Da li svaka majka voli svoju decu?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Što reče Džordž "bag u glavi", prilično blizu.
Naime, radi se o hormonu koji se zove oksitocin.
On se luči kada se žena porodi jer bukvalno izaziva osećaj ljubavi i sreće.
Da ilustrujem tu "sreću", u Las Vegasu se oksitocin prska u vazduhu po kockarnicama, da ni bili srećni i oni koji gube, da ne odu.

Takođe, oksitocin se nalazi u malim količinama u skupim parfemima i to je ona narodna bajka o "ljubavnom napitku" :lol: (jer ti se učini da nekoga voliš, prosto rečeno).

Ne znam, volim da dajem "sterilne" odgovore pogotovo ako umem da ih objasnim tako da svako razume.

Da se "gađamo emocijama" ostavljam za ona pitanja gde zvaničnog objašnjenja nema ili ga mi ne znamo.

Hm, od nedostatka empatije do nekih trauma. Ko zna...
Hemijski disbalans. Zapravo je jako jednostavno.
Mi, ljudska rasa, često sebe i potcenjujemo i precenjujemo. U ovom slučaju nismo ništa više do biološki roboti, koji skoro svi funkcionišu na isti način, a onaj procenat koji ne funkcioniše tako, doslovno ima, što reče Džordž "neki bag", samo u ovom slučaju taj bag je organski.

Nisam sujetan ali ne mogu da verujem da sam vam objasnio jednostavno da je u pitanju hormon koji "ne radi" kako treba.

Hajde da sam se nešto izlupetao pa da me svi preskoče, trudio sam se da izbegnem pominjanje manje poznatih reči ( da li bi vam bilo draže da sam napisao da je to hormon koji se oslobađa iz hipofize?)

Zašto prosto, kad može komplikovano.
I ne kapiram otpor prema naučnom objašnjenju, da sam napisao prosto "kučka", "kurawa", "nema osećaj", "sigurno je depresija", možda "trauma od njene majke" itd onda bih bio shvaćen. Svašta.

Podrazumeva se da majka voli svoju decu ali ima primera da majke zanemaruju svoju decu, ne vode brigu o njima, cak ih i zlostavljaju ..
Pitanje je teško i emotivno ali ima takvih slucajeva
Šta može da bude uzrok tome ?
Razlozi mogu biti mnogobrojni, ali su manje bitni.
U suštini je naizopačeniji i najgori vid mržnje koji postoji, jer se direktno kosi sa zakonima biologije.
Samo je ljudska vrsta među retkim, koja svesno mrzi i uništava svoju vrstu.
Kod drugih vrsta je to izraženo kroz antagonizam vrsta( ne podnose druge vrste, ali ih i ne mrze svesno).
Dobra stvar ili sreća u nesreći jeste da onaj ko majčinsku mržnju preživi, postaje neuništiv.
Onaj ko postane toliko tvrd i otporan, pitanje je da li je uopšte i sam i koliko normalan?
Ništa se ne podrazumeva, ni ljubav, ni mržnja. To se jednostavno oseća.

Podrazumeva se da majka voli svoju decu ali ima primera da majke zanemaruju svoju decu, ne vode brigu o njima, cak ih i zlostavljaju ..
Pitanje je teško i emotivno ali ima takvih slucajeva
Šta može da bude uzrok tome ?
Psihosocijalno poreklo te ženske osobe.
Doživotni osećaj da sama nije bila voljena ni poštovana kod svojih roditelja u detinjstvu niti podržana u ranoj mladosti.
Ok, generalizacija nije rešenje ali u najvećem procentu je reĉ o ovoj situaciji.

Prva kobna greška je pomisao da će brak tj napuštanje toksičnog okruženja promeniti njen život i možda promeniti status kod njenih roditelja jer je eto "zrela osoba".
Možda je suprug voli neizmerno, možda su je i njegovi roditelji zagotivili i daju podršku ali avaj vraća joj se bumerang iz rodne kuće - tu je i dalje ne vole.

Sve pada u vodu i ne zanima je ništa iz "nove etape života" van rodne kuće te diže ruke i od supruga i od dece.

Poslednja izmena:
Ili su neke žene u stilu kako su mene moji vaspitali tako ću i ja vas.
Da, to je to - naše vaspitanje, način života, ono što nosimo od detinjstva.
Ja sam majka koja ne voli svoju decu, tema može da se zatvori.
Šta si ovim hteo da kažeš?
Ništa se ne podrazumeva, ni ljubav, ni mržnja. To se jednostavno oseća.
Da, upravo tako.
Psihosocijalno poreklo te ženske osobe.
Doživotni osećaj da sama nije bila voljena ni poštovana kod svojih roditelja u detinjstvu niti podržana u ranoj mladosti.
Ok, generalizacija nije rešenje ali u najvećem procentu je reĉ o ovoj situaciji.
Da, jeste. Srećom, ima onih koji se trude da isprave greške svojih roditelja i budu najbolji mogući roditelji.
90 % voli,10 % ne voli.
Plus,prvo dete ce majka uvek da voli vise od mladjeg deteta.
Nije tačno.

Back