Da li su Srbi kukavice?

Ne, ne, ja se orijentišem na bele 😁

Ma, ne zezam, još - muški se drže za ruke i ljube nasred parka. To mi baš bilo užaaas. Prvi put videla uživo. Vidiš, ima to i plus i minus. 😀
Poljaci su beli. I mogu ti reći, da su oni onakvi kakvima si opisala Belgijance. Kada su kolege iz poljskog tima naše kompanije bili u NS-u, ponašali su se kao Belgijanci iz tvoje priče. Morao sam da ih upozoravam na ponašanje, da ne bismo svi u kompletu dobili batine. Sa druge strane, koleginice iz Poljske su malo sramežljivije. Samo te gledaju i ubrzano trepću.Kao neke tikove da imaju

Misljenja sam da su Srbi oduvek bili kukavice. Pa procitajte uvodne stihove "Pocetak bune protiv dahija", kakve su se sve zgode i nezgode desavale, kakva nebeska znamenja, sve ne bi li se Srbi na oruzje digli, al se Srbi dignut ne smjedose ili tako nesto.
Turci su tad i dalje bili sila. Suludo je protiv sile da budeš hrabar, samo ćeš uludo da izgineš.
A 400 godina ropstva mora da ostavi traga.

Posle malo slobode, uspostavljanja moderne državnosti, jedan rat, drugi i opet 50 godina komunističkog ispiranja mozga.

Sve to ostavi posledice na političko društvenu zrelost.

Ovih dana gledamo u Kaliforniji sukobe tamosnjih stanovnika sa policijom. Oni se tuku, spaljuju im kola, sjebali su im LRAD, idu hrabro i srcano do kraja. I ne samo tamo, vec i u raznim drzavama gde su se odrzavali protesti, protestanti su pokazivali mnogo vecu dozu hrabrosti nego Srbi. Misljenja sam da bi oni Meksikanci iz Kalifornije unistili cacije u roku od 15min.

Kako je doslo do toga da narod koji se busa u grudi svojojm prosloscu, tradicijom, Obilicem, Karadjordjem, Soluncima i ostalima kuka i zove policiju kada na njih krenu 3 SNS batinasa, a protestanata ima 200 u tom momentu? Kako je moguce da se srpski narod postao tako plasljiv?
Realno govoreći, prave smo mlakonje od naroda. Sve bi kao nešto da uradimo, završimo, a kad treba, nigde nas nema. Kao da neko drugi, treba umesto nas, da reši problem. Jesmo u principu, pošten, miroljubiv i gostoprimljiv narod, ali kad trebaju stvari da se konkretizuju, tu imamo blokadu u glavi. Kao da nemamo petlju, da se okupi masa, i reši stvar, bez mnogo odugovlačenja i pametovanja.

Elem, mislim da smo kao narod izmoreni i sluđeni. Prošli smo sve i svašta i samo maštamo o mirnom i normalnom životu. Nemamo ga, ali nemamo ni snage da se za njega izborimo. Ne bih to nazvao kukavičlukom

Problem je što i sad, kad nije vreme pogibije i gladovanja ljudi i dalje nemaju hrabrosti i solidarnosti.
Naš najveći problem je nesolidarnosti, tj. gledanje samo sebe. Na tu kartu sebičnosti su igrali i dobili. To nam se olupalo o glavu ali neki i dalje ne kapiraju.

Turci su tad i dalje bili sila. Suludo je protiv sile da budeš hrabar, samo ćeš uludo da izgineš.
A 400 godina ropstva mora da ostavi traga.

Posle malo slobode, uspostavljanja moderne državnosti, jedan rat, drugi i opet 50 godina komunističkog ispiranja mozga.

Sve to ostavi posledice na političko društvenu zrelost.
Ja ne verujem da neki narodi imaju nekakvu genetiku koja ih čini manje ili više hrabrim, ali ako si kolonija nekoliko vekova, naravno da ćeš biti kukavica, lepo si to primetila i povezala. Slično se desilo Filipincima, npr, i oni su danas jedan jako servilan narod.
Ni mi nismo daleko od toga. Zato je logično da su Francuzi prpošni, ipak je to Zapadna Evropa, slobodarska, uvek kolonizator, nikad kolonija (sa izuzetkom Nemačke).
Ono što ne umem da objasnim je zašto se Grci biju na svakom protestu ali objektivno nemam pojma o modernoj grčkoj istoriji, znam samo da su imali turbulentu političku situaciju posle ww2.

U EU su nasilni pre svega Arapi a u SAD su Latinosi. To su dve grupacije sa demografskom eksplozijom i natalitetom. U suštini od Srba i ostalih belaca ne možeš očekivati neko veliko srljanje jer su tendencije suprotne - najhrabriji ginuli u svetskim ratovima i natalitet je nikakav. Izuzetak su Rusi i Ukrajinci koji sad ginu u gomilama ali posle toga i oni će da se smire i budu kukavice.

Ja ne verujem da neki narodi imaju nekakvu genetiku koja ih čini manje ili više hrabrim, ali ako si kolonija nekoliko vekova, naravno da ćeš biti kukavica, lepo si to primetila i povezala. Slično se desilo Filipincima, npr, i oni su danas jedan jako servilan narod.
Ni mi nismo daleko od toga. Zato je logično da su Francuzi prpošni, ipak je to Zapadna Evropa, slobodarska, uvek kolonizator, nikad kolonija (sa izuzetkom Nemačke).
Ono što ne umem da objasnim je zašto se Grci biju na svakom protestu ali objektivno nemam pojma o modernoj grčkoj istoriji, znam samo da su imali turbulentu političku situaciju posle ww2.
Grci su ludi kao metak, ali su ipak, nakon WW2 i njihovog građanskog rata, proživeli mnogo lepši period nego mi. Nisu imali represivne komunističke vlasti, novi građanski sukob, nabujali kriminal, hiperinflaciju, bombardovanje, loš standard. Pukli su, tek, tokom svetske ekonoske krize i pokazali spremnost da masovno izađu na ulice. Može se reći da su bili malo razmaženi i da nisu imali prisustvo straha (usled normalnijeg života)

Oni koji brabinjaju o tome kako Srbi ne treba protiv okupatora jer jelte u svakom ratu bezglavo izgibosmo po milion sad odjednom postadoše krvožedni i te bezglave nazivaju kukavicama .
Ono sto jeste smesno da sendvicari koji iz straha botuju za sendvic, lupaju nesto o, pazi sad- HRABROSTI APSTRAKTNIH POJMOVA kao sto su narodi, u drustvu gde ne smes da pogodis mafijaskog ubicu i teroristu jajetom, jer ce BIA da te odmah privede.

Ne, ne, ja se orijentišem na bele 😁

Ma, ne zezam, još - muški se drže za ruke i ljube nasred parka. To mi baš bilo užaaas. Prvi put videla uživo. Vidiš, ima to i plus i minus. 😀
Video sam ja dva muška Roma iz Švedske (beše neki turistički bus iz Švedske na keju) kako se ljube na mostu Slobode , ovde u NS-u i samo sam pomislio - "em ste Romi, em gejevi. Baciće vas neko sa mosta debili neupućeni" . To je bilo negde 2010.

Grci su ludi kao metak, ali su ipak, nakon WW2 i njihovog građanskog rata, proživeli mnogo lepši period nego mi. Nisu imali represivne komunističke vlasti, novi građanski sukob, nabujali kriminal, hiperinflaciju, bombardovanje, loš standard. Pukli su, tek, tokom svetske ekonoske krize i pokazali spremnost da masovno izađu na ulice. Može se reći da su bili malo razmaženi i da nisu imali prisustvo straha (usled normalnijeg života)
Da... Ja jesam levičarka, ali ne mogu da zatvorim oči pred činjenicom da socijalizam u eks Ju jeste omogućio pristojan život radnicima, ali ***** si smeo da se pobuniš protiv politike. Imao si pravo glasa ali nisi imao politički pluralizam.

Da... Ja jesam levičarka, ali ne mogu da zatvorim oči pred činjenicom da socijalizam u eks Ju jeste omogućio pristojan život radnicima, ali ***** si smeo da se pobuniš protiv politike. Imao si pravo glasa ali nisi imao politički pluralizam.
Da. I to je kod nas razvilo taj kult ličnosti i strah od pobune protiv režima. Grci su bili ponoosni na svoju demokratiju i slobode koja ista nosi. Zato su i koorčevitiji kada treba da se pobune. Gledao sam tamo njihove babe i dede, koji nešto mrve javno protiv njihove vlasti, iako su tada dobro živeli. Naši babe i dede su tada vikali :" Ćuti. Samo da se ne pripuca...Eno, ima svega u radnjama..."

Narod koji većinski živi u gradovima relativno udobno govorim u globalu, kupaju se sapunom skoro svaki dan, plaše se bumbara, miševa a o pacovima i zmijama da ne pričam , oni koji po vas dan gledaju u telefon , ne smeju kokošku zaklati, sekirčetom na panju ili maljem da vola puknu među rogove a kad padne na kolena prednjim nogama da se dokosuri nožem kroz grkljan. Ti koji ne smeju svinju da zakolju dok ona ciči E takvi ne mogu ratovati i o tome je glupo drviti.
Što se Srbije tiče nastao je opši kolaps srećom u takvom stanju se nalazi cela Evropa.

Back