Da li ste nekada upoznali drugosrbijanca ili sreli ga uživo, popričali sa njim?

Black Hand

Zainteresovan član
Poruka
408
Autorska,

Opšte je poznato da je ta ekipa na terenu u debeloj manjini. Možda imaju podršku od 5% u realnosti.

Međutim, isto tako, jako su glasni na internetu.
Kao da su svi do jednog aktivni na tviterima i forumima.. :)
Ističu se dosta i u medijima i česti su gosti svih televizija. Da ih sada ne nabrajam, ali zastupljeni su snažno.

Stiče se utisak da je svaki drugi internet post i glas na TV-u delo tako neke osobe. Primetni su i ovde u ozbiljnom procentu.

Uživo...
...baš nikada nisam sreo nekoga ko zastupa autošovinističke i drugosrbijanske stavove ili ko npr. tvrdi da je u Srebrenici bio genocid, itd, itd..

A nije da nisam prošao Srbiju uzduž i popreko i dosta sam otvoren i komunikativan, plus živim u Beogradu, protutnjao sam i kroz rejvove, egzite, bio student, diplomirao, zaposlio se, svakodnevno kroz neformalnu komunikaciju pokretao političke teme i nigde nisam upoznao tako nekog.

Šta je razlog tome?
Strah ili sramota da uživo zastupaju te stavove?

.. ili su poput Rusa (drugorusijanaca - koji su došli u Srbiju) jednostavno asocijalne osobe koje izbegavaju druženje i neku dublju komunikaciju uživo... ?

Šta vi mislite i kakva iskustva imate?

...

Nešto se desilo svakako, samo se razlikuje kvalifikacija, odnosno termin:

Međunarodni sud je to kvalifikovao kao genocid, isto tako i većina prozapadne javnosti u Srbiji.
Rusofilska Srbija je zvanično to kvalifikovala kao zločin dok okoreli nacionalisti smatraju da se ništa i nije desilo.

Tako da jedna te ista stvar ima različita gledišta.

Autorska,

Opšte je poznato da je ta ekipa na terenu u debeloj manjini. Možda imaju podršku od 5% u realnosti.

Međutim, isto tako, jako su glasni na internetu.
Kao da su svi do jednog aktivni na tviterima i forumima.. :)
Ističu se dosta i u medijima i česti su gosti svih televizija. Da ih sada ne nabrajam, ali zastupljeni su snažno.

Stiče se utisak da je svaki drugi internet post i glas na TV-u delo tako neke osobe. Primetni su i ovde u ozbiljnom procentu.

Uživo...
...baš nikada nisam sreo nekoga ko zastupa autošovinističke i drugosrbijanske stavove ili ko npr. tvrdi da je u Srebrenici bio genocid, itd, itd..

A nije da nisam prošao Srbiju uzduž i popreko i dosta sam otvoren i komunikativan, plus živim u Beogradu, protutnjao sam i kroz rejvove, egzite, bio student, diplomirao, zaposlio se, svakodnevno kroz neformalnu komunikaciju pokretao političke teme i nigde nisam upoznao tako nekog.

Šta je razlog tome?
Strah ili sramota da uživo zastupaju te stavove?

.. ili su poput Rusa (drugorusijanaca - koji su došli u Srbiju) jednostavno asocijalne osobe koje izbegavaju druženje i neku dublju komunikaciju uživo... ?

Šta vi mislite i kakva iskustva imate?

...
Nema ih uživo zato što se boje.Te stavove smiju iznosit samo u svoja 4 zida i preko interneta.

Zato sam ga i pito.
Pojedini su zaboravili jezik prađedova,pa počnu ispravljat.Ti su mi najsimpatičniji. :D

Veliki deo (bar 60%) postotomanske Srbije je "arčio" ijekavicu pa je dekretom uvedena ekavica iz prostog raloga što ljudi nisu znali gde tačno ide J a gde IJ, pa je rečeno da uvek ide E .. :)

Nijemac i njem su klasični primeri tog problema koji je sada već standardizovan u ijekavici iako je u habitusu nepravilan.

Veliki deo (bar 60%) postotomanske Srbije je "arčio" ijekavicu pa je dekretom uvedena ekavica iz prostog raloga što ljudi nisu znali gde tačno ide J a gde IJ, pa je rečeno da uvek ide E .. :)

Nijemac i njem su klasični primeri tog problema koji je sada već standardizovan u ijekavici iako je u habitusu nepravilan.
Da dodam.

Na kraju morejskog rata austrougari su doslo do Pirota. Pozarevackim mirom vracena je Srbija turcima a austrougari su se povukli preko dunava i save. pri povlacenju povukli su znatan deo hriscana srbije i naselili ih u vojvodini odakle su muslimani proterani. naprimer sabac je bio 100% muslimanski grad.

U opustele oblasti srbije naseljeno je stanovnistvo krajeva gde su turci morali napustiti zemlju. naprimer, mladenovacki kraj je nastanjen mojim dalmosima.

Ovo je samo jedan slucaj. Bilo je slicnih kretanja i ranije i kasnije. Kasnije su to kolonizacije posle ww1 i ww2 te nakon rata 90 tih.

Poslednja izmena:

Back