Da li ste dovoljno pametni za brak i decu?

pa on u svakom slucaju ne sme da venca 17-godisnju devojku bez odobrenja suda, pa imala ona IQ 90 ili 150 (davanje dozvole za stupanje u brak ako jedan ili oba bracna druga
poenta je da on ne moze da donosi odluke sam - ne moze pera iz maticnog ureda da burgija ko ce a ko nece jer se to pere ne tice i jer nije na njemu da o tome odlucuje. U svim slucajevima medicinsko vestacenje je nuzno i o tome ce odluciti sud.

Он може (мора) да одбије да венча и да затажи стручно мишљење.
Колико видим, тако је учинио и овај матичар који се спомиње....

Он може (мора) да одбије да венча и да затажи стручно мишљење.
Колико видим, тако је учинио и овај матичар који се спомиње....

то што се тиче брака...
а шта је са родитељством
имам утисак да је у овом конкретном случају дете олако одузето, одн бар се тако пише

то што се тиче брака...
а шта је са родитељством
имам утисак да је у овом конкретном случају дете олако одузето, одн бар се тако пише

..da..ako se komisijski utvrdi da ona ipak nije "previshe glupa" da bi odgajala dete,
moze li da tuzi socijalnu ustanovu za stres i pretrpljeni bol koji su joj naneli
pretnjom da ce joj oduzeti nerodjeno dete?

..da li bi ovakav zakon trebalo da postoji?
..mesha li se drzava gde joj nije domen ili je ovo prevencija tezih posledica?
..kakav bi, po vashem mishljenju, nash natalitet bio
ukoliko bi se utvrdio minimalni IQ potreban za brak i porodicu
?

1. ne.
2. da. (missim, ne bi trebalo da postoji takav zakon).
3. natalitet bi bio veći nego kod engleza, jer smo mi pametni :mrgreen:

Poslednja izmena:
Pročitala sam prve tri strane, i nisam imala više snage, mnogo sam se iznervirala.
Iznerviralo me je što su ženi (a nije ni testirana, tj. pregledana) oduzeli nerođeno dete, što im nisu dopustili da se venčaju, što otac nema pravo na dete, a bakine šanse su male.
Iznervirali su me diskutanti koji osuđuju čoveka koji farba kosu i spava sa 17-godišnjom devojkom (to nije protiv zakona u Škotskoj, ona je punoletna) koji ne veruju da se njih dvoje vole. Zašto mislite da se ne vole? Ne razumem. Vama je neko ko može da se zaljubi u osobu sa nekim problemom odmah sumnjivi kreten? I vi ste mi jake mustre da pričate o pravdi i milosti :( Ja bih se bojala da vama dam dete.
A najviše me nervira to apsolutno poverenje u državu, njene organe i socijalne službe koji neki od vas imaju. Da li mislite da je neka institucija bezgrešna, samo zato što je državna? Da li mislite da je jaka samo zato što je stvarno dobra, ili zato što pripada državi, isto kao vojska i policija? I kakvu šansu ima pojedinac protiv takve moći?

Postoji film o sličnom slučaju (oduzimanje dece), engleski, po stvarnom događaju. Zove se Ladybird, ladybird (Bubamaro, ...) i bio je više puta na tv-u. Užas.

Poslednja izmena:
''Волети некога'' је једно, а бити способан за родитељство - нешто сасвим друго.....

A najviše me nervira to apsolutno poverenje u državu, njene organe i socijalne službe koji neki od vas imaju.

А шта кажеш за оне који имају апсолутно поверење у оно што пише у новинама? ;)

Haha, isto, naravno :)
Ali verujem da je tako nešto moguće - baš zbog ovog fima koji sam videla, i reditelja kome verujem (šta tek reći o osobi koja o životu uči iz filmova?:) ). Mislim da je, baš zbog nedovoljnih činjenica, ova diskusija ipak više o nama, kako gledamo na stvar, u okviru informacija koje imamo ... a meni je teško da poverujem da jedan činovnik, bez testiranja, ima pravo da pokrene lavinu groznih dogadjaja. I ne razumem zakon koji u ovakvom slučaju odlučuje unapred, a dete još ni nije na svetu...
Kada diskutujemo o braku na ovom forumu, uvek govorimo da je najvažnija ljubav. A sada odjednom to nije bitno...

Back