Da li Srbija treba da kupi F-35?

Da li treba kupiti 12 F-35 za 5-10 godina?

• DA

• NE

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo da dodam da nama treba F-35 a ne S-400 zato shto nashi neprijatelji vishe nece biti Ameri(nadam se) vec Shiptari, Hrvati i Boshnjaci. Treba dakle ochekivati novi rat u Bosni i na jugu Srbije, pri chemu ce svi biti u NATO, tako da ce Amerika biti neutralna. Zato nam S-400 nije potreban jer i sa Kubom mozhemo oboriti sve letelice ovih zemalja, ali ce nam zato F-35 dobro doci da bombardujemo Prishtinu, Tiranu, Sarajevo , Zagreb.
Stani malo nogama na zemlju... Balkan jeste bure baruta, ali to postaje na nekoliko decenija-pola veka... Mislim da je ovo što si rekao jedna velika fantazija, potrebno je milion preduslova da se odigra ovakav scenario, a male su šanse da se svaki od njih i pojedinačno ispuni:
1) Srbija od naredne godine kreće putem veće ekonomske stabilnosti---------------- malo realno

2) Konstitutivno uređenje Bosne se okončava ratom---------------- nije realno, a i pojasniću: Srbi će napraviti koaliciju sa Hrvatima i primorati Muslimane na federalizaciju BiH. Iako ovo, dugoročno gledano, takođe predstavlja privremeno rešenje, jer nije neverovatno da Srpska uđe u sastav Srbije, Hrvatski entitet u sastav Hrvatske, dok bi se naknadno rešilo muslimansko pitanje, opet će neko duže vreme držati vodu.

3) Ne ispuni se moja prethodna pretpostavka i izbije rat u Bosni------------------ malo je verovatno da bilo ko, ko bi bio na vlasti u Srbiji u narednih 5-10 godina, uključio Srbiju u rat.

4) Eskalacija sukoba u tri opštine na jugu Srbije--------------- nije nemoguće, ali to se da rešiti iole ozbiljnijom policijskom, eventualno vojnom akcijom.

5) Rat sa Hrvatskom (u vezi sa Bosnom), tj.bombardovanje Zagreba----------------- smešno koliko je nerealno: napad na članicu NATO-a uvodi u rat i druge članice koalicije. Uostalom, pre će Srbi i Hrvati biti saveznici oko BiH.

6) I, na kraju, opet bih podvukao da Srbija neće kupiti F-35, svidelo se nekima to ovde, ili ne, za to nemamo para, a što reče neko, čisto sumnjam da imamo i za rusku tehniku...

P.S.: @Vangard: Great respect za sve što si rekao!!!

Chavez vidim da volis naucnu fantastiku stoga ti preporucujem da gledas Zvezdane Staze ili nesto slicno,vidim da mnogo toga lupas i da o istoriji i mnogo toga drugog malo znas.Prijavljujes se pod razlicitim nickovima i dajes odgovore na nivovu petogodisnjaka,pre svega zato sto ne argumentujes svoje odgovore cinjenicama nego jednostavno lupis glupost i ides dalje!
Svi buduci mali ratovi ce se voditi sa vec odlucenim pobednikom bez obzira ko ima manji a oko veci!
Tako da tvoja teorija je obicna glupost i sasvim je nevazno ko je bolje opremljen itd,ako je odluceno izmedju veliki sila da je drugi pobednik!

P.S - Kad malo razmislis da nisi davao glupe odgovore ne bi nista naucio!

Chavez vidim da volis naucnu fantastiku stoga ti preporucujem da gledas Zvezdane Staze ili nesto slicno,vidim da mnogo toga lupas i da o istoriji i mnogo toga drugog malo znas.Prijavljujes se pod razlicitim nickovima i dajes odgovore na nivovu petogodisnjaka,pre svega zato sto ne argumentujes svoje odgovore cinjenicama nego jednostavno lupis glupost i ides dalje!
Svi buduci mali ratovi ce se voditi sa vec odlucenim pobednikom bez obzira ko ima manji a oko veci!
Tako da tvoja teorija je obicna glupost i sasvim je nevazno ko je bolje opremljen itd,ako je odluceno izmedju veliki sila da je drugi pobednik!

P.S - Kad malo razmislis da nisi davao glupe odgovore ne bi nista naucio!

Pa upravo zato nam treba F-35, vishe zbog sticanja boljih odnosa sa Amerima nego zbog samog aviona.

@Dust

Sve je to realnije da se desi nego shto ti mislish, Hrvati i Albanci ce napasti nas iako cemo biti chlanica NATO. Nace se neko opravdanje za to, a SAD ce biti uzdrzhana(kasnije ce opet uci kao mirotvorci).
Argumentuj, hajde, jednom daj jedan jači argument za sve što kažeš!

1) Ni jedni ni drugi više nemaju neki interes da ratuju sa nama, doduše, Albanci jesu sad trenutno u euforiji, pa su agresivni, ali znaju da je suviše opasno da bez nekog razloga dalje napadaju na Srbiju, pa iako je ona ovako obogaljena. Hrvati naročito nemaju razloga.

2) Ako bi i došlo do takvog rata, Srbi sigurno neće bolje od Amera da koriste njihov avion, pa ni od drugih NATO članica! A sve i da poštujemo tvoju ideju, ispade da onda ulažemo novac u avione, koje bi upotrebili u ratu protiv zemalja koje znaju kako da se bore protiv njih. Zaista, sjajno!

1) Ni jedni ni drugi više nemaju neki interes da ratuju sa nama, doduše, Albanci jesu sad trenutno u euforiji, pa su agresivni, ali znaju da je suviše opasno da bez nekog razloga dalje napadaju na Srbiju, pa iako je ona ovako obogaljena. Hrvati naročito nemaju razloga.

2) Ako bi i došlo do takvog rata, Srbi sigurno neće bolje od Amera da koriste njihov avion, pa ni od drugih NATO članica! A sve i da poštujemo tvoju ideju, ispade da onda ulažemo novac u avione, koje bi upotrebili u ratu protiv zemalja koje znaju kako da se bore protiv njih. Zaista, sjajno!

U postpunosti se slazem sa izrecenim.

Ti polazish od pretpostavki da cemo mi biti izvan NATO, da je rat u okviru NATO nemoguc i da ce Amerika biti protiv nas. Ja sam uveren u suprotno svemu tome. Chak i da iskljuchimo ta politichki element, F-35 je neshto najekonomichnije shto mozhemo kupiti. Bolje i 12 F-35 nego 32 F-16, Gripen, a o Rusima da i ne govorim.

Ti polazish od pretpostavki da cemo mi biti izvan NATO, da je rat u okviru NATO nemoguc i da ce Amerika biti protiv nas. Ja sam uveren u suprotno svemu tome. Chak i da iskljuchimo ta politichki element, F-35 je neshto najekonomichnije shto mozhemo kupiti. Bolje i 12 F-35 nego 32 F-16, Gripen, a o Rusima da i ne govorim.

Pazi ovo sto ti pricas je apsolutna glupost,ako ti razmisljas ovako o mogucim konfliktima na balkanu zar nemislis da i amerikanci misle ili barem razmisljaju slicno i da se oni nisu setili svega toga pre tebe,stoga cak i da postoji prava mogucnost rata na balkanu pogotovo izmedju nas i hrvata,zar zaista mislis da bi nam amerikanci prodali te F-35.Drugo posto ovakav razvoj dogadjaja nemoze da se dogodi ni u niskobudzetnom naucnofantasticnom akcionom trileru sa majklom dudikofom u glavnoj ulozi onda zaista nevidim razlog kupovine F-35.A sobzirom da pominjes taj rat sa albanijom ili hrvatskom ili bosnom,onda nama petnaest ruskih aviona novijeg datuma resava sve probleme nadmoci u vazduhu sobzirom na trenutno stanje njihovih avijacija.

Pazi ovo sto ti pricas je apsolutna glupost,ako ti razmisljas ovako o mogucim konfliktima na balkanu zar nemislis da i amerikanci misle ili barem razmisljaju slicno i da se oni nisu setili svega toga pre tebe,stoga cak i da postoji prava mogucnost rata na balkanu pogotovo izmedju nas i hrvata,zar zaista mislis da bi nam amerikanci prodali te F-35.Drugo posto ovakav razvoj dogadjaja nemoze da se dogodi ni u niskobudzetnom naucnofantasticnom akcionom trileru sa majklom dudikofom u glavnoj ulozi onda zaista nevidim razlog kupovine F-35.A sobzirom da pominjes taj rat sa albanijom ili hrvatskom ili bosnom,onda nama petnaest ruskih aviona novijeg datuma resava sve probleme nadmoci u vazduhu sobzirom na trenutno stanje njihovih avijacija.

Ne znam zashto ti je teshko shvatiti, mi sa Amerima moramo imati dobre odnose, a kupovina F35 je jedan korak ka tome(Treba uchiniti i izvesne korake pre toga). U protivnom nam ne vredi ni 10000 ruskih aviona, ako udjemo u rat sa Amerikom.

Ne znam zashto ti je teshko shvatiti, mi sa Amerima moramo imati dobre odnose, a kupovina F35 je jedan korak ka tome(Treba uchiniti i izvesne korake pre toga). U protivnom nam ne vredi ni 10000 ruskih aviona, ako udjemo u rat sa Amerikom.
Molim te, samo OVE linkove pročitaj:
http://www.saffm.hq.af.mil/shared/media/document/AFD-080204-081.pdf

http://www.globalsecurity.org/military/systems/aircraft/f-35-int.htm

Ako ti i dalje ne bude jasno što te svi napadaju, izuzev tvojih klon-nickova, pročitaj ovo:

http://sr.wikipedia.org/wiki/Инфантилност

http://sr.wikipedia.org/wiki/Рационализам

http://sr.wikipedia.org/wiki/Пубертет

http://sr.wikipedia.org/wiki/Зрелост

http://sr.wikipedia.org/wiki/Слободна_воља
A ako ti ni to ne bude jasno, imam ja i još neka rešenja, ali o tom-potom...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back