Da li smo najgori kao turisti?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.720
plaža-Grčka-more-427x285.jpg

Na društvenoj mreži X razvila se poprilicna polemika nakon što je jedan tviteraš napisao sledece:

"Naši ljudi su najgori na plažama na moru (čast izuzecima). Konkretno sada Grčka - svi leže, pričaju relativno normalnim tonom, samo se naši dernjaju, viču, dozivaju glasno, zauzimaju 6 ležaljki iako ih je troje-četvoro, razvlače ih po celoj plazi...", piše on i dodaje da "svakodnevno ima transfer blama na plaži kad čuje da se jedino naši dernjaju".

U polemici je dodato da su od nas gori Albanci, Rusi, Ukrajinci i Britanci.
Jedni pišu da nismo ništa gori od drugih, samo smo malo glasniji i temperamentniji, dok drugi pak kažu da smo nekulturni i da nemamo osećaj za druge

(blic)

Vaše mišljenje..Da li smo najgori i ako jesmo zašto ?

Pogledajte prilog 1568235

Na društvenoj mreži X razvila se poprilicna polemika nakon što je jedan tviteraš napisao sledece:

"Naši ljudi su najgori na plažama na moru (čast izuzecima). Konkretno sada Grčka - svi leže, pričaju relativno normalnim tonom, samo se naši dernjaju, viču, dozivaju glasno, zauzimaju 6 ležaljki iako ih je troje-četvoro, razvlače ih po celoj plazi...", piše on i dodaje da "svakodnevno ima transfer blama na plaži kad čuje da se jedino naši dernjaju".

Jedni pišu da nismo ništa gori od drugih, samo smo malo glasniji i temperamentniji, dok drugi pak kažu da smo nekulturni i da nemamo osećaj za druge

(blic)

Nevezano za pitanje, lično mi ne bi palo na kraj pameti da boravim na ovakvoj plaži kao na fotki.

Pogledajte prilog 1568235

(blic)

a sta ocekivati od paradajz-turista ?

Nisu to nasi , to su vasi.....Moji su kulturni i fini i svi okrecu glavu za mojima....za 2 dana ih zna celo mesto, a cesto sledi i gratis koktel, poziv , neka spec ponuda i prijateljski savet ispod ruke...

Ne lazem, stvarno ima razloga zasto osecam letovanje u Grckoj kao posebno....
Jedne godine je bilo nesto na kosovu, Gazda hotela je dosao do mene i pitao , ako moras da ides, nista ne brini vraticemo ti sav novac....eto to je rekao...
Dan je 100e po osobi bio...

Ја би ипак Русе па пиргавце ставио испред нас.

Иначе под "нас" спадају и сви ти талибани из неких Базднија, Црних Гора, Македонија и слично.
To zavisi sta se gleda....Britanci su za neke stvari nauceni da prate i postuju , opet nasi su drugacije primitivni , to su primitivizmi koji su integrisani ...

Rusi , to vec ne znam...
A od ostalih balkanaca, zalosno je sto se svi ponose sto su stoka...to je neverovatno...
Ranije su Hrvati bili cistiji , tu da ih pohvalis, sad su pojacali nasilje...Makedonci imali manje nasilja , sad su povecali prevare, nedrzanje reci , kao Vranjanci su...
Laze maze..

Ocigledno da sve ovo nije vezano za genotip naroda nego je nevaspitanje i nekultura , da kazem i nemoral sadasnjih vremena u tim drzavama....cista posledica drzavne politike...
Ali starije generacije ce izumreti uskoro...Umesto Srba sa kojima se oseca pravoslavni duh u Grckoj nastupice slika Srba sa kojima su stalno tuce i prebijanja, prljanja plaze, i pokrivanja kostica i ostataka voca peskom...sto je mozda navika iz CG...a mozda je i starija navika...cak je to i verovatnije...paradajz turisti u grckoj...
Samo je caka kad si paradajz turista, sve ide u kantu...a imas puno da bacis..

U svakom slucaju to nije nista strasno to je se integrisani primitivizam, ono sto ljudi ne primecuju zato sto je deo njihove sredine, ako ne zele da primecuju..
Naravno da je to lose, ali je kolektivna kultura, pa lici na bacanje pikavaca i papirica bilo gde ti dodje kao sto se radi u Srbiji a nigde korpe....Evo juce sam nosio omot sladoleda 1,5 km, tj isao sam peske 2 stanice i nigde, pazi nigde nema kante za tih 1,5km, ali da kazem da nekad ima...nije mi bas najjasnije kako nekad ima, to su neke kante od trenutnog smeca....koje su jednokratne, nije mi jasno ni ko ih postavlja ali su korisne....rade posao , ali nekad ih nema...

Evo u BG sad obidjite stanice GSP i osim onih aparata za pravljenje spljostenih limenki nema kante jedno 20 stanica, pa ima jedna, tamo gde se najmanje nadas...gde nema nijedna prodavnica...hmmmm, tamo je betonska kanta...pa onda ima jedno 6 stanica koje imaju te betonske kante jer je grad, zvezdara, ali dalje levo i desno opet 20 stanica nema...tako se pogodilo trenutno..nekad bude na svakoj stanici...

Eto vam tu kulture....nekako nestaju kante...
Eto vam tu kulture, skoro da nema nijedne stanice da se u roku od 3 nedelje ne polome stakla na stanici...
Eto vam tu kulture, ako nesto kazes nekom klincu koji gleda da razbije stanicu , razvali usb punjac, sutira kantu , dolazis u poziciju da bude tuca...ja sam jedan od onih koji se i tukao zato sto je za drugim podigao papiric...ali to je slucajno tako ispalo...retko kad je stanica ociscena i cista da bih ja tezio da ostane cista pa podizem tudji papiric...

Poslednja izmena:
Pre mesecak dana zvao policiju nekim vandalima. I uzeo da ga snimam jer je usao u dvoriste od zgrade s kapuljacom ko nindza i maltretiraju jednu dementnu staricu sto zivi u prizemlju i meni on: eee nemoj da snimas internet nasilje!
E pa dragi sugradjani, ja odustajem. Izvolite, vaspitavajte kako hocete, stavljajte zakone koje hocete i nema da se zalis. Kao i to sto vas grci teraju s mora jer zabijete goozice na lezaljke i ostavljate ih tamo ceo dan.
Ja da sam grk, samo bih pokupio te peskire u veliku kesu i u smece. Ne bih ni pitao nikoga ni za sta. A sutra bi ti cena suncobrana bila 20 evra a ne 10.
Isprsi se koliko mozes da se protegnes. Ne mozes? ima i srbija lepog turizma. A tako bi i na kulturan nacin i grcima dali do znanja da su im usluge mozda i preskupe i infrastruktura pretrpana. Jer to ni ti zapadnjaci ne vole koje one prizeljkuju kao neku uber turisticku klasu s parama. Mislis da neki nemac voli da gleda one flipere, dzidza bidze, izmesanu muziku - tehno etno giros?
Ovako je relacija ko crevca.

Back