Da li ste pametniji od djaka petaka?

Ono za mikroskop se uči u petom razredu, ja se toga sećam i ako je prošlo dosta vremena od kada sam bila 5-i razred. Ali je bilo to pitanje.
Mislim da ta deca iz kviza uče napamet ta pitanja jer ni jedno dete ne može da zna i veronauku i gradjasko vaspitanje, bira se jedno od ponudjena dva predmeta.
.

Ne vidim zašto ne bi znalo. Lično mislim da to spada u neku opštu kulturu, i da je logično da se zna. Mnogo stvari koje se uče na veronauci i građanskom se uglavnom znaju u teoriji, još pre tih časova. Tako da, ako je dete normalno vaspitavano, ne vidim problem da zna te osnovne stvari.

Ma da svi daju tačne odgovore, ni jedno da pogreši aha. Neka osnovna pitanja zna svako ali ako takvo pitanje dodje za neku veću sumu biće sigurno i teže! A šta ako je dete od roditelja ateista ili druge vere pa se ne razume u hrišćanstvo?
Poznavanje religije je stvar opšte kulture. Ja sam ateista, pa opet znam dosta o hrišćanstvu, islamu, budizmu, etc... ;)

Ma da svi daju tačne odgovore, ni jedno da pogreši aha. Neka osnovna pitanja zna svako ali ako takvo pitanje dodje za neku veću sumu biće sigurno i teže! A šta ako je dete od roditelja ateista ili druge vere pa se ne razume u hrišćanstvo?

Ma to sa klincima je 100% nameštaljka!
Sigurno im daju odgovore pre kviza.
Srbija ima pametnu decu, ali malo su preterali!
To sam video već u jednoj od prvih emisija kada je bilo nešto o nekoj vrsti crepa i kao svi klinci znaju!

Poznavanje religije je stvar opšte kulture. Ja sam ateista, pa opet znam dosta o hrišćanstvu, islamu, budizmu, etc... ;)

Dobro i ja sam ateista ali neka pitanja me prosto zateknu, ne znam ni ja sve baš uvek. Moj post se više odnosio na godine koje deca imaju drugo si ti koji si stariji i sigurno da ti je dosta toga poznatije za razilku od dece koja imaju 11 god. Smatram da možda oni to nebi ni znali da im nisu data pitanja jer nemogu u isto vreme da budu na 2 predmeta.

Gledate li kviz?

Svakog radnog dana u 18h, na Fox televiziji. Voditelj Voja Nedeljkovitj
i 6 petaka, koji pomazhu ili "pomazhu" da dodjete do 5 555 555 dinara ili
da shvatite da - niste pametniji od djaka petaka. :)

Usput, da li se ponekad zapitate, gde je otishlo svo to znanje..?

gledala par puta...ja bih se prijavila da na kraju kazem ma ja sam pametnija,stilsa ono i pobegla hahaha

Ne znam za gradsku decu ali koliko su deca po našim selima glupa, nevaspitana, neobrazovana, podmukla, lukava i prefrigana imao sam prilike da se uverim lično. Direktori seoskih škola insistiraju na poklanjanju ocena, pa kada jednog dana njihovi petičari dođu u grad puknu kao zrele kruške. A svako dete samo urla: Ja sve znam...a kada ga izvedeš pred tablu i zalepiš keca jer ne zna ništa psuje ti majku. Žalosno je u šta se pretvorilo naše selo i naša škola. Da mi je neko rekao da ću zažaliti za nastavnikom-sadistom koji je lešio moje školske drugove...i to naročito decu sa sela....jer je i on sam bio seljak i nije dozvoljavao da ga brukaju u gradu. Kamo sreće da telesno kažnjavanje nije ukinuto.

Nije krivica u tome što je telesno kažnavanje ukinuto nego u tome što je mentalno kažnavanje ekstremno palo, što se tiče kriterijuma, i načina na koje se ono izvodi.
I da više ne čujem ni reč o telesnom kažnavanju!
A osim toga, nije da je baš tako samo u selu, nego se to zataškava. U srednjim školama se poklanjaju ocene, pa se na faxu puca... Ovo je Srbija...

ja to isto kazem sva deca sve znaju sto posto im kazu pitanja....a kada neko slucajno pogresi to je zato sto zaboravi slucajno odgovor....a kaze pitanje za prvi razred a neko tesko pitanje ili za peti razred pitanje a ja to ucim sad u osmom

Dokaži da mi daju pitanja!!!!!!!!!!
Zna se koliko su osmaci pametni i koliko uče i čitaju!(izvinjavam se izuzetcima)
Pozz i za tebe od Andjele iz djaka petaka!
P.S.Mozda bi i znala da ćeš da me uvrediš da si čitala 20-ak predhodnih komentara!

U pravu je totalno,imam tu cast da idem u skolu u Pancevo,(iz beograda,gde sam u osnovnoj za razliku od njih nesto radila),i u koju idu deca iz okolnih sela...Znaci dacu samo dva primera:

Jedna devojka danas nije znala kako se obelezava vodonik,a savic nije znao iz fizke preko formule F=ma,da izracuna f,a ima i m i a...znaci uzas...to cak nije ni osnovna skola...i posle sam ja "streber"jer znam to da uradim...

Dokaži da mi daju pitanja!!!!!!!!!!
Zna se koliko su osmaci pametni i koliko uče i čitaju!(izvinjavam se izuzetcima)
Pozz i za tebe od Andjele iz djaka petaka!
P.S.Mozda bi i znala da ćeš da me uvrediš da si čitala 20-ak predhodnih komentara!
pa ne znam da li to znaci da sam ja glupa ili sta ali veruj mi da nisam......a i to da si ti ta andjela pa sta jel si ti sad neka faca ili sta uopste me ne zanima neces ti da kazes da jeste oni nama daju pitanja naravno ali pre neki dan je bilo pitanje iz knjizevnosti pesma koju sam ja ucila u osmom ali da vi to sve znate............ali "ne daju vam pitanja".....

pa ne znam da li to znaci da sam ja glupa ili sta ali veruj mi da nisam......a i to da si ti ta andjela pa sta jel si ti sad neka faca ili sta uopste me ne zanima neces ti da kazes da jeste oni nama daju pitanja naravno ali pre neki dan je bilo pitanje iz knjizevnosti pesma koju sam ja ucila u osmom ali da vi to sve znate............ali "ne daju vam pitanja".....

POGREŠNO SI RAZUMELA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ne mislim da sam faca ni da si ti glupa!
Samo imam sreće što mi je sestra od tetke osmakinja pa zajedno prelistavamo njene časopise i u jednom od njih je bila ta pesma.
Pokazala sam je ostalima, naučili smo i...
Sem toga u jednom priručniku za književnost za decu od 7 do 10 god se nalazi ta pesma!!!!!!!!!!:heart:
pozz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:!:

Vdi ovu što se primila kao ona je ono dete iz kviza. Možda ti i poverujem, što ne reče da si ona debela nego se predstavljaš kao naj lepša od sve dece tamo.
Ajde bre, kao da ta deca koja učestvuju imaju vremena pored svih snimanja i škole da se prepucavaju na forumu.
Daj neki dokaz pa da ti i poverujem, daj neku sliku sa snimanja, sve dece zajedno ili svoju.

Ljudi pricate gluposti. Oni ne smeju da daju deci odgovore jer bi onda kviz bio neregularan i onaj ko kaze da znaju odgovore ali su zaboravili pa daju pogresan je lupio pa ostao ziv.
To su sve probrana deca. Nisu oni isli po odeljenju i uzimali one koji se slatko smeju. To su neki streberi i nista vise. JA sam bio u odeljenju sa jednom takvom a i imam jednu rodjaku koju si u 8. razredu mogao da pitas sta god hoces, sve je znala (od 1. do 8.) (btw ona je sada doktorirala medicinu u USA :shock: ) Prema tome ima takve dece, i nije njihova krivica sto sumnjate da postoje ljudi sa toliko znanja.
Sad drugo je pitanje koliko je sve to potrebno, koliko ih pune nepotrebnim informacijama, ali sve u svemu zbog toga ne mozete da kazete da im daju odgovore. Oni su jednostavno kapaciteti koji su prepunjeni gomilom gluposti.

ja sam bila ucesnik kviza. zelim sve da pohvalim,jer je organizacija odlicna i svi su super prema vama.klinci su preslatki i jako pametni.toplo preporucujem svima da se prijave,nece zazaliti... ja sam stvarno odusevljena... svaka cast svima,samo neka tako i nastave...
pozdrav za Andjelu,koja mi je pomogla na pitanju iz muzickog... :)

Gde se snima kviz?
Na kom pitanju si pukla?

Back