Da li ste za podelu Kosova?

• Začetnik teme Začetnik teme SQUID
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Da li ste za podelu Kosova?

• DA

• NE

• Smrdim po ulici...

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Evo vam jedna prognoza za neku deceniju.. bez zeza... Bice ili nece biti EU, ali stare kolonijalne sil,e dal' na zvanican il' nezvanican nacin, nastavice da se bave starim zanatom...
Slovenija kakvu danas znamo - nece postojati... bez sale... ali dobro, ja mislim da su oni veoma lukavi, pa cemo navreme to saznati... cim im pocne neka nostalgija, znajte o cemu se redi ;)

Kosovo nece biti podeljeno jer to nece dozvoliti ameri po cenu novog rata, a nama je pametnije da pocnemo da se bavimo SRBIJOM ovakvom kakva jeste, jer ako se ovako nastavi sa ekonomijom lose nam se pise. Ova vlast je verovatno vec pristala na celo KOSOVO ali je pitanje modela kada ce to priznati ili nece. Od nas niko netrazi da priznamo vec da saradjujemo i imamo dobrosusedske odnose. Ako u Italiji postoji drzava SAN MARINO,VATIKAN, i nema granica vec TABLA koja vam govori da je to ta drzava, a ionako cemo u evropu bez granica, pa sto bismo sada gubili vreme na nesto sto hteli mi to da priznamo ili ne vise ne pripada nama, nekome se ovo dopada a nekome ne, ali mislim da je velika vecina vec postala ravnodusna.

Nisam citao sve postove pa ne znam o cemu ste sve pricali, preletio sam samo.
Uglavnom, ja mislim da s nama nesto nije u redu.
Kako to da smo mi jedine budale da nesto kao mi gledamo realno, prihvatamo neku realnost?
Zasto hrvatska nije 95 prihvatila realnost pa rekla, sta ce nam ta Krajina, tamo svakako zivi 90% Srba koji ne zele da zive u Hrvatskoj.
Pa ja mislim da to nikom od njih nije palo ni na pamet, a sto jeste, Krajina je zadnjih 500 godina bila cisti srpski etnicki prostor, zajedno sa Banijom i Kordunom.

Sad mi kao nesto, gledamo albanci ovo ono, bice ih vise od nas za par desetina godina i slicne budalastine.
Ja ne znam da li je to stvarno nase misljenje, ili nama to neko pokusava nametnuti, jer zna da nas je lako nagovoriti.

Moje misljenje da je rjesenje za Kosovo i Metohiju jedino moguce vojno rjesenje. Kakvi crni pregovori i budalastine, kao, sad ce siptari da se predomisle kad im mi pokazemo zavrsnu povelju helsinskog akta, il vec kako se zove.
Nama ustvari jedino i odgovara vojno rjesenje, jer, da se ne lazemo mi to Kosovo zelimo bez Albanaca, i nemojmo se sad stiditi zbog toga, to je normalno. Kao da su Hrvati zeljeli Srbe u Hrvatskoj.

Ratova je bilo oduvijek, i bice ih, uvijek su vodjeni radi teritorije i ni zbog cega drugog.
Mi trenutno nismo za rat, podvlacim trenutno.
Ali to nije razlog da se vec od sutra ne napravi plan i da se radi po tom planu.
Ljude motivisati s necim, jer mi smo sad toliko apaticni i depresivni da je to cudo.
Kad bi se postavili neki ciljevi i islo ka njihovom ostvarenju, mislim da bi to pozitivno uticalo na sve.

Dakle, samo je pitanje vremena kad ce doci do neke promjene.
Izreka kaze :"Samo je promjena vjecna"

A tada, naravno, mi smo jaci od Albanaca u svakom pogledu, i brojcano i intelektualno.
Mozda da su nekad bili pametniji ljudi u vlasti, oni su se mogli na neki nacin asimilirati, ali sta je tu je. Neprijatelji smo i to treba primiti tako.
I dakle, kad dodje do povoljnog trenutka, zaletiti se sa vojskom dole, sto bi tudjman rekao, toboze im garantovati neka prava, protjerati ih u Albaniju i gotovo.
I onda sprovoditi pametnu politiku. Nikad nije kasno da se pocne s pravim potezima.
Ne mozemo mi sad ocajavati, kao Milosevic izgubio ovo ono, Albanci se mnoze i slicne floskule.
Pa Srbija je drzava, nije to covjek koji odao drogama, propao, dosao do 40te, bez igdje icega, i onda da kaze kasno je sad da nesto mijenja.
Nikad nije kasno.
Jednosvatno se mora ta apatija izvuci iz nas, i postaviti jasne ciljeve kojima ce se stremiti, ako zelimo da nesto napravimo.
Svi imaju padove i uspone, prihvatimo da je ovo bio jedan pad, i krenimo dalje. Nema potrebe da se toliko osvrcemo iza sebe.
Nemam sad vremena, mislio sam jos nesto napisati o buducem ekonomskom uredjenju drzave.
Ali da napomenem, da je taj povoljni trenutak sad sigurno blizi nego prije nekog vremena.
I vrijeme i sve ostalo radi za nas.
I mozda je cak i dobro sto smo u ovom trenutnku u ovoj poziciji.
I vjerujem da ne moze biti puno gore od ovoga, bitno je samo da krene na bolje.
Malo vjere u nas same i svasta se moze uraditi, nismo mi najgori na svijetu, cak sto vise, mislim da je smo jedan od kvalitetnijih i boljih naroda na planeti. Bez lazne skromnosti.

e svasta..ti bi htela da se hebes a da ti ne udje...kako mislis da bez rata istrajes u tome da se kosmet ne podeli i da ga jednog dana potpuno povratimo

Аурора, једини који желе да поделе Космет су - Срби! То не жели ни МЗ наклона Шиптарима, нити то желе Шиптари.

Не мислиш ваљда да против тих Срба, који су за поделу, опалдумиш један рат? :lol:;)

Само тврдим да ми не треба да иницирамо (нити допустимо, уколико се нека од других страна предомисли) поделу Косова, јер тим чином дајемо легалитет и легитимитет оној другој половини, оној што би припала Шиптарима. И тим чином тај део Космета губимо заувек.

А сад, како да повратимо Косово (цело, наравно) је друга тема. Ова се бави конкретно поделом Косова.

Kosovo nece biti podeljeno jer to nece dozvoliti ameri po cenu novog rata, a nama je pametnije da pocnemo da se bavimo SRBIJOM ovakvom kakva jeste, jer ako se ovako nastavi sa ekonomijom lose nam se pise. Ova vlast je verovatno vec pristala na celo KOSOVO ali je pitanje modela kada ce to priznati ili nece. Od nas niko netrazi da priznamo vec da saradjujemo i imamo dobrosusedske odnose. Ako u Italiji postoji drzava SAN MARINO,VATIKAN, i nema granica vec TABLA koja vam govori da je to ta drzava, a ionako cemo u evropu bez granica, pa sto bismo sada gubili vreme na nesto sto hteli mi to da priznamo ili ne vise ne pripada nama, nekome se ovo dopada a nekome ne, ali mislim da je velika vecina vec postala ravnodusna.

Pa nece, lepo ti to kazes.. ali sa namerom da odustanemo od istog.... Da ti kazem nesto, ja mnogo volim Irce i oni imaju 'ujed' u terotoriju kao mi, tj. tzv. S. Irska ili tzv. Alster, ali svaki pravi Irac, a svi su takvi, znaju da
ce to jednog dana biti ujedninjena Irska

Jedino rešenje, doneklo povoljno i po nas je podela, ne vidim drugo rešenje...mada i to je veliko pitanje...

Hteo bih i ja celo, al' kako? To je skroz nerealno u ovom trenutku.

Па о томе се и ради Сквиде. Тренутно је скоро па немогуће. Али не значи да ће и у будућности бити немогуће, зато и не треба да се одричемо дела Косова (види пост #157, да се не понављам).

Па о томе се и ради Сквиде. Тренутно је скоро па немогуће. Али не значи да ће и у будућности бити немогуће, зато и не треба да се одричемо дела Косова (види пост #157, да се не понављам).

Razumem ja šta ti pričaš, ako ga podelimo, onaj deo zauvek ode, onaj sa šiptarima...

Al' ne vidim kada bi to moglo da bude, jer mislim da će Ameri ostati na strani šipaca, a i skoro cela Evropa je priznala Kosovo, sem Španije, Grčke, BiH, Slovačke...

Mnogo ste malodusni, zivite u proslosti, sadasnjost vam je breme, a buducnost je nepoznanica... kakvi ste vi to ljudi? Ima da kazete - realni, ne, ja kazem - ljudi bez buducnosti, niko i nista i takvi ne trebate nikom...

p.s.

Poherem se na narod koji zarad glupih obecanj prodaje svoju istoriju i promovise mentalace koji ne vide dalje od svog nosa...

Sipci kakvi da su, dobili su protivnika - iz snova ;)

NE.

Zato što se tako spašavaju samo Srbi sa severa KiM, a isto toliko Srba onda ostaje unutar nezavisnog Kosova ili u sastavu Albanije.

Zato što time definitivno pristajemo na to da naše granice nisu nepovredive, da se avnojevske granice mogu menjati uprkos svim postpisanim sporazumima koji tvrde suprotno, pa bi se granice Srbije tako mogle ponovo menjati u budućnosti.

Zato što podela ne znači dizanje zida prema Albancima. Protok ljudi će morati da se obavlja nesmetano ako mislimo da budemo deo jedinstvene Evrope, Albanci će i dalje moći da se naseljavaju po Srbiji, leče ovde i kupuju naše firme i obradivo zemljište od novca koji su zaradili prodajom naših sunarodnika u delove. Da ne govorim da bi tako i definitivno digli ruke od naše državne a verovatno i privatne imovine koja je tamo uzurpirana, rasprodata i rasćerdana.

Dakle, podelom Kosova kada bi do toga uopšte i došlo mi bi u sastavu Srbije dobili deo pokrajine gde i sada defakto funkcionišu naše institucije, samo bi se vratila i ministarstva sile pride, a izgubili bi sve ostalo.

ma nemojte sad ste za podelu? dok ste pre dva meseca kategoricno odgovarali sa NE...dok sam ja tada znao da je to jedino pravo i kompromisno resenje sa najmanje patnje za nas narod...to znaci da i ja vidim dalje i ispred svih, odnosno da sam vizionar i napredniji...

Moj konacan zakljucak - Srbija ne sme ni u ludilu da odustane od svog suvereniteta i prava na Kosovu i Metohiju, ionako sta ce biti bice, dal' ga mi priznali ili ne, isto nas ceka, sve je demagogija, materijalne vrednosti ne rastu na drvetu
same od sebe..

Pa suncem vam nenormalno, neko te guzi toliko dugo a ti uporan i dalje mu nudis pedu... ima covek da pomisli da si mazohista ...

Back