Da li ste zadovoljni na poslu?

ljudi kako ce izgledati svet ili makar sta ce vam se destii do kraja 2009. kako ce i zgledati taj horor o kome svi pricaju. da li cemo se tuci zbog k ore hleba kao kursumlija

Neće se ništa revolucionarno desiti.Svetska Ekonomska Kriza je u stvari,konačan rezultat svega što se dešavalo proteklih deset godina.Velika preduzeća su masovno uzimala ogromne kredite,koji nikada nisu vraćeni.Tako da su na udaru upravo velike kompanije,koje su u medjuvremenu postale od velike važnosti samoj državi.Bankrot tih kompanija,mora se manifestovati i na državu.

Onaj ko ima novac "u rukama",nema razloga ni za kakvu brigu.Sve ostalo je zaglupljivanje javnosti.

Sasvim sam zadovoljan svojim poslom.
Na godisnjem nivou plata je u proseku oko 600 evra.
Radno vreme je oko 2 do 3 dana mesecno.
U toku sezone prolece-leto a bogami i jesen radi se nekad i 5-6 dana mesecno, u toku zime nekad se ne radi.
Sve u svemu posao koji ne zamara, prilicno dobro placen u odnosu na vreme provedeno na radu, i svakako najveci plus je mnogo slobodnog vremena koji provodim sa porodicom, prijateljima....

pa šta to bi jovane?

Ma bez veze. Jedan radnik se napio par dana nakon privatizacije. Pisao sam mu prijavu. Danas mi je novi direktor kazao da on nece da radi sa ljudima koji ga lazu i da trazim drugi posao. Cak nije hteo ni da me saslusa sta imam da kazem. Od drugih ljudi sam cuo da su njemu kazali da je hteo covek koji se napio da me fizicki napadne ali sam ja precutao i nisam to napisao u prijavi pa sam ga zbog toga slagao. Ustvari, me nije fizicki napao sada kada je bio pijan vec je to bilo pre 1.5-2god. Hteo je tada da napadne mog sefa i mene, cak je i pretio.

pa napiši mu napismeno šta imaš, ili napismeno zamoli da ti navede činjenice na bazi kojih je zaključio da ne možeš da nastaviš rad kod njega kako bi se izjasnio,na lep način...
u svakom slučaju, ako želi da ti da otkaz, dužan je da te prvo pismeno upozori a ti imaš pravo da se izjasniš na upozorenje...

Jovane, nisi baš u dobroj situaciji, jer, možda zauzimaš mesto koje je namenio nekom drugom, a u tom slučaju šta god da kažeš - najuriće te.
Moj mišljenje je da pokušaš ipak da porazgovaraš sa njim, a ako ne ide, kopad brzo svoje kontakte iz branše (naravno, ako imaš dobra poznanstva i pozicije) i nađi sebi drugi posao.

Jovane, nisi baš u dobroj situaciji, jer, možda zauzimaš mesto koje je namenio nekom drugom, a u tom slučaju šta god da kažeš - najuriće te.
Moj mišljenje je da pokušaš ipak da porazgovaraš sa njim, a ako ne ide, kopad brzo svoje kontakte iz branše (naravno, ako imaš dobra poznanstva i pozicije) i nađi sebi drugi posao.

Imas pravo delimicno. Od 133 ljudi u firmi treba da ostane ukupno 50. Inzenjeri a pogotovo diplomirani im ne trebaju. Samo ljudi koji ce da rade SVE i da vode posao. Tako da trazi svaku sitnicu samo da se oslobodi ljudstva.

ma da, te privatizovane firme skoro uvek imaju višak zaposlenih ili lošu strukturu zaposlenih i uvek gledaju da nađu način kako da ih maknu, jer im je to veliki trošak, pogotovo kad su ograničeni odredbama socijalnog programa ugovora o prodaji društvenog kapitala čije poštovanje kontroliše agencija za privatizaciju
zato, pazi šta radiš

Posao kao i svaki drugi, tezak je ali tu se ne bunim.Niko me ne tjera da radim.Sa kolegama se odlicno slazem sto mislim da je veoma vazno.Ma bez veze je to kada ti je muka kad kreces na posao.Najgore je i sto ovi nasi direktori osjete da ti treba posao pa ti onda krv piju.
Nego, sve bi to bilo nekako podnosljivo da meni i kolegama sefica nije pocela da krade dio plate.Bilo je velike frke oko toga ali nismo bas nesto postigli, samo smo sebi jos gore navukli gusku na vrat.Ma ludnica.

Back