da li su jehovini svedoci sekta?

da li su jehovini svedoci sekta?

• da

• ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam da li su sekta,ne mogu 100% da tvrdim,nemam na osnovu čega.
Znam samo da je moj drug iz OŠ hteo da se ovajdi od njih :D jeste da imaju para i da su povezani kao creva po svetu i da se medjusobno pomažu,ali su negde dosta rigorozni.Ne sme da se sluša muzika,da se konzumira alkohol,ne izlazi se u kafiće,klubove...devojke nose suknje i marame,dosta su zatvoreni.

A šta je njihov cilj i šta ta "organizacija" propoveda,ne znam.
Nisam nikada pročitala da navode na ubistvo(samoubistvo),nisu razvratni,perverzni....otkud znam šta stoji iza toga.

U glavnom,ne bih želela da budem u toj grupi,nema potrebe.Koji će mi.

Ne znam da li su sekta,ne mogu 100% da tvrdim,nemam na osnovu čega.
Znam samo da je moj drug iz OŠ hteo da se ovajdi od njih :D jeste da imaju para i da su povezani kao creva po svetu i da se medjusobno pomažu,ali su negde dosta rigorozni.Ne sme da se sluša muzika,da se konzumira alkohol,ne izlazi se u kafiće,klubove...devojke nose suknje i marame,dosta su zatvoreni.

A šta je njihov cilj i šta ta "organizacija" propoveda,ne znam.
Nisam nikada pročitala da navode na ubistvo(samoubistvo),nisu razvratni,perverzni....otkud znam šta stoji iza toga.

U glavnom,ne bih želela da budem u toj grupi,nema potrebe.Koji će mi.

Mogu da ti završe za posao i da te probiju u karijeri. Vrlo su moćni i imaju ljude na svim stranama.

Znam da ih ima svuda :) Kanada,Švedska,Norveška....ali nisam nikad nešto posebno o njima razmišljala niti se interesovala za njih-zato nemam stav da li su sekta ili ne.
To bih mogla da pitam čika popu,imamo dobrog sveštenika kod nas u kraju,mada on ne odgovara tako lako sa da i ne :)

Mogu da ti završe za posao i da te probiju u karijeri. Vrlo su moćni i imaju ljude na svim stranama.

Zasto lazes, ja sam Jehovin svedok i citam ovde gomilu lazi

- - - - - - - - - -

Znam da ih ima svuda :) Kanada,Švedska,Norveška....ali nisam nikad nešto posebno o njima razmišljala niti se interesovala za njih-zato nemam stav da li su sekta ili ne.
To bih mogla da pitam čika popu,imamo dobrog sveštenika kod nas u kraju,mada on ne odgovara tako lako sa da i ne :)

Njima smetaju JS zbog konkurencije

Jehovini Svedoci su Religija i to u svim Zemljama sveta...

Veroispovest je HRISCANSTVO.

Posto vidim vecina ne zna pa da objasnim

A tema je postavljena zlonamerno jer ljudi ne odredjuju ko je sekta a ko ne

nego BOG. BOg odredjuje standarde,, on je postavio ZAKONE.

Bozja rec ( Biblija ) je STANDADARD.

A jEHOVINI SVEDOCI SE SVEGA PRIDRZAVAJU IZ BOZJE RECI

I ZIVE PO NJOJ moralno hriscanski

TAKO DA NE MOGU BITI SEKTA

ZA RAZLIKU OD DRUGIH KOJI IMAJU DOGME UMESTO hriscanskih doktrina

KAO STO SU TROJSTVO PAKAO I BESMRTNOST DUSE..

Poslednja izmena:

nego BOG. BOg odredjuje standarde,, on je postavi ZAKONE.

I ZIVE PO NJOJ TAKO DA NE MOGU BITI SEKTA

A od kad ste vi u JS ? i kako to da ste se odlučili da predjete u Jehovine svedoke i zašto ? i šta je vama cilj ?
Zašto niste ostali uz Pravoslavnu crkvu ?

Ja lično ne vidim ni jedan jedini razlog zašto bih prešla ili u drugu veru ili u neku"sektu" ili u Jehovine svedoke.Čak ni zbog interesa.
Bilo bi me sramota od same sebe,jer se sećam ćaletove majke koja je godinama postila sredu i petak(Božićni post,Uskršnj...) i krstila se uvek kad sedne za doručak i ručak,poljubi koru hleba i zahvali se Bogu ! Ona mi je uvek na pameti !

nego BOG. BOg odredjuje standarde,, on je postavio ZAKONE.

I ZIVE PO NJOJ moralno hriscanski

TAKO DA NE MOGU BITI SEKTA

U Srbiji niste religija.

jeste da imaju para i da su povezani kao creva po svetu i da se medjusobno pomažu,ali su negde dosta rigorozni.Ne sme da se sluša muzika,da se konzumira alkohol,ne izlazi se u kafiće,klubove...devojke nose suknje i marame,dosta su zatvoreni.

Nisam JS ali kako u realnom životu poznajem mnogo njih koji jesu mogu da ti kažem da slušaju muziku ali da ne konzumiraju alhohol niti cigarete. Devojke ne nose marame, izlaze kao i svi ostali. I svi do jednog koje poznajem delima pokazuju da se drže božije reči. I stojim iza toga. To što se ja veoma energično ne slažem sa nekim segmentima njihovog učenja u smislu tumačenja Biblije je neka druga stvar.

- - - - - - - - - -

Napisao si glupost samo takvu.

A od kad ste vi u JS ? i kako to da ste se odlučili da predjete u Jehovine svedoke i zašto ? i šta je vama cilj ?
Zašto niste ostali uz Pravoslavnu crkvu ?

Ja lično ne vidim ni jedan jedini razlog zašto bih prešla ili u drugu veru ili u neku"sektu" ili u Jehovine svedoke.Čak ni zbog interesa.
Bilo bi me sramota od same sebe,jer se sećam ćaletove majke koja je godinama postila sredu i petak(Božićni post,Uskršnj...) i krstila se uvek kad sedne za doručak i ručak,poljubi koru hleba i zahvali se Bogu ! Ona mi je uvek na pameti !

Odgovoricu kratko koga zanima mogu na pp duze :lol:

Dugo...

Proucavala sam Bibliju i shvatila sam da je to istina a ne sta naucava crkva
drzeci ljude u zabludi i lazima, uz to uopste ne koriste Bibliju...
A Biblija je merilo, Bozja rec, a samo je ona istina.
Znaci nasla sam istinu i to je to...
A Biblijska tj Bozja ISTINA posrazumeva zivljenje moralnim nacinom zivota koj ije zapisan u Bibliji...
tako JS zive i to je dokaz da ih Bog odobrava, da im daje svoj duh...

Lako je videti ko se ne pridrzava Bozjeg zakona a samo je na papiru vernik...
Ni ja ne bi napustala jedno zbog drugog nego sam nasla ISTINu jednostavno....
A VERA se bira ne nasledjuje se...
\Sta na primer da si rodjena u nekom kultu i to je religija
znaci zbog roditelja treba raditi lose stvari?

Jednostavno gde je Bog tamo je sve dobro i moral, to je ono sto me zanima

a u Svetlu Biblije vidi se licemerstvo crkve i da ne naucava hriscanske doktrine Biblijeske
nego je crkva od 4 veka preuzala paganske doktrine
kao sto su pakao trojstvo i besmrtnost duse
time naucava lazi
Interesa nema gde je istina vec samo ISTINa i Bog...

Da treba se zahvaliti Bogu na svemu sto daje jer sve sto je dobro potice od njega
kao i hrana

pozdrav:)

Nisam JS ali kako u realnom životu poznajem mnogo njih koji jesu mogu da ti kažem da slušaju muziku ali da ne konzumiraju alhohol niti cigarete. Devojke ne nose marame, izlaze kao i svi ostali. I svi do jednog koje poznajem delima pokazuju da se drže božije reči. I stojim iza toga. To što se ja veoma energično ne slažem sa nekim segmentima njihovog učenja u smislu tumačenja Biblije je neka druga stvar.
Mislim da su negde možda rigorzniji ili se više pridržavaju ,ne znam, tačno sad.
Ali poznajem porodicu u Vojvodini gde je njihova kćerka(a moja drugarica) od sedmog razreda počela da nosi suknje i marame,ali lepe,fine marame.I to je ostalo tako do dana današnjeg.
Ali se ta devojka dosta povukla posle od nas.I nikada nisam čula ništa ružno iz njenih usta :) nije imala ružan rečnik,niti je bilo nekog zezanja...
Posle čujem da joj se brat oženio sa devojkom iz tok kruga ljudi.Zato i znam da ih ima po celom svetu i da su se finansijski pomagali.Što je u suštini i lepo.

Imali su svoju neku kuću za okupljanje nedeljom i tu su provodili malo više vremena nego mi u crkvi na liturgiji i dolazili su iz više mesta.
Oni nisu nikoga uvlačili u to društvo,niti se o tome pričalo u opšte.
Zato sam i rekla da nemam stav,da li je sekta ili ne.
Ali se sećam ranije da sam govorila mami kako oni imaju neke očigledno dobre primere koji nama nedostaju.
Pa čim ne piju i ne puše,naravno da neće pušiti travu niti se drogirati,neće razbijati porodice alkoholizmom....
To je bilo moje tadašnje vidjenje :D

Religija smo svugde jer je to religija

a i ne ocekujem da ti to shvatis...

.

Zašto tako pričaš kad si nedavno pričala ovako:

samo bi dodala da u vecini zemalja JS su registrovani kao hriscanska verska zajednica,

.

Саопштење за медије 24. фебруар 2010.

Србија регистровала Јеховине сведоке

БЕОГРАД, Србија — Министарство вера Републике Србије усвојило је захтев „Јеховиних сведока – хришћанске верске заједнице“ и уписало ту заједницу у Регистар цркава и верских заједница.

dakle ima li iskrenih pitanja? ocekujm ih na pp

pozdrav

ne zanimaju me pojedinci koji pokusavaju da pisu lazi i vredjaju tudju veru

- - - - - - - - - -

Zašto tako pričaš kad si nedavno pričala ovako:

Jedno je sta su a drugo kako su registrovani

takodje sam ti prilozila link gde se vidi da su registrovani kao religija
u mnogim zemljama al m ine pada napamet da trazim dokaze...

nebitno kako su gde reg bitno je sta su
i usotalom svugde su reg kao HRISCANI
............................

http://www.rtv.co.rs/sr_lat/drustvo/jehovini-svedoci-priznati-kao-religija_126453.html

Jehovini svedoci priznati kao religija

BEČ - Jehovini svedoci u Austriji dobili su status religije, potvrđeno je iz austrijskog Ministarstva

Poslednja izmena:
dakle ima li iskrenih pitanja? ocekujm ih na pp

pozdrav

ne zanimaju me pojedinci koji pokusavaju da pisu lazi i vredjaju tudju veru

- - - - - - - - - -

Jedno j esta su a drugo kak osu registrovani

takodje sam ti prilozila link gde se vidi da su reg kao religija

nebitno kako su gde reg bitno je sta su
i usotalom svugde su reg kao HRISCANI

Ti tvrdiš da ste u Srbiji registrovani kao religija, a registrovani ste kao verska zajednica.

Tvrdiš da ste u svim zemljama registrovani kao religija, a ranije si tvrdila da ste registrovani kao verska zajednica, a samo u Austriji, Italiji i Grčkoj kao religija.

Da, obavesteni smo ::zpozdrav:

hvala na Padre na informacijama :)

samo bi dodala da u vecini zemalja JS su registrovani kao hriscanska verska zajednica,

U Italiji su JS kao zvanicna religija i po brojnosti odmah iza katolika, u Grckoj, Austriji takodje kao zvanicna religija..

.

Ti sebe zayebavaš ili nas?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back