Да ли Србија може да рачуна на Роме?

Znam. Ali, kakve veze sa tim danas ima neki Pravoslavni Rom?
Oni su samo formalno muslimani, pravoslavci, katolici sta god. Njihova prava religija je bezcasce, nemoral i lopovluk. Nisu svi takvi, ali vecina jeste i ona daje pecat citavom ciganskom narodu.

Deo turskog bašibozluka su bii muslimani, pa čak ii srpske poturice. Srbi, potirice, ubijali su i terorisali Srbe pravoslavce.
I? Sad treba da etiketram sve Srbe muslimane koji su živeli, ili kojih ima i danas, zbog toga?
Srbi muslimani otvoreno mrze Srbe i proglasili su se za posebnu naciju (bosnjacku), a Cigani parazitiraju na nasoj grbaci i svojim prisustvom prljaju Srbiju u svakom smislu. Nisu puno bolji od Arapa, Pakistanaca i crnaca koje zagorcavaju zivot zapadnoevropskim narodima na cijoj grbaci (socijali) zive.

Naravno da ne. Isto kao što je bilo Srba poturica, bilo je Cigana bašibozluka. Ali bilo je idrugoh primera, odlikovanih srpskih ratnih heroja Cigana, vojnika, itd.
Kako ima dobrih, ima i loših primera. Pratimo samo svetle i čestite primere, to treba da nam budu uzori.
Na Kosarama su bila i 2 Hrvata na nasoj strani pa to ne znaci da im trebam zbog oprostiti Jasenovac i Oluju i nazivati ih bracom. Nekoliko, neloliko desetina ili stotina Cigana koji su ucinili nesto pozitivno za Srbije je kap u moru prema onih par stotina hiljada stetocina kojima nista nije sveto i koji prave ruglo od ove zemlja iz dana u dan.


Naravno da jesu. Da ne idem sad u detalje da Arijevci nisu rasna, već kulturno—lingvistička kategorija, itd. To se samo Himler zaluđivao o Arijevcima kao ,,rasi“, a sam je ličio više na Japanca nego na pripadnika bele rase.
I sta treba da im se klanjam do zemlje zato sto propadaju indo-arijevskog lingvistickoj grupi? Bilo da pripadaju indo-arijevskoj, dravidskoj ili nekoj trecoj lingvistickoj grupi oni su jedna posast i prokletstvo.
 
Oni su samo formalno muslimani, pravoslavci, katolici sta god. Njihova prava religija je bezcasce, nemoral i lopovluk. Nisu svi takvi, ali vecina jeste i ona daje pecat citavom ciganskom narodu.
Ovde si u pravu da je religija kod njih formalna stvar. Zaista je tako. Niti poznaju svoju religiju, kojoj formalno pripadaju, niti drže do običaja. To stoji.

Ovo drugo preteruješ, mada neki su slično misliči i za nas Srbe, pa su nas ubijali i težili da nas zatru.
E sad,, jeste da je raširen lopovluk, nemoral i ostalo što si naveo kod Cigana u dobroj meri, ali ima itekako i suprotnoh primera. Sa njima treba znati postupati, moraš shvatiti neki narod da bi ga poznavao, mislim da je tvoje mišljenje površno ili zasnovano na nekom negativnom iiskustvu sa njima.
Srbi muslimani otvoreno mrze Srbe i proglasili su se za posebnu naciju (bosnjacku), a Cigani parazitiraju na nasoj grbaci i svojim prisustvom prljaju Srbiju u svakom smislu. Nisu puno bolji od Arapa, Pakistanaca i crnaca koje zagorcavaju zivot zapadnoevropskim narodima na cijoj grbaci (socijali) zive.
Ma evo sve plačem od tuge za ,,zapadnoevropskim“ narodima koji nam čitav prošli vek napraviše genocide i razaranja, zatrovaše uranijumom i ubiše Milicu Rakić. Idi bre, čim čujem kuknjavu nad ,,zlom sudbinom“ zapadnoevropskih naroda, pripadne mi muka. Kakve mi veze imamo sa njima i šta ima da upoređujemo?

Ali, kad si već pomenuo, zar nisu ti isti iz Zapadne Evrope, porobljavali i kolinizovali Bliski Istok, eksploatisali (što ti kažeš, parazitirali) njihove resurse ljide i sve ostalo??
I sad kuknjava što im to došlo na naplatu. Daj bre, čoveče, mani me te priče. I mani Srbiju i Srbe da upoređuješ sa njima.
Na Kosarama su bila i 2 Hrvata na nasoj strani pa to ne znaci da im trebam zbog oprostiti Jasenovac i Oluju i nazivati ih bracom.
Prvo, nije ih bilo dvojica, bilo ih je više. I to ne samo u ratu na Kosovu, već i uopšte u srpskim ratovima devedesetih.
A drugo, nemoj se ljutiti, ali umobolno je neke srpsko—ciganske incidente porediti sa organizovanim, sistematskim genocidom nad Srbima u NDH. Pritom, i taj genocid je bio pod popokroviteljstvom zapadne evrope, nad kojom plačeš i kukaš.
Nekoliko, neloliko desetina ili stotina Cigana koji su ucinili nesto pozitivno za Srbije je kap u moru prema onih par stotina hiljada stetocina kojima nista nije sveto i koji prave ruglo od ove zemlja iz dana u dan.
Ako su te zaebali ili pokrali neki Cigani, uzmi lepo i nađi načina da isteraš svoju Pravdu nad njima, a ne da istresaš svoj bes prema celom narodu na forumu zbog toga.
I sta treba da im se klanjam do zemlje zato sto propadaju indo-arijevskog lingvistickoj grupi?
Ne treba nikom da se klanjaš, samo ti kažem da oni jesu Arijevci, sviđalo se t tebi ili ne. Pošto si negirao tu činjenicu, ja sam ti samo izneo dokaze da je to tako.
 
Колико сам могла да видим на примеру Влајковића , Србија може да рачуна да ће је преварти Роми , обманути све зарад личне користи ..Ово наравно није искључиво везано за ромску заједницу , али је о њима ова тема ..

Слагати , преварити , насамарти то је све одлика малог човека .

Био је један документарни филм о Ромима у Русији и једна позоришна глумица је говорила у њему , Руси нису тако политички коректни , тј ствари називају својим именом . она је говорила како је својевремено играла представе са ромским колегама , колегама који су били веома успешни и признати , али када би долазили код руских колега у госте обавезно би нешто украли ..после су те украдене ствари виђали на њима пред преставе и то су сви Руси из позоришта знали ..Она је рекла то је део менталитета да украду и слажу , без обзира колико су успешни и признати .
 

Back
Top