M-1980
Iskusan
- Poruka
- 6.821
Sa ovim se slazem ali ne u potpunosti. Treba ljudima reci da postoji mogucnost mada to i ne bi donelo bas dobre stvari. Nauka tezi da iskoreni to sto neki afrikanac misli da ce da ozdravi ako neko izgovori magicne reci a sve to dokazom da to nije moguce kao i objasnjavajuci pojave u prirodi. Filozofija je tu da brise, kako one naucne tako i one religijske dogme.U religijama je to drugacije definisano nego u nauci jer tamo postoji vera u nesto koja sama po sebi nema dokaz i mislim da filozofija nema pravo da se u to mesa. S druge strane nauka pokusava da dokaze nesto njenom metodom za koju tvrdi da je apsolutno tacna, bar za vecinu stvari. Stvar je u tome da treba reci da nauka ne zna sve a samim tim dosta toga je moguce u onom delu za koji se za koji se otvara prostor. Istovremeno treba ljudima objasniti da ne mogu sve price biti istina.
Mozda je budocnost u sva ova tri, nauci, filozofiji i uopsteno o religiji. Moja je predpostavka da ce se ovo sve objediniti u buducnosti u kojoj ce pravila igre biti otkrivena i tada ljudi vise nece lutati za odgovorima ali predstoji naravno veliki rad covevanstva pre toga. Pitam se samo ima li stvari koja veze ova tri danas u ovom momentu vremena i prostora?
ako se do tada ne istrebimo...
bas je lepo sto si optimista, volela bih da i ja imam malo vise vere u ljude, medjutim ponestalo mi je....