Ја би ипак Русе па пиргавце ставио испред нас.
Иначе под "нас" спадају и сви ти талибани из неких Базднија, Црних Гора, Македонија и слично.
To zavisi sta se gleda....Britanci su za neke stvari nauceni da prate i postuju , opet nasi su drugacije primitivni , to su primitivizmi koji su integrisani ...
Rusi , to vec ne znam...
A od ostalih balkanaca, zalosno je sto se svi ponose sto su stoka...to je neverovatno...
Ranije su Hrvati bili cistiji , tu da ih pohvalis, sad su pojacali nasilje...Makedonci imali manje nasilja , sad su povecali prevare, nedrzanje reci , kao Vranjanci su...
Laze maze..
Ocigledno da sve ovo nije vezano za genotip naroda nego je nevaspitanje i nekultura , da kazem i nemoral sadasnjih vremena u tim drzavama....cista posledica drzavne politike...
Ali starije generacije ce izumreti uskoro...Umesto Srba sa kojima se oseca pravoslavni duh u Grckoj nastupice slika Srba sa kojima su stalno tuce i prebijanja, prljanja plaze, i pokrivanja kostica i ostataka voca peskom...sto je mozda navika iz CG...a mozda je i starija navika...cak je to i verovatnije...paradajz turisti u grckoj...
Samo je caka kad si paradajz turista, sve ide u kantu...a imas puno da bacis..
U svakom slucaju to nije nista strasno to je se integrisani primitivizam, ono sto ljudi ne primecuju zato sto je deo njihove sredine, ako ne zele da primecuju..
Naravno da je to lose, ali je kolektivna kultura, pa lici na bacanje pikavaca i papirica bilo gde ti dodje kao sto se radi u Srbiji a nigde korpe....Evo juce sam nosio omot sladoleda 1,5 km, tj isao sam peske 2 stanice i nigde, pazi nigde nema kante za tih 1,5km, ali da kazem da nekad ima...nije mi bas najjasnije kako nekad ima, to su neke kante od trenutnog smeca....koje su jednokratne, nije mi jasno ni ko ih postavlja ali su korisne....rade posao , ali nekad ih nema...
Evo u BG sad obidjite stanice GSP i osim onih aparata za pravljenje spljostenih limenki nema kante jedno 20 stanica, pa ima jedna, tamo gde se najmanje nadas...gde nema nijedna prodavnica...hmmmm, tamo je betonska kanta...pa onda ima jedno 6 stanica koje imaju te betonske kante jer je grad, zvezdara, ali dalje levo i desno opet 20 stanica nema...tako se pogodilo trenutno..nekad bude na svakoj stanici...
Eto vam tu kulture....nekako nestaju kante...
Eto vam tu kulture, skoro da nema nijedne stanice da se u roku od 3 nedelje ne polome stakla na stanici...
Eto vam tu kulture, ako nesto kazes nekom klincu koji gleda da razbije stanicu , razvali usb punjac, sutira kantu , dolazis u poziciju da bude tuca...ja sam jedan od onih koji se i tukao zato sto je za drugim podigao papiric...ali to je slucajno tako ispalo...retko kad je stanica ociscena i cista da bih ja tezio da ostane cista pa podizem tudji papiric...