Truman
Elita
- Poruka
- 23.393
Naglašavam da ova tema nema veze sa politikom već me upravo zanima psihološko tumačenje. Elem, dogodilo se to što se dogodilo u nedelju. Par hiljada nasilnika razlupalo je Beograd. I sad će neko reći - u svakom društvu imaš ekstremiste, samo je pitanje da li je vlast u stanju da se obračuna sa njima. Međutim, koliko sam nakon tog događaja pratio komentare naroda za mene neshvatljivo veliki broj ima reči opravdanja za to što se dogodilo. Gomila njih komentariše - pa dobro, ipak su to radili jer su hteli da biju pedere (?!
). Prvo, da l to znači da opravdavamo prebijanje homoseksualaca. Drugo, da li to znači da opravdavamo fizički obračun sa neistomišljenicima. I treće, da li to znači da nalazimo opravdanje za urnisanje grada, napad na trudnice i sl.
Nakon ovoga čovek koji nije previše emotivno vezan za sopstveni narod ( koji sebe više vidi kao individuu bez vezivanja za nacionalni identitet ) mogao bi se zapitati koji je nivo svesti ove nacije, da li smo toliko primitivni, netolerantni i agresivni? Zar smo toliko duhovno bedni? A onda se setim kako mi vidimo sebe - kao divan, topao, tolerantan narod i blablabla...
da čujemo šta vi mislite...

Nakon ovoga čovek koji nije previše emotivno vezan za sopstveni narod ( koji sebe više vidi kao individuu bez vezivanja za nacionalni identitet ) mogao bi se zapitati koji je nivo svesti ove nacije, da li smo toliko primitivni, netolerantni i agresivni? Zar smo toliko duhovno bedni? A onda se setim kako mi vidimo sebe - kao divan, topao, tolerantan narod i blablabla...
da čujemo šta vi mislite...