Da li su Hrvati podrijetlom Slaveni ili ne?

Ima valjda neke ploče stare hiljade godina iz Azije negde gde se spominje hrvatsko ime. Tako sam čuo od drugih Hrvata.
Ime "Hrvoje" prvi put zabeleženo na kornjačinom oklopu u oblasti Yinxu

1643990206573.png

A kad ovo povežeš sa onim grčkim pločama iz Tanaisa, pa onda još dodaš i ono glede genetike da je nemoguće da su Hrvati ostali 400 godina drugačiji od slavena poljske a bili su okruženi njima 400 godina, znači nemoguće je da se ne bi izmješali na genetskoj slici sa slavenima tamo, OSIM ako sebe nisu doživljavali drugačijima od slavena. To je poanta.

P.S. Slično vrijedi i za Srbe, ja sam uvjeren doslovno da ni Hrvati ni Srbi PODRIJETLOM nisu Slaveni nego Sarmati, znači plemena Sarmata koja migriraju i postupno se SLAVENIZIRAJU, u prilog tome nam govori i Arheologija i Genetika, genetika bome stavlja tu točku na i.

Jer mi po Y-DNA (ni Hrvati ni Srbi) veze nemamo ni sa Slavenima Europe a ni sa onim narodima juznije od nas poput Grka, Albanaca itd...
To bi moglo biti ovo:
saramati.PNG

Serv je na sarmatskom postalo harv, plus sufiks -at.

Prvo moramo da shvatimo kako je nastao narod, pa onda nacija, i razlike među tim pojmovima.
Obično , barem kod nas Slovena, je narod nastao iz jedne grupe, jednog uspešnog plemena koje je onda privlačilo pojedince ili grupe iz ostalih manje uspešnih plemena, ali srodnih po kulturi, jeziku, veri,...
Slično se događa i dandanas kada naši ljudi odlaze napr. u Nemačku, te kroz nekoliko generacija postaju čisti Nemci.
Za vreme turskih osvajanja, to se događalo pospešeno, čitave grupe su recimo prebegle iz Bosne i postali Krajišnici, a mnogi kasnije i Hrvati. Oni koji su bežali porodično ili pojedinačno , uklopljeni su u feudalni sistem vrlo brzo, promenili jezik, veru, ... Meni je smešno kad sretnem ljude koji ju se prezivaju Petković, Rajaković, Papić, Marković i govore nekakvu hrvatski kajkavski, a imaju i mentalitet drugačiji od nas. Ima tu i drugih prezimena koja ne zvuče toliko hercegovačko crnogorski, ali to jesu, recimo Stupar, Štrbac, Štubljar.
Mnogi od njih govore isključivo kajkavski, imaju sa za Hrvate od stoleća sedmog, ali imaju pomalo i crtu nekakve hrabrosti koja je odlika nas Dinaraca. Iz te grupe se regrutuje dobar deo hrvatskih klerofašista (ustaša). Poznajem lično i takvih nekoliko, imaju svoju organizaciju.
To su oni koji su hrabriji, ali su zaboravili na onaj drugi deo, na čojstvo.

One koji neki smatraju poreklom Slovenci, su verovatno potomci nekadašnje Slovinije ili nekadašnje Slavonije, to su starosedeoci u kajkavskom delu Hrvatske. Mnogi od njih misle da njihovo narečje nije hrvatsko, po mentalitetu i jezički, kulturno su bliži Slovencima.
Koliko ima Nemačkoj gena u Cro, verovatno ne puno, oni su dolazili kao gazde, ne kao radnici, slično kao danas. Mađari slično, mada imaju priličan kulturni uticaj u graničnim područjima. To bi znali reći kolege koji žive tamo, recimo kolega Mej Bregami.
Hrvati su uzeli ustvari srpski jezik , verovatno zbog političkih razloga, širenja na račun Turske, pa mogućeg uklapanja tog stanovništva u Hrvate i pretvaranja u katolike. Slično se događalo i kod Mađara.

Back