Da li smo toliko zaostala ( primitivna ) nacija?

Aleksa, ne bi ja rekao da nas okolnosti čine takvim već mi činimo okolnosti.;)
Srpski narod je sve samo ne pametan, izuzetno je podložan demagogiji i slabo obrazovan...Predrasude prema nama nisu baš sasvim bez osnova...

Pa mogli bi ja i ti sada ici, kako se kaze, do kulina bana i njegovih dana...Normalno i ja se slazem da je svako kriv za svoje postupke u krajnosti, znaci krenuvsi od individue sve preko drzave pa na kraju do planete...Ali nikako ne mozemo zanemariti okolnosti, sa tim da mi stvaramo okolnosti ne mogu se u potpunosti sloziti...I eto kao sto Samara M. , moja pametna drugarica :bye: kaze pogledajmo ostale...Mi smo sve samo ne primitivni, i istina je da smo najgori po sebe. I smatram da je istina da smo mi u stvari i najgori i najbolji narod na svijetu. A pogledajmo sada ostale, nisam nacionalista ne daj Boze, ali cu globalizovati sada, uzmi Hrvate, ocaj i idiotizam totalni naklonjenost mrznji pomodarstvo, znaci oni hoce da prisvoje, ustvari ne bih sada naklapao, ali uzmi samo primjer titlovanja srpskih filmova. Dalje, muslimani, narod koji se previse zaludjuje, njihove vodje, su ih npr. nahuskali 91 na rat. Slovenci imaju uredjenu drzavu svaka im cast, ali slabo ljudskosti. Njemci isto tako tako, oni su obicni roboti isto kao Japanci. Amerika totalni nemoral, divljastvo, vukovi u jagnjecoj kozi, koliko su samo ratova zakuvali i koliko drzava razorili, Holandija cista destrukcija. itd itd...Da ponovim, ovo nije vrijedjanje na nac. osnovi, nego takvo je stanje i zdravi ljudi iz tih drzava bi trebali to ispravljati. Svima bi nam bilo bolje
Mi smo dobar narod, ali dopustamo da nas nasi vlastodrzci sisaju kao ovce i mi trpimo, to je nasa najveca mana...I priznacu da se polako pretvaramo u idiote, ali mislim da ipak imamo dosta zdravog tkiva u drzavi. Jedna dobra vladavina, koja za razliku od ostalih ne bi prodavala drzavu, koja bi nam malo popravila ekonomiju, infrastrukturu i bili bi mi, ako nista, ono barem, solidan narod.

Mislim da imaš iskrivljenu sliku...pogotovu kada je reč o drugim narodima. To su predrasude, preuveličavanje tuđih mana. Pogotovu nije u redu da celu jednu naciju karakterišeš kao robote... Takođe, još jedna karakteristika našeg mentaliteta je da govorimo da smo najgori prema sebi ( samodestrukcija ), a o zlu koje smo drugima činile ne želimo da mislimo...;)

Mislim da imaš iskrivljenu sliku...pogotovu kada je reč o drugim narodima. To su predrasude, preuveličavanje tuđih mana. Pogotovu nije u redu da celu jednu naciju karakterišeš kao robote... Takođe, još jedna karakteristika našeg mentaliteta je da govorimo da smo najgori prema sebi ( samodestrukcija ), a o zlu koje smo drugima činile ne želimo da mislimo...;)

лихт бисерко кандић
проваљен си.

Fino sam napomenuo da cu globalizovati, a sto, globalno gledano, u slucaju njemacke i japana jeste istina, cak i Svajcarci itd. Nego, kome smo mi to kao narod zlo cinili!?

Back