da li ste nekada bile sa muskarcem cicijom?

Ja sam.jednom.bila na dejtu, narucili picu i pivo. I da platimo, hoce da podeli. Ja dam.kes za moj deo i ostane kusur od toga i on kao ja cu da platim karticom, nemam kes. I uze one moje pare i stavi u dzepz:D

:lol: Хит!

Ја имам колегу гребатора.
Пролетос били на неком службеном путу и засело друштво...свашта се попило, а кад хе стигао рачун пиделимо на равне части и нпр. свако стави 1500 дин. на сто.
Међутим, колеге из ЦГ запеле да плате и нема него се потући око плаћања.
И ок, плате они рачун, а оне паре остану на столу. Ту се овај досети дс "узме све паре код себе, па да сутра с тим платимо рачун".
Тога сутра није било. :lol:
Лик ладно покупио паре и спаковао их у свој новчаник.

kako podnosite tvrdicluk i cicijasenje za minorno pice od 500 dinara (za dvoje). da li ste imali takva iskustva i kako ste se osecale?

-gleda racun, pita konobara da proveri racun, kuka da je zaboravio kreditnu karticu, ... itd...

ja ni ne izlazim na dejt ocekujuci da mi iko ista plati
nisam imala pomenuto iskustvo da iko proverava racun sa konobarom, zaboravlja pare i sl...

Тренутно ми је важније да мој син буде прави момак, галантан и према другарицама и према онима које му се допадају. Да му није тешко ни да одвезе, превезе, помогне, ускочи,... Не мислим уопште да би такав био злоупотребљен. И да буде некад, мања је штета него да не буде џентлмен. Како нисам за једнакост која се у последње време вештачки и агресивно намеће у смислу да се та филозофија злоупотребљава да се иде против природе и потисну праве вредности, тако подржавам да мушкарац у женском друштву понаша како треба :) Боље да он има и дели него да чека на другог. А и да нема, више ће опет имати ако да :)
Стипсе су стипсе у сваком смислу.

Poslednja izmena:
Тренутно ми је важније да мој син буде прави момак, галатан и према другарицама и према онима које му се допадају. Да му није тешко ни да одвезе, превезе, помогне, ускочи,... Не мислим уопште да би такав био злоупотребљен. И да буде некад, мања је штета него да не буде џентлмен. Како нисам за једнакост која се у последње време вештачки и агресивно намеће у смислу да се та филозофија злоупотребљава да се иде против природе и потисну праве вредности, тако подржавам да мушкарац у женском друштву понаша како треба :) Боље да он има и дели него да чека на другог. А и да нема, више ће опет имати ако да :)
Стипсе су стипсе у сваком смислу.

Тврдичлук увек указује и на емотивну скученост и недавање.
Тако да се стипска треба клонити јер су то људи који обично шкртаре и на емоцијама.

Zasto niko ne postavlja pitanje,a sta raditi sa zenama cicijama. Danas ni jedna zena,nema nikakvog prava da ocekuje od muskarca da placa cehove,i da pravi galantne poklone zeni.Danas su polovi izjednaceni.Zene su trazile,da se polovi u svim pravima i duznostima izjednace. E pa lepo. Sada smo izjednaceni.Jedan put placa
muskaarac izlazak u restoran ili caffe.Drugi put zena. isto i sa letovanjima ili bilo kakvim putovanjima.I ne samo to. Obzirom da smo IZJEDNACENI,ima jos jedan
trosak,koji od sada mora da se deli.Devojka se cuva da ne zatrudni.Sasvim je to u redu.Ali ima da placa Durekse,po pola.Bio sam skoro u Svedskoj.Nasao sam se u jednoj
velikoj Parfimeriji.Doslo je nekoliko devojaka.Kupile su po nekoliko kutija Dureks prezervativa.Pitao sam poslovnog prijatelja Svedjanina;Od kud to,da devojke kupuju
te "muske" stvarcice.? Nisu to muske,rece mi on.Ovde u Svedskoj,cuvanje od trudnoce je stvar zene.One kupuju prezervative za svoj novac i daju gaa muskarcu
pre seksa.Ako ga ne navuce...nema od seksa nista ! E,to je zaista prava ravnopravnost.A mi u Srbiji,samo glumatamo o ravnopravnosti.Sve pada na ledja,jadnih
muskaraca.Cak i kupovina prezervativa !!!z:((

Nisam nikada ocekivala da mi muskarac placa racun, jer mogu i sama da ga platim, ali je to uvek bilo tako.
Austrijanci vaze za ljude odvojenih racuna, ali moj muz uopste nije takav, pa sam bila malo iznenadjena.
Upoznali smo se na prvi dan proleca, a u avgustu smo vec isli zajedno na more. Na poslu smo se mailali sa ponudama i aranzmanima i oboje se odusevimo jednim i kao nakon posla da bukiramo. On je medjutim odmah sve rezervisao i platio za oboje.
E tu me je stvarno bio blam. Nije bilo malo, dve nedelje plus let. Nije pristajao da uzme novac.

Ali je bilo komicnih situacija sa njegovim kolegama - poziv za Sommer Grillparty, ali da sami donesemo ono sto cemo jesti, tj rostiljati... :)

kako podnosite tvrdicluk i cicijasenje za minorno pice od 500 dinara (za dvoje). da li ste imali takva iskustva i kako ste se osecale?

-gleda racun, pita konobara da proveri racun, kuka da je zaboravio kreditnu karticu, ... itd...

nisam

užasavam se toga

- - - - - - - - - -

:lol: Хит!

Ја имам колегу гребатора.
Пролетос били на неком службеном путу и засело друштво...свашта се попило, а кад хе стигао рачун пиделимо на равне части и нпр. свако стави 1500 дин. на сто.
Међутим, колеге из ЦГ запеле да плате и нема него се потући око плаћања.
И ок, плате они рачун, а оне паре остану на столу. Ту се овај досети дс "узме све паре код себе, па да сутра с тим платимо рачун".
Тога сутра није било. :lol:
Лик ладно покупио паре и спаковао их у свој новчаник.

strašno

Nisam nikada ocekivala da mi muskarac placa racun, jer mogu i sama da ga platim, ali je to uvek bilo tako.
Austrijanci vaze za ljude odvojenih racuna, ali moj muz uopste nije takav, pa sam bila malo iznenadjena.
Upoznali smo se na prvi dan proleca, a u avgustu smo vec isli zajedno na more. Na poslu smo se mailali sa ponudama i aranzmanima i oboje se odusevimo jednim i kao nakon posla da bukiramo. On je medjutim odmah sve rezervisao i platio za oboje.
E tu me je stvarno bio blam. Nije bilo malo, dve nedelje plus let. Nije pristajao da uzme novac.

Ali je bilo komicnih situacija sa njegovim kolegama - poziv za Sommer Grillparty, ali da sami donesemo ono sto cemo jesti, tj rostiljati... :)

Да, такви су и Немци, бар ови јужни, Швабен.
Дођи на роштиљ и понеси све што планираш да једеш и пијеш.
А од мене ћумур и справа за роштиљање. :lol:
Моја пријатељица која је удата за Немца је године провела с њим док га није научила нашим навикама.

Или кад смо били деца, играмо се код Ефе. Кад је време ручку, ми деца, седнемо на кауч док Ефа, тата и мама једу. После ручка Ефа добија свој слаткиш, а за нас, евентуално чаша воде. :lol:
Културолошке разлике су значајне.
Мада, врло радо пристану да им се плати ручак/вечера...

Моја пријатељица која је удата за Немца је године провела с њим док га није научила нашим навикама.

Или кад смо били деца, играмо се код Ефе. Кад је време ручку, ми деца, седнемо на кауч док Ефа, тата и мама једу. После ручка Ефа добија свој слаткиш, а за нас, евентуално чаша воде. :lol:

:D
Znas kako moj kolega, koji je inace Poljak, kaze:“Tacno znas da je negde dzabe kad se Austrijanci ne odvajaju od svedskog stola“ :D
Kod nas se ljudi nakon rucka ili vecere obicno raspravljaju ko ce da plati. To je kao neko nadigravanje. :)
A ovde:“A nee, molim vas, ja cu platiti.“
Austrijanci: „Danke!“
I kraj nadigravanja :D

:D
Znas kako moj kolega, koji je inace Poljak, kaze:“Tacno znas da je negde dzabe kad se Austrijanci ne odvajaju od svedskog stola“ :D
Kod nas se ljudi nakon rucka ili vecere obicno raspravljaju ko ce da plati. To je kao neko nadigravanje. :)
A ovde:“A nee, molim vas, ja cu platiti.“
Austrijanci: „Danke!“
I kraj nadigravanja :D

Да, они без поговора пристану да им се плати, али да се понуде некад да плате, то ко доживи запамтиће добро јер се више неће поновити. :lol:

Имам још бољи пример. Муж друге другарице, исто Немац, човек је један од главних менаџера у једној од најјачих светских ауто-компанија (да не наводим име). Плата ситница. Бар 20 000 евра.
Уђе у маркет и купује само оно што је на снижењу. :lol:
Они то не виде као тврдичлук већ као цењење самог себе и сопственог новца. Ко ради другачије, тај је будала која не цени себе довољно. z:mrgreen:

- - - - - - - - - -

nisam

užasavam se toga

- - - - - - - - - -

strašno

Не да је страшно, него је одвратно. Али такве није срамота.

Не, њега није срамота. Он се наставио понашати као да се ништа није десило.
Чак кад се кренуло за БГ, пошто сам ја отишла дан раније колима, мртав хладан је платио своју карту за бус од тог новца, а колегиница своју сопственим парама из новчаника. :lol:
Жена је била шокирана. Чим је стигла кући,звала ме да се пожали.

aa kusur
pa dobro ne znamo koliki je, mozda je par funtica jaka stvar
jedino ako je neki bas veci onda je bzv

Не зезај. Не зна се шта је горе, пар или више парова.

Аутоматски да га заобиђеш. :lol:

- - - - - - - - - -

Осим ако то није урадио махинално. Али у том случају људи се сете шта су урадили па јаве да исправе брљотину.

I severni...
Zove mene gazdarica na rostilj kao sutra da dođem...
Sutradan me zove, ja rekoh u sebi super, mora da je gotovo...kad me ona zove kao hocu li sa njima do radnje da kupim sebi sta cu jesti...I svako sebi uzeo na kraju...oo sve ti *****...

Back