Pera zdera
Buduća legenda
- Poruka
- 41.630
Ostavljam kucu, sve....dovoljno da drugi rade za njih 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
za dete je najvažnije da povuče kurchić na kupanjuJa nisam dobio stan a mogao sam sa lakoćom.
A razlog tome je taj da su moji roditelji svoj stan nasledili kao mladi. I nisu pridavali značaj tome već je to bilo nešto što je bilo onako usputno i prosto desilo se.
Da su živeli godinama kao podstanari ili u zajednici i bez privatnosti onda bi verovatno bolje razumeli kako je to pa bih ja stan dobio u osnovnoj šoli da me čeka kada porastem. Jer bi znali kako je.
Probajte nekada da se stavite u ulogu svog deteta.
Bullshit, sestra je zavrsila fakultet u Americi ( otisla iz Srbije 1998) sama placala, uzela loan I radila! ( na crno) posle 5god kada je sve otplatila spakovala se I otisla u Australiju gde zivi skoro 15god, Ima drzavljanstvo, decu, odlican posao....Vidi ovako.
U Srbiji mozes da odes na more da konobarises i da skupis skolarinu za 3 meseca.
Kad zavrsis fax u Srbiji: slobodan si covek.
Prosecna duzina otplate studentskog duga u USA je 20 godina!!!!
TI bi sa svojim mentalnim sklopom u takvom drustvu takodje nasao neki razlog da glumis zrtvu.
yebo take socijalisticke stanove............jednoiposoban 34 kvadrata, dvosoban 44 kvadrata.............treoje dece spava u jednu sobu od 8 kvadrati a tata i mama u dnevnoj sobi, pored ves masine.Posto su to davna lepa vremena kad su se delili drzavni stanovi ,moraces dobro za sebe pa svoju decu da poturis grbacu
bogami ujka vojno lice gde sve nije imo stanove das useres a zastavnik bioyebo take socijalisticke stanove............jednoiposoban 34 kvadrata, dvosoban 44 kvadrata.............treoje dece spava u jednu sobu od 8 kvadrati a tata i mama u dnevnoj sobi, pored ves masine.
al nisu bili njegovi stanovi, vraco je po prekomandi.bogami ujka vojno lice gde sve nije imo stanove das useres a zastavnik bio
Ili je tebe neko slagao, ili ti namerno govoris neistinu.Prvo ja moram da uložim oko 100 000 EUR da bih ispunio uslove da me APR registruje
Sta je bulsit?Bullshit, sestra je zavrsila fakultet u Americi ( otisla iz Srbije 1998) sama placala, uzela loan I radila! ( na crno) posle 5god kada je sve otplatila spakovala se I otisla u Australiju gde zivi skoro 15god, Ima drzavljanstvo, decu, odlican posao....
Da zato sto trose stvari na gluposti, kola, mobilni od 1000$, letovanja, zajebavanje, dosta e trazi posao vec ceka sto bolju ponudu I sto vecu platu. Sestra je posle faxa odmah dobila posao, 60k pre poreza pa je uspela...Sta je bulsit?
To su zvanicni podaci. Tvoja sestra je izolovan slucaj.
How Long Does It Really Take to Pay Off Student Loans?
A typical student loan is structured to take 10 years to pay off. But research has shown it actually takes 21 years, on average. So, when you’re just out of college and expecting to be out of debt by the time you’re 32, the reality is that Sallie Mae could follow you well into your 40s! The good news is, if you’re motivated, you can beat those odds.
https://www.ramseysolutions.com/debt/how-long-does-it-take-to-pay-off-student-loans#:~:text=A typical student loan is,takes 21 years, on average.&text=So, when you're just,you well into your 40s!
Uuuuu , da ne poverujes tema.....
Iznenadjen sam da je nekome palo na pamet da su mu roditelji zbog lakoce postali poludebili..
Tacno je....invertovana selekcija je delimicno , ali malim delom i zbog toga sto su ljudi nepismeni na Balkanu, pa ne shvataju da je psiholoski dosta bitno da naslednik ima reseno stambeno pitanje...
Al ajd budalama ti objasni , mozes samo da se uhvatis i kazes onu crkvenu , deca uvek placaju grehe roditelja...ali uvek...
Uz ovu temu ide i ona druga a slicna..
Uci sine ako dobro ucis, bice sve za tebe, imaces svega ....
Tata poguraj malo ne ide to bez gurke , druga su vremena...
Ja da za svog sina urgiram, ma ne dolazi u obzir, trebas vise da ucis i radis...
Cale razbijam i na fakultetu ali ne ide...
Kako se nisi snasao kao Pera, on eno radi u trezoru narodne Banke...
A mika bez oca pa sredio sebi posao u Telekomu.
Pa ima strica tata..
Eh sad, nadji i ti strica...
E da si barem politicar postao , vidi dokle bi dogurao...
A ucio sam tehniku ne politiku.
Ali jos i politicar, sta bi sve bilo od tebe, ma ministar...
Normalno bi svaki roditelj pomogao svojoj deci da rese svoj stambeni problem, obicno deci koja znaju sta hoce, onoj deci koja ne znaju sta ce sa sobom nema svrhe pomagati, jer time samo pomazes da sam sebi napravi stetu.
Mnogi koji imaju i mogu radije drze decu u svojoj kuci dok se ne osamostale, a to znaci da nadju gde im je glava.
Deca koja ne mogu da nadju zajednicki jezik sa roditeljima, kako ce naci zajednicki jezik s drugim ljudima, znaci jos nije samostalno. Takvima se ne kupuju stanovi nego daje dzeparac.
Odgovoran roditelj...ima i takvih koji decu ne pustaju, ali je rasprava o principima, kako bi trebalo....roditelj je odgovoran za dete, pa svesno dete treba da se prilagodi volji roditelja, nesvesno ne mora, moze da ceka da se roditelji prilagode njemu. Ako si ziv i mozes da pises ove gluposti odgovornost roditelja je zavrsena....ako bas nisu mazohisti, pa ludak moze da ih voza....1. Ko i kako određuje da li dete zna šta hoće?
2. Mnogi koji imaju i mogu radije drže decu u svojoj kući zato što ne žele da puste svoje dete od sebe.
3. Da li i roditelj treba da nađe neki zajednički jezik sa detetom? Gde je roditeljska odgovornost?
Svaki psihopata moze da tuce roditelje, sto sasvim opravdava izbacivanjem iz kuce dok jos nije poceo da ih tuce....a takodje i potpuno odstranjivanje i zabranu pristupa, ako vec drzava nece da ga leci....Ne ,ne , ta prica je totalno razlicita iz ugla roditelja i iz ugla deteta..
Prvo roditelji uvek zive u svom vremenu, ne u sadasnjosti...
To znaci ako su oni lako dolazili do posla i stana, onda ocekuju da i ti, ako su oni nalazili veze preko rodbine, ocekuju i ti , i na kraju uvek lazu, navika od kako ste bili mali....
Drugo ako je dete vaspitano da bude pametno , onda ce gledati da minimizuje udare, kao svaki pametan covek, tj gledace da prelaz bude sa sto manjom cenom...
Naci ce posao pa ce se odseliti, ne obrnuto....
Medjutim, kod roditelja ta logika je ugasena odavno.....njima je svejedno , osim ako razmisljaju tipicno seljacki , onda su jako lukavi i znaju za sve prednosti , jer im dete treba kao pokazni materijal sopstvenog uspeha...
Tu ide ona prica o dva brata, onaj poslusni pravi tuce, opija se ali slusa, veliki racuni ali slusa i uvek je dobar ocu....
Onaj pametni , vidi da mu otac propusta prilike za napredak, a da nedostatak sredstava lechi tako sto pravi imanje samo za jednog sina inace ce biti previse malo imanje da normalno zive obojice tj bice obojica teska sirotinja a kao jedan ce biti odrziva proizvodnja....
Tada pametni upada u sukob interesa i zabluda roditelja i zbog vaspitanja i pameti biva izopsten....tj nije kopija oca....
Vlasi to resavaju tako sto imaju samo jedno dete i onda nema tih sukoba ili nedaj boze ubistva....
Vlasi su inace vrlo malo skloni nasilju, ali su im zene sklone trovanju, tj desava se da mlada potruje roditelje svog muza, tihim otrovima...subletalnim....
Komunikacija je moguca samo na nivou shvatanja roditelja, a postoje roditelji koji nisu skloni komunikaciji nego tiraniji tj diktatorskom pristupu , jasno balkanski da ne objasnjavam....
E sad, nije kulturno ali je lek da sin oleshi dobro batinama oca, ne malo nego dobro .......i dok se ne oporavi opet da ga oleshi jos jednom i jos jednom...znaci tri puta da ga oleshi dobro , to je lek...
Ali taj lek je tesko uciniti jer ljudi ne vole prljave poslove, a ovaj lek je vrlo prljav posao sa nedokazanom psihom .......
Ako je majka dominantna onda uz leshenje oca pada i umereno leshenje majke....ako nije, onda moze da se preskoci..
Dakle za vecinu taj lek nije prihvatljiv....
E onda ide tesko....nedokazanost se prilicno tesko leci , nikako razumom niti argumentima, sujetom moze, ali je i tada tesko..
Najbolji lek je otudjenje od roditelja sto pre...
Ali nije resenje u smislu teme...
To je uradio i stariji pametniji sin u primeru dva brata , otisao je od kuce i nikad se nije vratio..probao jednom da se pomiri , nije islo , i odustao.....
To urade i vecina sinova....odu i posle sacekaju da ostane kosti i koza od roditelja i vrate se komunikaciji godinu dana pred smrt, da im olaksaju da ne pomisle slucajno roditelji da su nesto krivi..
Na balkanu ne postoji ideja da je za svadju potrebno dvoje, nego je uvek onaj drugi kriv...
Na zalost za komunikaciju je potrebno dvoje...
Odgovoran roditelj...ima i takvih koji decu ne pustaju, ali je rasprava o principima, kako bi trebalo....roditelj je odgovoran za dete, pa svesno dete treba da se prilagodi volji roditelja, nesvesno ne mora, moze da ceka da se roditelji prilagode njemu. Ako si ziv i mozes da pises ove gluposti odgovornost roditelja je zavrsena....ako bas nisu mazohisti, pa ludak moze da ih voza....
Svaki psihopata moze da tuce roditelje, sto sasvim opravdava izbacivanjem iz kuce dok jos nije poceo da ih tuce....a takodje i potpuno odstranjivanje i zabranu pristupa, ako vec drzava nece da ga leci....
Bolje nego da mu polomim ruke i noge i ostavim majci da ga cuva.....
Iz te perspektive ocigledno ja jesam, ali je ocigledno da ti nisi....Dakle ako roditelj zahteva od deteta da studira određeni fakultet i bavi se određenim poslom to je po vama u redu i dete treba da se prilagodi volji roditelja ili da se tera iz kuće? To što će sutra da radu posao koji ne voli i sledećih 30 godina da se budi svako jutro i mrzi prvo sebe pa posle čitav svet ni to nema veze. Roditeljska je poslednja i mora da se poštuje.
Da li ste nekada čuli za razgovor? Dogovor?
E, tako je. "Ne pada iver daleko od klade", ako se ne potrudi.....Znam mnoge koji su otisli daleko od klade, ali oni su svesni i sposobni.Kada se sa detetom ne razgovara. Kada ste u fazonu MOJA JE POSLEDNJA. Biće kako je kažem i nikako drugačije. Plate su 300 eur pa ti vidi kako možeš da odeš od kuće i od čega ćeš da živiš. Kada koristite ekonomsko sranje u državi za ucenu deteta i sprovođenje svoje samovolje. Normalno je da ćete napraviti pshihopatu. Ako ste vi psihopata onda je sasvim normalno i očekivano da vaše dete bude pshihopata. Ne pada iver daleko od klade.