Toliko snažna ljubav ipak postoji samo u poeziji.
Ali, i pored toga, ovo nije neuskladivo sa onim što sam ja izneo. Zapravo, savršeno se uklapa u taj kalup.
Kako bih to objasnio, najpre ću ti izneti stav da je altruizam oblik egoizma. Kada nesebično pomažeš nekom drugom ti to ne radiš da bi njega usrećio, već jer si sam srećan kada pomogneš i kada je taj drugi srećan. Dakle, zalaganjem za druge, mi pomažemo sebi.
Tako možemo prići i ovom citatu.
Može se čoveku činiti da nekog voli više od sebe samog, i može se zaista potpuno "davati" za nju i njenu sreću. Ali zašto on to radi? Zato što će njega usrećiti to što je ona srećna.
I da, ne tvrdim da ne postoje izuzeci... Samo mi se čini da se velika većina današnjih ljubavi može podvesti pod napisano.
Razmišljam o ovome što si napisao...
Meni to više deluje kao, ne znam kako bih to nazvala, recimo terapija za lecenje svojih frustracija i nezadovoljstava i da tu nema ni govora o pravoj,iskrenoj ljubavi.
Ne mislim da vecina ljudi ne zna da voli nego se toga boji, nesvesno, lakse im je da kako kazes vole "sebe u necijem prisustvu"

zar ne mislis da ja to cist egoizam, bez ljubavi / a ko voli sebe, voli i druge. Egoizam nije ljubav!
I takodje mislim da ljubav i povrsnost ne idu nikako zajedno / znaci opet nema ljubavi.

Ljubav ne pada sa neba i ne "odrzava" se sama po sebi, treba je negovati, jacati,cuvati, biti spreman na iskusenja, ako treba i trpiti,...
A danas je najlakse stati kod prvog problema ili neslaganja i zakljuciti kako ljubavi nema, kako je to iluzija, utopija, ljubav prema sebi, i slicno.
Ljubavi ima ali da bi je imali / trebamo i da je damo, zar ne?

Volite vi nekog onako kako bi voleli vas da vole...nemojte biti proracunati i sebicni!
Ja verujem u to da se sve ponasa kao bumerang, pa i emocije

jer ako "volimo" nekog tj volimo sebe u tom odnosu, nece ga nista spolja narusiti jer je on vec na pocetku narusen nasom neiskrenoscu i laznom ljubavi prema tom nekom...
A kad su emocije iskrene, bez da se zadovolje nase sebicne potrebe / tu samo moze ljubav da raste i jaca!
Ovo sto sam napisala, je iz mog iskustva i nisam teoretisala, cisto da se zna!