Da li svirate neki instrument?

GrimReaper

Iskusan
Poruka
5.035
Mmm, evo, ponesen razgovor sa druge teme, odluchih da otvorim ovu. S obzirom na to da su se vremena toliko promenila od pre 20 godina, kada je moj cale bio mlad, i kada si bio frajer ako si svirao gitaru, nosio kozhnu jaknu, dugu kosu i mindjushu u uvetu, dok se danas nalazimo u takvim situacijama, da si frajer ako imash dobra kola, napucane mishice i obavezno par baljezgarija o getu, zhivotu na ulici, i "ortacima iz kraja" napakovanih uz pomoc AutoTune-a - zanima me da li ima ovde josh onih koji se drzhe starih vrednosti, koji nisu poklekli pod ovog navalom kicha i shunda i koji i dalje smatraju da je vrhunac romantike, ti, ona i gitara pod svetloshcu zvezda. Naravno, ne konstatujem da je svako ko svira neki instrument bolja osoba od onih koji sviraju, ali je svakako korak unapred od pokradenih melodija sa droljastim tekstovima i josh droljastijim pevachicama koje misle da je poenta pevanja da izbacish sise a AutoTune reshava ostalo, i kvazi-gangstera, koji se svaki dan bore za prezhivljavanje na ulici, a mama i tata im placaju snimanje albuma u studiju i najnoviji BMW Q5, kojima nas svakodnevno bombarduju. Eto, obratio sam se uglavnom mushkarcima, ali naravno, ni devojke nisu zanemarene, svi ste slobodni da podelite ovde svoje talente; sve dolazi u obzir, od usne harmonike pa do kontrabasa. :mrgreen:

Shto se mene tiche, ja sviram bubnjeve (pomalo) i gitaru (malo vishe), hteo bih mozhda da nauchim josh kojeshta, ali nema se vremena, a ni para bogami. (:

Poslednja izmena:
Odlicna tema! Svaka cast!
Da ne duzim sa pohvalama, ne sviram nista :(
Mada, imam dogovor sa sestrom da njen drug koji svira gitaru pokusa da me nauci, cisto da vidi imam li potencijala, i ako bude tako, pocinjem sa casovima :mrgreen:
Mada bih ja vise volela da me uci neko za dzabe, ne zbog kinte, nego da ne bude bas klasicno ucenje, a i volim kad neko ume da svira gitaru :)
A umem da pevam, tako da bi bilo fino i da sviram nesto ;)

sviram k.urcu svaki dan :D nista ne znam da sviram i nije mi zao zbog toga

nema to svrhe kod riba i pre ces da nadjes eskima u BG-u nego neku ribu koja se lozi na to pevanje gitarom isprod prozora i ostale munje...bas sam u prici nesto pricao sa ortakinjom koja se inace lozi na romantiku i kaze da njoj to zvuci pateticno :)

Sviram gitaru, i nemam namjeru da pocnem da ucim neki drugi instrument dok ovaj ne usavrsim :)

Jedino pjevanje bih da poboljsam i radim pomalo na tome :P

A poceti da sviras instrument da bi ulovio nesto? Em jadno, em bez efekta. Ljubav prema muzici je nesto savsim drugo.

Odlicna tema! Svaka cast!
Da ne duzim sa pohvalama, ne sviram nista :(
Mada, imam dogovor sa sestrom da njen drug koji svira gitaru pokusa da me nauci, cisto da vidi imam li potencijala, i ako bude tako, pocinjem sa casovima :mrgreen:
Mada bih ja vise volela da me uci neko za dzabe, ne zbog kinte, nego da ne bude bas klasicno ucenje, a i volim kad neko ume da svira gitaru :)
A umem da pevam, tako da bi bilo fino i da sviram nesto ;)

Niko nema potencijala ko uzme gitaru prvi put u ruke. A gitaru moze svako da svira, za to ne treba nikakav talenat, samo volja :)

nema to svrhe kod riba i pre ces da nadjes eskima u BG-u nego neku ribu koja se lozi na to pevanje gitarom isprod prozora i ostale munje...bas sam u prici nesto pricao sa ortakinjom koja se inace lozi na romantiku i kaze da njoj to zvuci pateticno :)

Mmm, to je u neku ruku i poenta ove teme. Niko vishe na pada na takve stvari, shto je u neku ruku... tuzhno. Chini mi se da su ljudi bash umeli da zhive pre 20+ godina.

Pa ne verujem da je samo volja, moras imati sluha, sta znam...

Ne, ja sam zhiv primer za to. Ich nemam sluha, ali opet solidno sviram. :mrgreen:

Ja se ne lozim na romantiku, ali sam se odusevila kad mi je drug svirao i pevao.
Naravno, pevala sam i ja sa njim :)

Bitna je ljubav prema muzici, a ne ko se lozi, a ko ne.

***** mu mater,smeta vam kad se cura lozi na necija kola,a ne smeta vam da se lozi na neciju gitaru?

sve je to imovina

hm,bzv mi je sto sad neko svira i ocekuje da mu se cure bacaju kao biseri pred svinje,msm
ako sviras,sviras zato sto volis,ostali aspekti nisu vazni,niti ih treba uzeti u razmatranje

a ako ima stav,oke,ako nema,moze da svira dok mu prsti ne otpadnu

da,ali eto,kreptomana bih slusala kako drnda na gitari cak iako je sav tako zavezan,ipak je to slepa ljubav
i gluva

Činjenica je da su ljudi ranije živeli sa mnogo više duha.

A onda je neko stvorio internet.

Ontopic - vežbao sam gitaru jedno vreme, ali sam prestao. Uskoro bi trebalo opet da počnem, uz nadzor jednog ortaka koji je dobar muzičar i ima svoj bend.

Nemam nekih posebnih ambicija što se muzike tiče, voleo bih da poskidam sve pesme koje znam i volim (a ima ih mnogo), možda da komponujem nešto... ali, to čisto iz hobija. Posedujem znanje o programima, produkciji i još nekim stvarima. Inače, možda bih voleo da imam svoj underground bend koji bi svirao po nekim manjim klubovima i pravio haos, i šokirao okupljene, jer uvek treba biti bar delićem duha slobodan, kad smo već svi toliko okovani.

Van toga, ništa posebno. Imam mnogo ozbiljnije planove za sebe.

ja sam bas talentovana za sviranje i mislim da bih bila poprilicno dobra kad ne bih bila ovako prokleto lenja
ali dobro drzim se izgovora da na ovom selu nema ko bi me ucio
svirala sam gitaru jedno godinu dok nisam raskinula s deckom koji mi je bio ujedno i ucitelj i tu je stalo
inace vrlo brzo po sluhu skidam stvari
klavir mi je first on the list kad se osamostalim jednog dana,da pocnem da ucim.

C, hejtujte me i dalje, ali i dalje tvrdim da je bolje da se cure lozhe na tebe zato shto svirash gitaru, a ne zato shto si razmazheni mamin i tatin sin koji se vozika okolo u nekom Ferrariju. I ne, nije poenta u imovini, poenta je u znanju - znachi da si ulozhio puno truda u neshto, za razliku od drugih gorepomenutih, i da neko prepozna i odgovori na to shto ti je srce i dusha u muzici, u toj gitari. I ne, ne sviram zato da bi mi se devojke bacale pred noge.

C, hejtujte me i dalje, ali i dalje tvrdim da je bolje da se cure lozhe na tebe zato shto svirash gitaru, a ne zato shto si razmazheni mamin i tatin sin koji se vozika okolo u nekom Ferrariju. I ne, nije poenta u imovini, poenta je u znanju - znachi da si ulozhio puno truda u neshto, za razliku od drugih gorepomenutih, i da neko prepozna i odgovori na to shto ti je srce i dusha u muzici, u toj gitari. I ne, ne sviram zato da bi mi se devojke bacale pred noge.

Potajno se lozim na one koji sviraju gitaru :lol:
Ali nista dok nekog ne upoznas, dzabe mu sve ako ti ne odgovara :)

Pa i taj budžovan je uložio trud da nauči da vozi kola. Nemojmo sada...

Ma zezam se, potpuno podržavam, a najjači su ovi što se osete pozvanim da kontriraju jednoj takvoj izjavi... dam ti reputaciju, za zdraviju generaciju

C, hejtujte me i dalje
ovde zvucis kao ferari vozac:lol:

ne,mislim da je ta prica stvarno prezvakana
kao sto ce i devojke-drzacice-kucica(setaju se gradom dok im u ruci smrdi civava) sa ispoljenim svim atributima biti devojka koja bi vecinu muskog roda mogla da smuva,tako postoji i muski ekvivalent tome.

ali da se ne lazemo,to sto mu je tata kupio ferari ili sto ona voli da joj koza bude malcice golisava ne znaci da oni ne poseduju neke druge kvalitete,mozda vise od usamljenog-gitariste i girl-with-a-broken-smile.

edit-ali bla,verujem da je to neprihvatljivo,radije se drzimo stereotipa

Poslednja izmena:
ovde zvucis kao ferari vozac:lol:

ne,mislim da je ta prica stvarno prezvakana
kao sto ce i devojke-drzacice-kucica(setaju se gradom dok im u ruci smrdi civava) sa ispoljenim svim atributima biti devojka koja bi vecinu muskog roda mogla da smuva,tako postoji i muski ekvivalent tome.

ali da se ne lazemo,to sto mu je tata kupio ferari ili sto ona voli da joj koza bude malcice golisava ne znaci da oni ne poseduju neke druge kvalitete,mozda vise od usamljenog-gitariste i girl-with-a-broken-smile.

Čekaj, čekaj, Hator, kako to misliš - čivava joj smrdi u rukama?

Čivave ne smrde. Šta ti imaš protiv čivava? Šta su ti skrivile, koji ******? A? Što čivave uplićeš u sve to?

Back