Da li su Srbi kukavice?

Narod koji većinski živi u gradovima relativno udobno govorim u globalu, kupaju se sapunom skoro svaki dan, plaše se bumbara, miševa a o pacovima i zmijama da ne pričam , oni koji po vas dan gledaju u telefon , ne smeju kokošku zaklati, sekirčetom na panju ili maljem da vola puknu među rogove a kad padne na kolena prednjim nogama da se dokosuri nožem kroz grkljan. Ti koji ne smeju svinju da zakolju dok ona ciči E takvi ne mogu ratovati i o tome je glupo drviti.
Što se Srbije tiče nastao je opši kolaps srećom u takvom stanju se nalazi cela Evropa.
Kakva gomila gluposti dok realnost pokazuje kako se srbski namrčeni seljak prodaje za dva nareska a gradsko stanovništvo jedino pruža otpor ovim demonima

Ja ne verujem da neki narodi imaju nekakvu genetiku koja ih čini manje ili više hrabrim, ali ako si kolonija nekoliko vekova, naravno da ćeš biti kukavica, lepo si to primetila i povezala. Slično se desilo Filipincima, npr, i oni su danas jedan jako servilan narod.
Ni mi nismo daleko od toga. Zato je logično da su Francuzi prpošni, ipak je to Zapadna Evropa, slobodarska, uvek kolonizator, nikad kolonija (sa izuzetkom Nemačke).
Ono što ne umem da objasnim je zašto se Grci biju na svakom protestu ali objektivno nemam pojma o modernoj grčkoj istoriji, znam samo da su imali turbulentu političku situaciju posle ww2.
Svi narodi u statističkom smislu imaju istu karakternu genetiku, samo su prošli kroz drugačije istorijske okolnosti koje su ga vaspitno oblikovale.

Mi smo upali u začarani krug koji nas je skroz unazadio i ne možemo spontano da se iščupamo iz tog blata

Ono sto jeste smesno da sendvicari koji iz straha botuju za sendvic, lupaju nesto o, pazi sad- HRABROSTI APSTRAKTNIH POJMOVA kao sto su narodi, u drustvu gde ne smes da pogodis mafijaskog ubicu i teroristu jajetom, jer ce BIA da te odmah privede.
Znači zalažeš se za demokratiju a onda tvrdiš da je narod apstraktna kategorija, znači ti si za demokratiju bez naroda. Nešto nije u redu sa tvojim misaonim aparatom, baca na masu.
Mnogo vise puta su osetili sta su domaci diktatori.
Cifre te demantuju , samo za vreme nemačke najezde poginulo je 27 miliona dok je su gulazi odneli milion i sedamsto hiljada žrtava .
I dosta više foliranja niti je Evropa demokratska ( a pogotovo ne Amerika ) niti je demokratija univerzalna vrednost.

Ovih dana gledamo u Kaliforniji sukobe tamosnjih stanovnika sa policijom. Oni se tuku, spaljuju im kola, sjebali su im LRAD, idu hrabro i srcano do kraja. I ne samo tamo, vec i u raznim drzavama gde su se odrzavali protesti, protestanti su pokazivali mnogo vecu dozu hrabrosti nego Srbi. Misljenja sam da bi oni Meksikanci iz Kalifornije unistili cacije u roku od 15min.

Kako je doslo do toga da narod koji se busa u grudi svojojm prosloscu, tradicijom, Obilicem, Karadjordjem, Soluncima i ostalima kuka i zove policiju kada na njih krenu 3 SNS batinasa, a protestanata ima 200 u tom momentu? Kako je moguce da se srpski narod postao tako plasljiv?
Pa to ove nove generacije, 9tog marta letele kocke od kaldrme samo tako.
Plašljivi? Zavisi od povoda.

Kakva gomila gluposti dok realnost pokazuje kako se srbski namrčeni seljak prodaje za dva nareska a gradsko stanovništvo jedino pruža otpor ovim demonima
Pa to i ja pričam , pobuna je srednjeslojnog stanovništva koji su takvi kakve sam opisao . Studenti ili ko već ni jednog trenutka nisu uspeli da animiraju ono što se nekad nazivalo radnička klasa. I sad očekivati od srednjeslojnog stanovništva da ratuju , ti će se razbežali prvom prilikom.

Ovih dana gledamo u Kaliforniji sukobe tamosnjih stanovnika sa policijom. Oni se tuku, spaljuju im kola, sjebali su im LRAD, idu hrabro i srcano do kraja. I ne samo tamo, vec i u raznim drzavama gde su se odrzavali protesti, protestanti su pokazivali mnogo vecu dozu hrabrosti nego Srbi. Misljenja sam da bi oni Meksikanci iz Kalifornije unistili cacije u roku od 15min.

Kako je doslo do toga da narod koji se busa u grudi svojojm prosloscu, tradicijom, Obilicem, Karadjordjem, Soluncima i ostalima kuka i zove policiju kada na njih krenu 3 SNS batinasa, a protestanata ima 200 u tom momentu? Kako je moguce da se srpski narod postao tako plasljiv?

Какве глупости!

Суверен народ јесте храбар.

Pa nije fora razbijati radi razbijanja. Oni tamo vrše rusvaj. Ili u parizu čisto huliganstvo.
Ovo su bile političke demonstracije.

Ali ima istine da su kod nas ljudi jači na jeziku nego delima.
Kao i na ovom forumu 😁

Не знаш , када бес преовлада страх.

Буде превише крви - НЕ ПРИЗИВАЈ ХРАБРОСТ - није то за тебе

Камоли за млитаве и кукавичке модераторе

Još jedna stvar koja nas je koštala je isfoliranost. Zapadnjaci mogu sebi to da dopuste jer imaju normalnu državu, sistem, a mi se ponašamo po principu desio se peti oktobar i sad ćemo da glumimo finoću i ne vidimo kad nas neko pljuje nego mislimo kiša pada.
Da bi bio hrabar treba prvo da prestaneš da glumiš

Još jedna stvar koja nas je koštala je isfoliranost. Zapadnjaci mogu sebi to da dopuste jer imaju normalnu državu, sistem, a mi se ponašamo po principu desio se peti oktobar i sad ćemo da glumimo finoću i ne vidimo kad nas neko pljuje nego mislimo kiša pada.
Da bi bio hrabar treba prvo da prestaneš da glumiš

"Слобода је у ХРАБРОСТИ, док срећа је у СЛОБОДИ."

Читај мало више

Zlodusima! Sa hordama pobesnelih pčela! :lol:
37CCCCB9-6B23-4C78-811B-5D55E3276091.jpeg

e pa ovako

englezi su 1940 i 1941 preko agenata potkupili opozicionu stranu i deo oficira onih u vrhu koji ce organizovati puc 27 marta kako bi uveli jugoslaviju u rat sa nemcima jer je to englezima odgovaralo kako bi nemac sto vise rasirio frontova i time morao da salje vosku na sto vise ratista, sto bi njima olaksalo posao jer su znali da im je sukob sa enmcima neizbezan...

tada su generali pucisti shebali mladog kralja napraivli ga punoletnim rpeko noci potom odveli licno pod noge cercilu da sa njim brise patos kako hoce.. time su titu ostavili zemlju obezglavljenu i na izvolte uz mantru kako je kralj sam zbrisao i pokupio zlato ostavljajuci narod na cedilu....

43cu su otvoreno stali na stranu titoista nasih dumsana sto im je odavno bio cilj
kraj 43 i 44te partizani bjegom iz bosne fokusiraju se samo na BITKU ZA SRBIJU dk su sa nemcima imali sporazum o nenapadanju ...

cetnici su bili u rpoblemu od 41ve kao podeljeni sto je opet bio epilog engleskih agenata i placanja u novcu...
po solobodjenju beograda koje su najvise doprineli rusi, ruski marsal je titu predlozio da nejgov de ovojske ide u dlaje oslobadjanje jugoslavije u bosnu hrvatsku ali ej tito odbio pravdajuci kako svoju zemlju treba da oslobadja nasa vojska... jel a to niej govorio za beograd i kada su saveznici bombardovali beograd ?

time je dao ustasama u jasenovcu jos pola godine da kolju i sklanjaju dokaze...

svesno je forsirao sremski front i ako bi se nemci povukli kad tad... ubijeno je14 000 partizana srbi skoro svi , medju kojima puno srednjoskolaca, maloletnika u beogradu i sriom srbije i poslao srpsku maldost u smrt...

[ptpm sledi titova diktatura, ok osebe je narvano imao anti srpske elemente tj nesrbe poput kardelja lole ribara a sa srbima jenastavio niz koji su zapoceli englezi POTLUPLJUJUCI IH
tako su SRBI i ako najbrojniji narod SA TITOM SHEBALI RANKOVICA 1966 u laziranoj aferi ... prethodno se tito resio i djilasa koji je uz rankovica bio idejni osnivac partizanskog pokreta... rankovic je bio zaludjeni jugosloven i vidjen naslednik tita... da je on ostao jugoslavija se ne b irasturila vec bi pohapsio sve te koji su to posle njegove smene cinili donevsi promenu ustava 1974

1991 imas sukobe u krjaini kod vukovara, i tu kod vukovara ucestvuje najvise novosadski korpus , jedan deo iz beograda ali najvise novosadksi i rezervisti iz vojvodine... bilo je i izsrbije ali su oni mahom dezertirali dok su majke protestovale protiv rata...
ne racunam arkanovce i poneke placenike koje je organizovala sluzba kako bi u vihoru rat rasplamsali rat i mrznju i bili kontra tag tudjmanovim paravojskama koje su imale isti zadatak... dakle srbi iz centralne srbije i juga sbrije se nisu proslavili u nekakvoj hrabrosti i odzivu te 1991

1992 0d treceg meseca i sukoba u bosni, pa do kraja 1995 u vojsci rep srpskeje bilo SAMO2 DO 3 000 BORAZA IZ SRBIJE , sto ej po procentima manje i od male crne gore koaj je vise dobrovoljaca dala u hercegovini tokom rata u bosni....

ostali su sokole PRDUCKALI POD JORGANOM U SRBIJI, DIZALI TRI PRSTA PO KAFANAMA I UTAKMICAMA, NA SVADBAMA, KAO I SADA...

1998 u proelce izbijaju otvorene brobe sa uck teroristima i to ODRADJUJE NAJVISE POLICIJA, SPECIJALNE JEDINICE POLICIJE, PJP...
vojska se 1998 sukobljava jedini u pogrnaicnom rpedelu ... rat na kosovu je do bombardovanja u martu 1999 prakticno zavrsen i teroristi su bili potamanjeni...

1999te je sokole angazovano kako kazu 100 000 ljudi tokom bombardovanja a cinjenica je da je pravih borbi bil osamo an kosarama i pastriku...
dakle 200 do 300 golobradih vojnika sokole moje je brnailo kosare uy poneke rezerviste dobrovoljce...DAKLE PRODALI SMO TU MALDOST TAMO SVESNO IH ZRTVUJUCI... tj zrtvovali su ih nismo mi krivi...

ostatak od 100 000 rezervista je bilo sirom srbije (deo i na kosovu u pripizdini od kosara i pogranicnog dela djakovickog i rpizrenskog) a najvise sirom srbije...

dakle nijesu videli borbenih linija sokole ... a psole 2010 su zato svi potrcali njih rpeko 100 000 da tuze majku srbiju u STRAZBUR zarad odsteta !

svi su oni danas borci toboz veterani!

a kad pogledas cinjencie koej sam ti gore naveo shvatis da ssmo psotali zmelaj kukavica... obicne ..... koje su junaci po svadbama, kafanama utakmicama sa kajlom oko vrata tri prsta i utokom - sbrija do tokija...

p.... smo postali u kompletu gledano...

bilo ti milo ili krivo...

potkupljive jajare i kukavice...

svaka cast ovim mladima koji su sitrajni. a svi ovi preko 30 godina pisli slobodno - kukavice. junaci samo na tastaturi i jeziku...

Misljenja sam da su Srbi oduvek bili kukavice. Pa procitajte uvodne stihove "Pocetak bune protiv dahija", kakve su se sve zgode i nezgode desavale, kakva nebeska znamenja, sve ne bi li se Srbi na oruzje digli, al se Srbi dignut ne smjedose ili tako nesto.
To je dramski momenat..ne razumijes se u pjesnistvo.🙂
Salu na stranu...ne znam za vas,ali ja znam da Srbi nisu kukavice.Velika vecina.
To su pokazali i dokazali kad je trebalo.
Branili su me.Hvala im!

Back