Da li ste ikada plakali zbog filma?

Zaplakala sam tokom scene filma Žena vremenskog putnika koju je teško ukratko opisati zbog kompleksnosti same priče, previše je zamršena.

Uglavnom, to je trenutak kada se sreću otac i kćerka. Mnogo emotivno, potresno i toliko dobro odglumljeno da me ne teši onaj to-je-samo-film momenat.

Nikad ne propustim da placem kada se Arwen i Aragorn sretnu po prvi put nakon bitke za Srednju Zemlju. Uvek crkavam i gutam knedle. Ne znam zasto. Ljubav. :aha:
A propisno sam cmizdrala na The Schindler's List, The Boy in the Striped Pajamas, Hachi: A Dog's Tale (ovo je bilo brutalno za mene, samo da znate), Marley and Me (nesto smo slicno i doziveli). Placem i kad Bambiju ubiju mamu. :sad2: I kad Dambova mama zavrsi u zatvor. :rida: Ma, kakvi su to crtani za decu! :rida:
Znaci, cmizdravac sam totalni... :(

zbog himena
18954217.jpg

Nikad ne propustim da placem kada se Arwen i Aragorn sretnu po prvi put nakon bitke za Srednju Zemlju. Uvek crkavam i gutam knedle. Ne znam zasto. Ljubav. :aha:
A propisno sam cmizdrala na The Schindler's List, The Boy in the Striped Pajamas, Hachi: A Dog's Tale (ovo je bilo brutalno za mene, samo da znate), Marley and Me (nesto smo slicno i doziveli). Placem i kad Bambiju ubiju mamu. :sad2: I kad Dambova mama zavrsi u zatvor. :rida: Ma, kakvi su to crtani za decu! :rida:
Znaci, cmizdravac sam totalni... :(

To što si nabrojala, osim ovih crtaća, mahom su holivudske budalaštine. Evo ti jedan film, da baš plačeš, pravo, Mar adentro, španski, a može i Linčov The elephant man.

To što si nabrojala, osim ovih crtaća, mahom su holivudske budalaštine. Evo ti jedan film, da baš plačeš, pravo, Mar adentro, španski, a može i Linčov The elephant man.

Heh, ja nekako ova dva filma stalno stavljam zajedno i uvek ih u paru preporucujem. Cak mi i na diskovima stoje jedan pored drugog, jer mi bude slicnu emociju. Uvek nakon gledanja, iznova prozivljavam katarzu i shvatam koliko vecina ljudi (ukljucujuci i mene) olako shvata zivot i svojim problemima daje veci opseg. Linca posebno volim, a "Covek slon" mu je jedan od najboljih. Amenabara cenim jos od "Tesisa" i "Duhova u nama", a Bardem je odglumio fenomenalno. Dva remek dela.

Taj Hachi je tragičan i za plakanje sam po sebi jer je u pitanju vernost jednog psa, a mi, ljudi, smo osetljivi na takve stvari. No, film, kao film je prilično ziheraški i bez nekog kvaliteta. Igrao je na tu kartu simpatičnog i vernog psa i znalo se da će ljudi cmizdriti. Evo, ja bi mogao snimiti jedan dokumentarno-amaterski zapis o psiću iz moje zgrade, i verujem da bi svi koji ga pogledaju, plakali kao kiša.

Taj Hachi je tragičan i za plakanje sam po sebi jer je u pitanju vernost jednog psa, a mi, ljudi, smo osetljivi na takve stvari. No, film, kao film je prilično ziheraški i bez nekog kvaliteta. Igrao je na tu kartu simpatičnog i vernog psa i znalo se da će ljudi cmizdriti. Evo, ja bi mogao snimiti jedan dokumentarno-amaterski zapis o psiću iz moje zgrade, i verujem da bi svi koji ga pogledaju, plakali kao kiša.

...radi se o istinitoj prici tako da sama ta cinjenica zanemaruje kvalitet...
Shebalo me zato sto znam da je istinita prica...a radi pasa bi mogao odmah riknuti...

Ja,u zivotu nisam plakao zbog filma,
ali kako mi je zena bila u bolnici tih
dana,tada....Ja,onako vezan za nju
osetim da se emotivno slamam,i ajd
reko da pustim crtani A CHRISTMAS CAROL
,ajme,kad ono scena,kada dete umire od gladi
,a smrt pokazuje gl.Junaku,da vidi do cega
je dovela njegova skrtost...Stezem vilicu,
oci se pune suzama,kao da mi je luk upao u oci...
Idi,bezi....Nisam celu noc zaspao

Hachi je izuzetno kvalitetan film. Recimo Marli me nije ni priblizno dotakao kao Hachi i to ne samo zato sto je po istinitoj prici, vec zato sto je zaista kvalitetno odradjen uz izuzetnu muziku (poljak Ian Kacmarek) koja od pocetka nagovestava nekakvu ceznju, tugu i oprostaj. meni je dovoljan samo soundtrack da se razbijem od plakanja.

Poslednja izmena:

Back