Da li svako može da se bavi istorijom i da bude istoričar ?

Па тако се збуњује противник. Рокнеш негде нешто што теби одговара, онда се неко на то позове те развије још више присташа и пре него што се окренеш Србија није никад ни постојала до 1815.

A pazi ti sad ovo; ko zna kada bi se za ovo uopšte i saznalo da nisam ja primetio i toliko dosađivao svima tj. poslao na sve adrese moguće i nemoguće i žalio se. Garant ne bi ni @Aranko uopšte za to znao.

https://forum.krstarica.com/threads/srpska-istorija-pre-nemanjica-u-nastavi.805525/post-35801255

Ali ne, opet će meni da kukaju kako sam ovo kako sam ono, kako postojanje te karte dokaz koliki sam ja prevarant (?!?) pa će da me pljuju i zasipaju svojim otrovom i gnusnim optužbama ovde na forumu, da mi @Scott Isle priča kako mi treba zaklati decu i slično, dok me pokušavaju predstaviti kao nekakvog negativca ovde.

Granice ludila ljudskog mozga i odsustva s(a)vesti su neverovatne.

Не знам да ли је ово права тема за ово птиање, али морам да питам како је ово могло да прође? Како се није побунила стручна јавност? Како је овакав уџбеник могао да добије одобрење?

Ustaski univerzitet u Beogradu i njegovi ustaski radnici koje treba podhitno u gulag. To su sve kriminalci, koji rade na tom ustaskom univerzitetu.

A pazi ti sad ovo; ko zna kada bi se za ovo uopšte i saznalo da nisam ja primetio i toliko dosađivao svima tj. poslao na sve adrese moguće i nemoguće i žalio se. Garant ne bi ni @Aranko uopšte za to znao.

https://forum.krstarica.com/threads/srpska-istorija-pre-nemanjica-u-nastavi.805525/post-35801255

Ali ne, opet će meni da kukaju kako sam ovo kako sam ono, kako postojanje te karte dokaz koliki sam ja prevarant (?!?) pa će da me pljuju i zasipaju svojim otrovom i gnusnim optužbama ovde na forumu, da mi @Scott Isle priča kako mi treba zaklati decu i slično, dok me pokušavaju predstaviti kao nekakvog negativca ovde.

Granice ludila ljudskog mozga i odsustva s(a)vesti su neverovatne.
Jа сам случајно дошао у физички посед књиге и скенирао сам је баш јуче кад сам и поставио питање.

Нисам знао да си је критиковао овде.

Али питање остаје, како је то могло да прође и да књига добије одобрење и како је уопште аутору пало на памет да тако нешто нацрта? Јел било реакције стручне јавности?

Jа сам случајно дошао у физички посед књиге и скенирао сам је баш јуче кад сам и поставио питање.

Нисам знао да си је критиковао овде.

Али питање остаје, како је то могло да прође и да књига добије одобрење и како је уопште аутору пало на памет да тако нешто нацрта? Јел било реакције стручне јавности?
Ako se dobro secam u pitanju je hrvatska firma, izdavac koji posluje i u Srbiji. Ne znam poreklo karte, ali mislim da je bezbedno nagadjati da je u pitanu rekolorizovana i preslovljena/prevedena verzija neke karte originalno pravljene za hr trziste.

Veliki probem u Srbiji je liberalizacija trzista udzbenika, ne samo iz istorije

Ako se dobro secam u pitanju je hrvatska firma, izdavac koji posluje i u Srbiji. Ne znam poreklo karte, ali mislim da je bezbedno nagadjati da je u pitanu rekolorizovana i preslovljena/prevedena verzija neke karte originalno pravljene za hr trziste.

Veliki probem u Srbiji je liberalizacija trzista udzbenika, ne samo iz istorije

Слажем се да је наше тржиште уџбеника проблематично. Проблем је државна регулација која је отворила пут страним издавачима да направе монопол на штету и квалитета уџбеника и родитеља који плаћају скупље уџбенике.

Иначе иако је формални власник Логоса хрватска фирма, то је само подружница немачког Клета, који је у суштини власник више од две трећине тржишта уџбеника.

А из података у импресуму се може закључити да је аутор мапа Иван Матејић, ко-аутор уџбеника, који је изгледа професор Географије у приватној гимназији. Не верујем да је мапа рециклирана из хрватског издања.

Нашао сам старији хрватски уџбеник историје, у издању баш тог издавача Профил, који је данас Профил-Клет и власник је Логоса. Мапа им није ни близу толико фалсификована као ова у нашем издању.

profil knjiga impresum.jpg profil knjiga mapa 9 vek.jpg

Back