gost 202584
Poznat
- Poruka
- 7.235
Evo eksperimenta za vas.
Zamislite pojedinca koji nema nista.
Da li je psiholoski isto ako ima socialnu zastitu od par stotina funti ili dolara ili kao kod nas kad nema nista. A kod nas nema nista.Da bi slucajno dobio onih 5000dinara kod nas, treba da bude osvedoceni nesposoban slucaj,znaci ili duze vreme totalno bolestan ili umobolan na neki nacin.Covek sa samopostovanjem da ne gladuje 10 od 30 dana nece dobiti nista od socijalne sluzbe Srbije.
E sad pomislite kako to utice na poduzetnicki duh i na ponasanje u drustvu u svakodnevnim ekonomskim transakcijama.
Malo ili mnogo?
Socioloski ili sociopatoloski?
Cak i kod lecenja koje je kao besplatno hoce li psihologika i doslednost povuci kod odgovornosti, kad zbog nejela ta odgovornost jasno rusi iznutra ceo sistem odgovornosti, sto navedoh na pocetku kao umobolnost u smislu nepostovanja sebe kao bioloske jedinke.
Suprotno od primitivnog po meni nije kulturno, jer svako je drustvo kulturno, zar ne, po ovoj vasoj definiciji sasvim sigurno svako je kulturno.
Medjutim suprotno od primitivnog je civilizovano, civilizacija.
E sad sto kod nas mnogi i ne znaju sta je civilizacija i civilizovano drustvo, poistovecujuci ga sa terminom civil, sto je gradjanin.
Medjutim i u engleskom govornom podrucju civilizacija i civilizacijsko dostojanstvo je nesto sasvim drugo od gradjanskog drustva.
бавиш се последицама, узрок си проблема.
решавам узрок, последице не постоје.
jer citam tvoje izlaganje ovde,pametno pises dotle da nesto pocinjem da sumnjam da i ti sam na kraju neshvatas sta si hteo nam OBJASNITI! U stvari,tvoje je da budes uvek u pravu,mislim,to ti je fobija izgleda