novac.

Mašinu za suđe bi trebalo napuniti od dalje strane prema napred kako bi se iskoristilo što više prostora, kažu stručnjaci kompanije Bon Appetit.
Preporučuju da se činije i šolje stavljaju licem prema dole ili pod uglom da bi se sprečilo nakupljanje vode u njima.
Tanjire treba slagati na donju policu, gde je pritisak vode najjači, za uklanjanje tvrdokornih mrlja od hrane.

Pribor za jelo u mašinu za suđe uvek treba slagati tako da je usmeren prema dole, a ručke prema gore.
Bez tiganja, noževa i dasaka za rezanje
Tiganje, oštre noževe i drveni pribor, poput varjače, uvek treba prati ručno, a ne u mašini.

Ja sve radim suprotno od ovog sto strucnjaci kazu da ne treba..Blago isperem posudje a u mašini perem i tiganje,
noževe i daske za secenje..ove nove plasticne ..drvene ne perem u mašini.Jedino slazem posudje otprilike kako pise u tekstu.
Ali mi nije jasno zasto ne treba da se u masini peru tiganji, noževi i daske za secenje ako nisu drvene

Ispirate li vi posudje pre pranja u mašini

meni nije uopšte jasan koncept sudomašine kada ti trebaš da lepo detaljno ukloniš ostatke hrane-onda ćeš i oprati sud :mrgreen: ili ne uklanjate detaljno ostatke hrane kako radite :think: nisam je nikad koristi zato i pitam-ima li vajde od nje ili nema :think:
Mašina za sudove je, pored mašine za veš i mašine za sušenje, najbolja stvar još od hleba u kriškama.

Naravno da ne treba ništa da se ispira, ako je mašina dobra. (a danas je skoro svaka dobra)

isuse nina, nadmasila si sebe :lol:

uz to se vidi da ne citas pazljivo ovaj pdf
ova tema je sazvakana i prezvakana, zakljucak je dakako davnih dana izveo tab
nove masine imaju senzore i potpuno je nepotrebno ispirati detaljno posudje
mene je sramota da se vise javljam jer kad nesto napisem tumaci se kao zla namera
a nije
samo bih ponovo pitala taba i ninu da li misle da se sa ovakvim temama dize forum?

isuse nina, nadmasila si sebe :lol:

uz to se vidi da ne citas pazljivo ovaj pdf
ova tema je sazvakana i prezvakana, zakljucak je dakako davnih dana izveo tab
nove masine imaju senzore i potpuno je nepotrebno ispirati detaljno posudje
mene je sramota da se vise javljam jer kad nesto napisem tumaci se kao zla namera
a nije
samo bih ponovo pitala taba i ninu da li misle da se sa ovakvim temama dize forum?
Kome se ne svidja tema neka je preskoci....efikasno rešenje vasih problema sa temom
Usput ..postoje osim vas i drugi korisnici koji citaju i pišu i imaju sta da kazu na pojedinim temama

Kome se ne svidja tema neka je preskoci....efikasno rešenje vasih problema sa temom
Usput ..postoje osim vas i drugi korisnici koji citaju i pišu i imaju sta da kazu na pojedinim temama
znas sta nina
ja bi to prvo oribala ipak
znaci deterdzent domaci enzimski
ribaca cetka i zica, metalna normalno
pa sona kiselina i na kraju alkohol
da ne razmisljam
e, onda moze u masinu
jer trajace mi duze masina
ko zna mozda zajebem prosjecnu garanciju od dvije godine i naguram na dvije i dva mjeseca tako <3

to kasnije naprskam
da isusi vodu i podmaze tiganje
za savrsen sjaj i sigurno przenje 😆

Фантастично!

Задивљен сам тим твојим високо софистицираним техничко-хемијским решењем овог егзистенцијалног проблема.

Моје решење је мало примитивније, али економски повољније и еколошки прихватљивије.

Све што се испрља током припреме и конзумације јела (осим прибора за јело) дам керу и мачки на предпрање.

Олижу сваку мрвицу тако да се све сјаји и блиста. Онда то ставим на прање.

Тако знатно штедим струју, воду, машину, а куче и маче срећни и дебели.

Фантастично!

Задивљен сам тим твојим високо софистицираним техничко-хемијским решењем овог егзистенцијалног проблема.

Моје решење је мало примитивније, али економски повољније и еколошки прихватљивије.

Све што се испрља током припреме и конзумације јела (осим прибора за јело) дам керу и мачки на предпрање.

Олижу сваку мрвицу тако да се све сјаји и блиста. Онда то ставим на прање.

Тако знатно штедим струју, воду, машину, а куче и маче срећни и дебели.
nije lose, nije
al moji macori nisu kooperativni po tim pitanjima
kera nemamo
znaci, snalazimo se
sta da se radi 😆

Back