Da li su muskarci romanticniji od zena...?

Romantika%203.jpg

Da, slike podsecaju... I kada pozelis ispricati istinu pravu, slusace tada citava vaseljena :) i da sto leta prodje - ostaje uvek ovo, koje je ispunilo mnogo toga od siline strasti. oniih prosliih, necu ni da se secam... zemlja tamo, topla je i mi u toj sreci. pobede pokraj puta skrivanje usred nekih noci, tamne sene, svi ti ljudi i to dobro vreme. crkvena zvona u daljini, bude, secas se... secam se... i sreca i tuga i drhtaj i slutnja i ti, romansa... vinuo se pogled u mnoga leta sto ce proci.

Ни романтичност, као ни многе друге карактерне особине, не везујем за пол. (Верујем да се осећај за романтику не стиче, него се с њом неко рађа...или не)

u potpunosti se slazem sa tobom.
Steta sto ljudi koji imaju smisla za romantiku to kriju iz nekog razloga

Moma Kapor je jednom prilikom objasnio razliku izmedju ljubavi muskarca i zene vrlo slikovito. Uporedio je zene sa mackama, a muskarce sa psima. Po njegovim recima, zena kada zeli da se pomazi, privuce se svom muskarcu i pusti da je mazi samo onoliko koliko ona hoce. Kada je prodje volja, nakostresi se, ustane i ode.
Muskarce je uporedio sa psima rekavsi: "Muskarac kada voli isti je kao pas. Voli svim srcem, a da i nema pojma zasto!"

Nisu romantičniji. Ništa više ni manje od žena.
No jedno je sigurno, i tu ću pozvati Šekspira u pomoć da pojasnim bez mnogo reči ;
" I đavo može citirati Sveto pismo u svoje potrebe."
Neke ljude koje sam mislila da poznajem, upoznala sam tek na netu. I ne mogu se zakleti koja slika je prava.
Verujem da su obje, samo je moj pogled promašio neki ugao.
Ono što su meni predbacili kao slabost, sebi su stavili kao krunu.
Neka meni mojih slabosti, a krunu neka nose veliki romantičari.
Ja sam sanjar koji čvrsto stoji na Zemlji. Kad treba umem i da progledam, baš kao što lepo umem da zatvorim oči.
Dakle, da poentiram, ne bih ja tu nikoga stavila na pijedastal. Ni muškarce ni žene. Podjednako je to...

Back