Da li ste za podelu Kosova?

• Začetnik teme Začetnik teme SQUID
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Da li ste za podelu Kosova?

• DA

• NE

• Smrdim po ulici...

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ако су они могли да прекрше међународно право, јер су имали правога савезника у право време, моћи ћемо и ми, сутра. нек нам помогне Русија, подржи Немачка, а Америка дигне руке и нема проблема, Космет је наш за 48 сати. Време ради у нашу корист, хоћемо ли то искористити, то је питање.

Па, слажем се, само тврдим да ће нам лакше бити ако га прво, поделом, не признамо. ;)

Ne mogu da verujem!!!! Pa koji to "srbin" moze da se zalaze za podelu Kosova? Pa mozes li ti da izvrsis transplataciju polovine srca i da ocekujes da ostanes ziv sa jednom polovinom srca? Kako bi to neki delili ono sto je njihovo? Zamisli sad da ja delim svou kucu sa nasilnikom, zato sto je on jaci.Dacu mu je celu...ali cu mu je.bati majku kad tad, cim ojacam!

Metaforički -
ratno stanje !
Upada vojnik u skromnu seljačku kuću.
Sirota majka i gomila gladne dece.
Na stolu,tek izvađen somun iz šporeta.
Vruć.
Vojnik,hvata somun i izlazi.
Ako odnese - deca će ostati gladna.
Majka,u očajanju,nasrće i odlama pola somuna.
Vojnik,izlazi iz dvorište i trči....
Da se priključi jedinici koja odmiče.

Ima li ova navrat-nanos smišljena pričica
neku pouku ?

Jesi li pogresio ili si namerno umesto reci okupirali koristio rec oslobodili.

nisam pogresio....pitaj svoje prtke u trenutcima kad budu raspolozeni da ti kazu istinu...ja sam svoje pretke pitao...ali iako sam sumadinac znam puno siptara koji su mi potvrdili pricu...
a sad ti pokusaj da pricas price koje osporavaju sve hriscanske spomenike na KIM a za uzvrat ne nude nijedan dokaz postojanja siptarske kulture na KIM...najveci vas spomenik je spomenik bori i ramizu koji je valjda unisten....i spomenik jajari bilu klintonu..

Metaforički -
ratno stanje !
Vruć.

neku pouku ?

Да је све ствар гледишта - и војник и деца ће остати, не полугладна, већ полусита? :mrgreen:

Сад озбиљно, прича ти је одличан пример да делимична/половична решења нису никад била добра.

od kada pamtim to osecam...ali... veliki procenat albanaca i siptara je otisao u svet...natalitet nije ni priblizno kao onaj 60-70-tih godina....pa zar nismo svedoci da se ogroman broj neudatih albanki ne libi udati u srbiju---jer nema muskaraca koji su u pecalbi...

Što se manje rađaju sada kriv je kum i gubitak privilegija.
Umro,kad im je najviše bio potreban.
A,sa udajom Albanki za Srbe - ne treba preterivati !
To su samo sporadični slučajevi....
Što se tiče Šiptarskih migranata - oni su opasniji od domicilnih.
Finansiraju akcije....

Да је све ствар гледишта - и војник и деца ће остати, не полугладна, већ полусита? :mrgreen:

Сад озбиљно, прича ти је одличан пример да делимична решења нису никад била добра.

dobro, ali nece nato da nas pusti da im se svima odjednom naeb... nacestitamo mile majke :mrgreen:

Što se manje rađaju sada kriv je kum i gubitak privilegija.
Umro,kad im je najviše bio potreban.
A,sa udajom Albanki za Srbe - ne treba preterivati !
To su samo sporadični slučajevi....
Što se tiče Šiptarskih migranata - oni su opasniji od domicilnih.
Finansiraju akcije....

tacno je sve...al je i tacno da srbija nema decenijama resenje za te probleme....srbija je kriva za vecinu stvari...

Metaforički -
ratno stanje !
Vruć.

neku pouku ?

Ma daj....kakva su to sad glupa poredjenja!!!??? Drzavna teritorija je jedna i jedinstvena, i nema trgovine sa drzavnom teritorijom!!!!!!!!! Samo glupi i neozbiljni narodi tako razmisljaju, da se drzavnom teritorijom moze trgovati! A i nije moralno da dajemo nesto zasta su nasi preci debelo platili glavama niti je u redu da buduca pokoljenja zaduzujemo novim ratovima! Ja do te mere postujem svoju istoriju da se ne bih odrekao nikad srpskih etnickih prostora.Ne kazem da bih uludo ginuo za njih kao npr.danas za Kosovo, ali bih cekao momenat da to ostvarim oruzjem.

Ma daj....kakva su to sad glupa poredjenja!!!??? Drzavna teritorija je jedna i jedinstvena, i nema trgovine sa drzavnom teritorijom!!!!!!!!! Samo glupi i neozbiljni narodi tako razmisljaju, da se drzavnom teritorijom moze trgovati! A i nije moralno da dajemo nesto zasta su nasi preci debelo platili glavama niti je u redu da buduca pokoljenja zaduzujemo novim ratovima! Ja do te mere postujem svoju istoriju da se ne bih odrekao nikad srpskih etnickih prostora.Ne kazem da bih uludo ginuo za njih kao npr.danas za Kosovo, ali bih cekao momenat da to ostvarim oruzjem.

:worth::worth::worth:

Kako tako govoriš ?
Zagnjuri glavu u istoriju !
Jel' tebi Rusija neozbiljna država ?
Jel prodala svoju teritoriju Amerima ?
Aljasku.
Za 2 miliona dolara u zlatu.
Ali,problem je bio na drugim osnovama.
Ponestalo love za votku.
Naš slučaj je kudikamo komleksniji.
Ali,sam naveo opši primer prodaje,
jer ti pojam negiraš....!
To nema nikakve veze sa temom o kojoj raspravljamo.

Poslednja izmena:
nisam pogresio....pitaj svoje prtke u trenutcima kad budu raspolozeni da ti kazu istinu...ja sam svoje pretke pitao...ali iako sam sumadinac znam puno siptara koji su mi potvrdili pricu...
a sad ti pokusaj da pricas price koje osporavaju sve hriscanske spomenike na KIM a za uzvrat ne nude nijedan dokaz postojanja siptarske kulture na KIM...najveci vas spomenik je spomenik bori i ramizu koji je valjda unisten....i spomenik jajari bilu klintonu..

Pa svaki okupator ostavi svoje koske u zemlji koju okupira, pa tako i vi. Neces valjda sad reci da Turska ima pravo da smatra svojim ceo Balkan a s'njim i tvoju Srbiju.

turci su iz turkmenije i tamo ce i da se vrate, samo opusteno, polako, bice opet carigrad grcki

a vi siptari idete u ardebil u iranu, u vasu prapostojbinu

ps ako bude srece - druzicete se sa hurwatima, i oni su iz irana

Poslednja izmena:
Kako tako govoriš ?
Zagnjuri glavu u istoriju !
Jel' tebi Rusija neozbiljna država ?
Jel prodala svoju teritoriju Amerima ?
Aljasku.
Za 2 miliona dolara u zlatu.
Ali,problem je bio na drugim osnovama.
Ponestalo love za votku.
Naš slučaj je kudikamo komleksniji.
Ali,sam naveo primer prodaje,
jer ti pojam negiraš....!

А за шта, то, ми да продамо Косово?

Једнм кад признаш границе, печат и све што чини једну суверену државу, све остало пада у воду.
Готово, изгубио си је заувек, односно, поделом би се сами одрекли своје територије, заувек.

Ne bismo se odrekli zauvek, vidis da pravo ne vazi, tj. vazi samo pravo jaceg?

Tako bismo i mi, kad ojacamo (i prijatelji nam) krenuli na tu "suverenu drzavu".

Dakle:

@ tema

Da, to je bilo resenje jos 90-tih, ali nije kasno ni sada. I obavezno zid izmedju njih i nas.

Pa svaki okupator ostavi svoje koske u zemlji koju okupira, pa tako i vi. Neces valjda sad reci da Turska ima pravo da smatra svojim ceo Balkan a s'njim i tvoju Srbiju.

turska je silom uzela ono sto nije njeno...tako da poredjenje sa srbijom nema nikakve veze...ako uporedis cinjenicno stanje---shvatis da je preko 70% kulturne bastine srba na KIM...a kazi koliko je turske..?? pored toga objasni akoko to da su religiski i kulturni objekti srbije na KIM preziveli tursku invaziju a stradali su od siptara..??

Ne bismo se odrekli zauvek, vidis da pravo ne vazi, tj. vazi samo pravo jaceg?

Tako bismo i mi, kad ojacamo (i prijatelji nam) krenuli na tu "suverenu drzavu".

Dakle:

@ tema

Da, to je bilo resenje jos 90-tih, ali nije kasno ni sada. I obavezno zid izmedju njih i nas.

А сматраш да би, онда кад ојачају наши пријатељи, они наставили са политиком права јачег?

Мислиш да се у принципу ништа неће променити, да међународно право неће опет завладати?

Back