Da li Srbe na Kosovu čeka ista sudbina kao Srbe u Krajini?

Poruka
4.530
Očekivano je pobedila Srpska LJista na KiM, gde je brdo naprednjaka koji čak više ni ne žive tamo, glasalo za stranku koja im kapu istrebljenja. Naravno, mnogi su glasali iz straha, jer Radojičić i njegova mafija su pretili ljudima da glasaju za svoje samoubistvo.
Slike sa izbora su kao iz Zone Sumraka, gde su parole "Aco Srbine" i "protiv blokada" dok svuda kreče bilo šta što ima veze sa Srbima i Srbijom. Aca je bio taj koji je naredio Srbima dole pre mnogo godina da prekinu blokade puteva, i otvore kasnije prolaz da Shiptari zauzmu severni deo KiM-a.
Paradoksalno, Srbija ne priznaje nezavisnost Kosova, ali se zato mimo ustava, polaže zakletva ustavu Kosova, i poštuju šiptarski izbori. I toku je proces čišćenja, koji će da preraste u etničko čišćenje, što dobrovoljno isprva, što nasilno.
Da li mislite i koliko dugo mislite da će biti do reprize onoga što se desilo u Hrvatskoj?

1000011326.png
1000011315.png
1000011291.jpg
1000011304.png

Ima tri solucije:
1) mirno cutanje, prihvatanje mirnog zivota u "Kosovi" kao gradjana drugog reda,
2) mirno iseljenje u ostatak Srbije ili inostranstvo,
3) tandzare u sake, pa u sumu (naravno ne na celu sa Radojicicem i slicnim pojavama, jer gde god su oni komandovali braneci Srbe, tamo ih vise nema).
Nijedna nije vesela i dugorocno pozitivno perspektivna.

Znaci nece posto ce Srbi da drze vast, SNSovci ulizice i sve najgore ali do nekakve promene etnicke strukure nece doci. Zbog ekonomskog razloga i zbog same atmosfere ljudi ce odlaziti ali odlaze i Abanci,
Setiti se Sloba je dole imao potpunu vlast. Albanci nisu imali ni lokalnu autonomiju pa opet nije menjana etnicka struktura.

Poslednja izmena:
Znaci nece posto ce Srbi da drze vast, SNSovci ulizice i sve najgore ali do nekakve promene etnicke strukure nece doci. Zbog ekonomskog razloga i zbog same atmosfere ljudi ce odlaziti ali odlaze i Abanci,
To je samo tešenje.
Srbi drže vlast? Gde tačno? Ne možeš ti da držiš vlast u tudjoj državi, jer sve ove Ljiste će da rade za Kurtija i mafiju. Ja ne vidim da će oni išta uraditi za dobrobit ljudi dole, nego još veće rasturanje.
Danas, Vučko ne bi mogao da ode na Gazimestan, a tek da se vijore zastave.
Šiptari će da se možda sele zbog ekonomije, ali Srbi će zbog terora, bezvlašća i ekonomije.
1000011375.jpg

Srbi na Kosovu, za razliku Srba u Krajini, su prihvatili drzavu Kosovo kao takvu i ucestvuju u svemu tako da im se ne moze desiti ista sudbina osim ako AV nesto ne izvede. Jer cas im oblaci uniforme Kosova, cas skida, cas im kaze pevajte himnu, pa kaze nemojte. Onda mu je srpska lista sastavljena od "onih najgorih Srba sa dna kace", kako sam kaze, pa onda podrzava srpsku listu kao jedinog predstavnika Srba. I tako, klasika

To je samo tešenje.
Srbi drže vlast? Gde tačno? Ne možeš ti da držiš vlast u tudjoj državi, jer sve ove Ljiste će da rade za Kurtija i mafiju. Ja ne vidim da će oni išta uraditi za dobrobit ljudi dole, nego još veće rasturanje.
Danas, Vučko ne bi mogao da ode na Gazimestan, a tek da se vijore zastave.
Šiptari će da se možda sele zbog ekonomije, ali Srbi će zbog terora, bezvlašća i ekonomije.
Pogledajte prilog 1800605
Ponavljam Albanci nisu imali nikakvu vast za vreme Slobe pa se opet nisu iselili, nisu imali svoje ljude u sudovima policiji, lokalnu samoupravu a Srbi ce to imati. Albanci su samo iskorisili glupavu Vucicevu politiku da povuce Srbe iz tih insitucija.

NEma tu ponizenja, nas narod na zalost to zasluzuje. Nije narod kriv sam, vec drzava i svi mi zajedno. Albanci su spremni bili da jedu leba i pastete, da oforme teroristicke orgnizacije, biju svoju bitku, napadju vojsku i policiju itd itd, a kada ce nas covek biti spreman da se naoruza, organizuje uz pomoc Srbije, i krene u takve akcije protiv siptarskih policajaca? Pa makar ubijes jednog danas, pa jos jednog za 4 meseca, pa presretnes patrolu, bacis bombu na vozilo u pokretu. Kada? Nikada. Vec ucestvuju i priznaju drzavu Kosovo. To je cinjenica. Ne krivim samo narod, naravno, nije lako ni njima bez maticne drzave, ali generalno se stice utisak da u nasem narodu nema bunta, makar demosntracije kao sto su radili siptari, ali nista

Ponavljam Albanci nisu imali nikakvu vast za vreme Slobe pa se opet nisu iselili, nisu imali svoje ljude u sudovima policiji, lokalnu samoupravu a Srbi ce to imati. Albanci su samo iskorisili glupavu Vucicevu politiku da povuce Srbe iz tih insitucija.
Ko kaže da nisu? Oni su od Prizrenske Lige pa do terorizma na KiM imali sva prava kao i Srbi dole. Niko im ništa nije branio. Nego je njihov san bila Velika Albanija, i tu smo.
Ma to što će Srbi biti u sudovima i za čuda ne znači ništa kada će biti dupli standardi.
Sve je ovo šminka, ništa više

Ko kaže da nisu? Oni su od Prizrenske Lige pa do terorizma na KiM imali sva prava kao i Srbi dole. Niko im ništa nije branio. Nego je njihov san bila Velika Albanija, i tu smo.
Ma to što će Srbi biti u sudovima i za čuda ne znači ništa kada će biti dupli standardi.
Nebitno, covek je donekle u pravu, ja sam sa Kosova i odgovornio tvrdim da su albanci u svojim naumima mnogo slozniji i spremniji na tezi zivot, spremni su da daju i tri sina ako zatreba, spremni da izadju na demonstracije, da strajkuju, sta god. Pokrecu teroristicke akcije, kao sto rekoh jedu leba i pastete, ubiju policajca tu i tamo, a mi? Kuknjava i plac

NEma tu ponizenja, nas narod na zalost to zasluzuje. Nije narod kriv sam, vec drzava i svi mi zajedno. Albanci su spremni bili da jedu leba i pastete, da oforme teroristicke orgnizacije, biju svoju bitku, napadju vojsku i policiju itd itd, a kada ce nas covek biti spreman da se naoruza, organizuje uz pomoc Srbije, i krene u takve akcije protiv siptarskih policajaca? Pa makar ubijes jednog danas, pa jos jednog za 4 meseca, pa presretnes patrolu, bacis bombu na vozilo u pokretu. Kada? Nikada. Vec ucestvuju i priznaju drzavu Kosovo. To je cinjenica. Ne krivim samo narod, naravno, nije lako ni njima bez maticne drzave, ali generalno se stice utisak da u nasem narodu nema bunta, makar demosntracije kao sto su radili siptari, ali nista
Za to treba imati muda, a od nas je ostalo samo kafanskih i internet ratnika.
Mi nemamo nacionalnu svest na nivou Šiptara ili Ustaša, jer ne znamo šta hoćemo i gde želimo biti kroz 5-10-100 godina.
Oni znaju šta žele i svi marljivo rade na tome. Kod nas je važno biti korumpiran i svoje dupe ugraditi, a kod njih i pored korupcije opet imaju svest o Šiptarskim interesima.
Da je nama 10 posto te svesti, gde bi nam bio kraj.

Za to treba imati muda, a od nas je ostalo samo kafanskih i internet ratnika.
Mi nemamo nacionalnu svest na nivou Šiptara ili Ustaša, jer ne znamo šta hoćemo i gde želimo biti kroz 5-10-100 godina.
Oni znaju šta žele i svi marljivo rade na tome. Kod nas je važno biti korumpiran i svoje dupe ugraditi, a kod njih i pored korupcije opet imaju svest o Šiptarskim interesima.
Da je nama 10 posto te svesti, gde bi nam bio kraj.
Bravo. Meni je najveci problem bio da shvatim da mi uopste nemamo tu svest niti ideju. Uvek sam smatrao, onako plitko, Hrvate za neku nedovrsenu naciju bez identiteta, Abance za neki nakot ko zna ciji i odakle, a onda pogledas i shvatis da oni svi imaju svoj cilj, interes, znaju sta hoce a sta nece, gde hoce, sa kim hoce i nece, a vidi nas. Mi smo totalno neprosvecen narod koji tumara levo desno

Ljudi bi se mozda i naslo, kljucni problem je sto ovo boldirano izostaje...

Pisao sam o Slobi.
I u buunosi ce biti izlozeni pritiscima i dvostrukim standardima ali na treba da izdrze,. U svakom slucaju lakse je kad imas neku vlast nego nista da nemas.

Bravo. Meni je najveci problem bio da shvatim da mi uopste nemamo tu svest niti ideju. Uvek sam smatrao, onako plitko, Hrvate za neku nedovrsenu naciju bez identiteta, Abance za neki nakot ko zna ciji i odakle, a onda pogledas i shvatis da oni svi imaju svoj cilj, interes, znaju sta hoce a sta nece, gde hoce, sa kim hoce i nece, a vidi nas. Mi smo totalno neprosvecen narod koji tumara levo desno
Tačno. Mi od Prvog Svetskog smo izgubili kompas, mada bi rekao i pre toga. Mi smo nekada imali Carstvo, a vekovima samo pričamo kako smo nešto imali a ništa nismo radili po tom pitanju.
Već sam postavljao pitanja vezano za Makedoniju, Skadar i Drač. Sve smo to napustili, i ostale su samo priče.
Da stvar bude interesantna još više, mi smo opsednuti istorijom koju ne poznajemo u velikoj meri, pa onda paralelno smo zaluđeni pseudoistorijom, i živimo u tom svetu.
Generalno, kada smo imali poslednji put nekoga na vlasti ili kulturno da je vodio Srbe ka boljem životu i budućnosti.

nedamo Kosovo i boricemo se svim sredstvima da sa Kosova proteramo anglo-amerikance i albanske ekstremiste.................kako bi srbi sa Kosova konacno mogli da se vrate na svoja ognjista ...........tamo gde i pripadaju.
Kako se to Vučić "bori"? Ko se u stvari bori?
Jel su Srbi u boljoj poziciji sada dole, ili pre 13 godina?
1000011376.jpg

Poslednja izmena:

Back