Balet ili borilačke vjestine ?

Da li su vam ćerke išle na balet ili borilačke vjestine ?

Prva diploma u životu mi je bila u modernim standardnim plesovima, a ujedno je to bila i prva vanškolska aktivnost za koju sam pokazala veliko interesovanje.
To mi je "ženstveno".
"Ultra ženstveno" mi je kako su ženskim osobama koje su ozbiljno pohađale balet svojstvene gracioznost i teatralnost u sasvim običnim i svakodnevnim radnjama, pa i u govoru.
Poredim ih sa nekoliko naizgled dijametralno različitih žena koje su trenirale karate...
Pa, i karatistkinje koje poznajem, imaju eleganciju u pokretima i držanju, ali sasvim drugačije to deluje-nadmenije, čak preteće-to demonstrativno pokazuje koji joj prostor pripada, inače :poludeo:.
Borilačka veština sprema osobu na realni napad i samoodbranu(što je potpuno legitimno i potrebno), dok je plesanje više unutrašnja borba sa akcentom na opštu estetiku, a više sam uvek za lepo i (naizgled) bezazleno.
Deci treba, koliko to možemo, dopustiti da se oprobaju u što više veština i disciplina. Verujem da im tako dajemo veću slobodu da se iskažu i pronađu nešto za sebe, tj. da sebe pronađu negde.

...primjer baletana u borilackim vjestinama je
Van Dam...
Moze se karatista baviti baletom ali
baletan/ka Krate_om ne...
Postoji u Krate_u tzv. Kime tj.
finis udarca
dok u Balet _u su sve prelazi u tihe ulaznice u luku...
Balet modelira vazduh tj. okolis a jak tj visi majstor Karate_a
usisava energiju i sve pozitivno iz tog okolisa...
Mnogi ce sad Faraonn_a da svrstaju u mistike ali sve sto pisem,
dozivljeno je...
jest da je malo iznad ali i ,-Faraonn je iznad...
P.S...to je tako ...
...jednom u jednoj situaciji ce Faraonn biti u Citaonici Gradske Biblioteke i prozvace Vas Krstase pa ,- vidjecemo ko
govori a ko ,- mrmori...

Jest malo prerano :think:
...imam skolu i upravo su mi djeca od 5. pa nadalje ucenici
jer me ne interesuju nabijedjeni sampioni i medaljasi a i u tezoj sam sumnji
ko je i kako davao ta majstorstva
bio sam duze Vani...nema kod mene medju djecom borbi ili bilo kakvog kontakta u predjelu glave...
Moja povreda iz Vani , isto u obukama i ...i tako je stopirala da radim borbene tehnike tj.
pripreme i lijecenje bolesnika koji bi za par mjeseci da dodju do majstorstva
kao da je Karate infuzija...
Djeca su jedino zaista izvan svakog disciplinskog kontexta , da kazem, i ne znam
sta i kako roditelji to rade ...posebno mi je intrigantno kad roditelj zamjera sto to ide tako sporo
ne zelim da komentarise nego zaista radim s njima kao u Malom Princu
...Jorga mi je obecao doci jer zna da sam u zescoj povredi pa hoce da vidim kako ja to radim a zna
tj. od mene je puno toga i napravio i velika mu zahvalnost...
Djecu davati samo u povjerenje dokazanim centrima jer mogu obrazovati nasilnika u skoli...mada je to malo teze
jer radimo uvijek da shvate i zasite se borbi u suspenzorima i ali i sa makivarama...
Pisem opet i opt govorim da roditelji se ne plase voditi djecu kod dokazanih majstora koji kad mu ostavis dijete on toga momenta preuzima roditeljsku obavezi...to je Put Shotokan Karate_a

Nešto između.
Aikido.
...Aikido je tradicionalni sport japana i malo se povise karakira
isao sam isto kao i kod jasmine Puljo na Jogu ali sve je to meni bilo strano...karate jest to sto jest ali od svega se moze napraviti
umjetnost i vodilja kroz zivot jer se mora imati isto tako stav prema svemu iz vizure te vjestine,,,postojesvakidasnje obaveze i zadaci
koje Karateka zaljubljeno odradi i nikad nije zadovoljan jer zna da od njega ima VISIH...

...Aikido je tradicionalni sport japana i malo se povise karakira
isao sam isto kao i kod jasmine Puljo na Jogu ali sve je to meni bilo strano...karate jest to sto jest ali od svega se moze napraviti
umjetnost i vodilja kroz zivot jer se mora imati isto tako stav prema svemu iz vizure te vjestine,,,postojesvakidasnje obaveze i zadaci
koje Karateka zaljubljeno odradi i nikad nije zadovoljan jer zna da od njega ima VISIH...
Karikiraju oni koji nedovoljno poznaju.

Oduševljen sam onim što su moja deca dobila od divnih ljudi sa kojima su učila trenirala i družila se.
Uz to sam zadovoljan što su za sve vreme odrastanja pošteđeni udaraca u glavu koji jesu opasnost.

U svetlu ove teme, a kao čovek koji je pretrpeo teže povrede glave, postavio sam onaj sledeći video koji je zapravo poenta mog obraćanja.

Sa nadom da će neko da pogleda ili barem pročita komentare na video.

Karikiraju oni koji nedovoljno poznaju.

Oduševljen sam onim što su moja deca dobila od divnih ljudi sa kojima su učila trenirala i družila se.
Uz to sam zadovoljan što su za sve vreme odrastanja pošteđeni udaraca u glavu koji jesu opasnost.

U svetlu ove teme, a kao čovek koji je pretrpeo teže povrede glave, postavio sam onaj sledeći video koji je zapravo poenta mog obraćanja.

Sa nadom da će neko da pogleda ili barem pročita komentare na video.
...bio sam na Vracaru usljed zamjene trenera I.Krsmanovica i poznajem atmosferu Aikida koja je na Vracaru izvorna...ne komentarisem sta ne poznajem...respekt sigurno jer poznajem majstore te vjestine...
Bio sam reprezentativac u Karate_u i sigurno je rijetkost da nemam oziljaka i tezih udarac u predjelu glave iako nijesam bio defanzivac...

Back