ДА ЛИ СТЕ ЗА ТО ДА УПОТРЕБЉАВАТЕ СВОЈЕ ПИСМО У ПИСАЊУ??

ДА ЛИ ВОЛИТЕ КОРИСТИТИ ЋИРИЛИЦУ У ПИСАЊУ?

• ДА

• НЕ

• ПОНЕКАД

• НИКАД

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
tokyo:
bilo bi poželjnije da se vratiš na temu zajedno sa svojom "intelektualnom" vertikalom sandrinom :roll:
Ма био би ти до сада и вертикално и хоризонтално положен да си у Србији а не да се кријеш као пизда у Хрватској и мислиш да провокацијама уништаваш Србе!! Него лепо реко, иди ти на ГЕЈ форум, тамо ти је и место!! Таквих као тебе је у крхватској пун ****!
А што се теме тиче, ја говорим и пишем Српски једном речју Ћирилица је моје национално и свето писмо! За тебе сам много паметнији!!

petarpan_2007:
Ма био би ти до сада и вертикално и хоризонтално положен да си у Србији а не да се кријеш као пизда у Хрватској и мислиш да провокацијама уништаваш Србе!! Него лепо реко, иди ти на ГЕЈ форум, тамо ти је и место!! Таквих као тебе је у крхватској пун ****!
А што се теме тиче, ја говорим и пишем Српски једном речју Ћирилица је моје национално и свето писмо! За тебе сам много паметнији!!
Кхм., може и у 'рватској да се доспе у хоризонталан положај, ал се из њега никако не излази... :twisted: Ма ко још обраћа пажњу на то шта млате пропали крватски ликови кој долазе на српске форуме само зато што су српски, да би јели ***на... :D
Поздрав! :)

timmy:
ako neko pise cirilicom,ne znaci da je on automatski srbin.........tako da se zna....
inace poznajem jednog kineza koji odlicno pise cirilicu
Inace ovo je tema ako nisi primetio o cirilici a ne o tome ko je pise i kakav je, vec da je ćirilica srpsko nacionalno pismo!! Pozdravljamo svakoga ko je piše, i želi da je upotrebljava pa makar to bio kao što ti kažeš i kinez!

petarpan_2007:
Inace ovo je tema ako nisi primetio o cirilici a ne o tome ko je pise i kakav je, vec da je ćirilica srpsko nacionalno pismo!! Pozdravljamo svakoga ko je piše, i želi da je upotrebljava pa makar to bio kao što ti kažeš i kinez!
pozdravljam je i ja;)
na žalost,ne razumijem.zato molim one koji mi repliciraju da to čine na latinici;)

Screenshot_20201020-080613~2.png

Све државе које имају специфично писмо, тим писмом се и служе, пример су Грци, Кинези, Јапанци,Руси, Арапи и још други народи који не користе латиницу као писмо.Да ли би ми као Срби у Србији требало да на свим нивоима користимо јавно Ћирилицу, попут овде на форуму, у бирократији, на телевизији, на реклами итд...
пошто видим да се доста хрвата и муслимана појављује на овом форуму а теже им иде одговарати особама које пишу ћирилицу, ето нам лека од ових досадних термита!
Кад лик зна какосе употребљава писање за текст онда је то дојајнији успех.
Неки гурају Ј и где му место није нпр. ФиЈат јерсе тако каже онда би требало исто да се пише Бемве и Грацка Болница јер мало ко каже Градска.
Треба знати писање

Мислим да је питање латинице и ћирилице релативно добро решено код нас.
Поштују се и званична су оба писма, ћирилица је мало званичнија.

Јавне натписе и слично треба писати латиницом,
што се и чини,
једино ме нервирају "двописмени" натписи,

ако на табли пише "ulica TERAZIJE"
не знам коме треба испод тога табла "улица ТЕРАЗИЈЕ" ?!

Нама Србима не, ми знамо оба писма,
нисмо ни свесни којим пишемо.

Ја лично задњих година пишем ћирилицу,
заиста ми је лепши рукопис,
и заиста ме освежава.

Срећан је народ који може да бира и мења,
и да сваку промену доживи као хладну лимунаду на топлом летњем сунцу.

Ми наравно нисмо ти генијалци,
али ми се чини да бар у овоме можемо бити супериорно насмешени.

Оставимо мржљиву острашћеност знате већ коме ...

E ćao...dobrodošao...sviđaju mi se tvoji komentari...tako je! 😉 :lol: :lol:

:eek: :eek: :eek:

Ne mogu da verujem, pre punih 13 godina , eeej.
da je dete sad bi završavalo osnovnu školu .

Šteta što ovo palamuđenje ne ide u radni staž
sad bih imala 15 godina za starosnu
kad dobacim i godine , a da dupetom
nisam mrdnula ništa u životu.

Koje dangubljenje , majko mila.

Gde je onaj zlotvor Iron , ono đubre što je banovalo ovu finu ženu koju sam citirala ? :ljuta:

Па све ти је исто само сто љ ти је на Q, Њ ти је на W, Џ ти је на X, остало је исто као код ЈУ тастатуре! И користиш слова Ш а не С, затим Ч Ћ а не само Ц.
Лако је када си србин а и лепше изгледа Ћирилицом!
ajde da vidim nekoga od vas kako da koristi slova ó ü ö ú ű á é í i

Back