Baby Yoda
Contributor
- Poruka
- 21.753
Iako je smešno, šale radi sam razmišljao, šta ako smo mi programirani od strane nekih drugih bića, nekih drugih programera (ne matrix)? To bi objasnilo našu nesavršenost. 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jasno, pardon.Ne govori se o tome. Govori se o informatičkom kodu postojanja svega oko nas, a ne samo nas kao jedinke. Mi smo programirani kroz DNK. A to može biti softver koji je neko pisao. Može biti greška u kodu to što se neko rađa sa nekom bolešću koja ne bi trebala da postoji. Na to se odnosi. A ne na realizam o kojem ti govoriš i o "programiranju". Ovo je IT sektor i striktno govorimo o IT mogućnostima. Nije filozofija ili psihologija
Po Teoriji Evolucije MORA da postoji greška u kodu koja varijacijama stvara nove vrste, kljuca kao ćorava kokoška i kroz milione godina stvara nove vrste.Ne govori se o tome. Govori se o informatičkom kodu postojanja svega oko nas, a ne samo nas kao jedinke. Mi smo programirani kroz DNK. A to može biti softver koji je neko pisao. Može biti greška u kodu to što se neko rađa sa nekom bolešću koja ne bi trebala da postoji. Na to se odnosi. A ne na realizam o kojem ti govoriš i o "programiranju". Ovo je IT sektor i striktno govorimo o IT mogućnostima. Nije filozofija ili psihologija
Recimo da si u pravu i rešio si problem našeg postojanja. A KO je PROGRAMIRAO ta druga bića?Iako je smešno, šale radi sam razmišljao, šta ako smo mi programirani od strane nekih drugih bića, nekih drugih programera (ne matrix)? To bi objasnilo našu nesavršenost.![]()
Code-ception.Recimo da si u pravu i rešio si problem našeg postojanja. A KO je PROGRAMIRAO ta druga bića?![]()
Imaš i Nuklearnu Teoriju Evolucije! Ako ti je DNK sklepan i od nekoliko radiaktivnih atoma, kada se oni raspadnu, to je već druga struktura. Pitanje je kako će se to onda i u šta da transformiše....Ne govori se o tome. Govori se o informatičkom kodu postojanja svega oko nas, a ne samo nas kao jedinke. Mi smo programirani kroz DNK. A to može biti softver koji je neko pisao. Može biti greška u kodu to što se neko rađa sa nekom bolešću koja ne bi trebala da postoji. Na to se odnosi. A ne na realizam o kojem ti govoriš i o "programiranju". Ovo je IT sektor i striktno govorimo o IT mogućnostima. Nije filozofija ili psihologija
zapravo jeste, to je jedno od najpopularnijih i suštinskih filozofskih pitanja tkd pripada na tome potforumuNe govori se o tome. Govori se o informatičkom kodu postojanja svega oko nas, a ne samo nas kao jedinke. Mi smo programirani kroz DNK. A to može biti softver koji je neko pisao. Može biti greška u kodu to što se neko rađa sa nekom bolešću koja ne bi trebala da postoji. Na to se odnosi. A ne na realizam o kojem ti govoriš i o "programiranju". Ovo je IT sektor i striktno govorimo o IT mogućnostima. Nije filozofija ili psihologija
Nismo.Iako je smešno, šale radi sam razmišljao, šta ako smo mi programirani od strane nekih drugih bića, nekih drugih programera (ne matrix)? To bi objasnilo našu nesavršenost.![]()
kako znašNismo.
Ustvari, telo jeste ali um nije.
Intuitivno a i čitao sam o tomekako znaš
objasni malo bolje i detaljnijeIntuitivno a i čitao sam o tome
Bog je koncept za nekoga ili nešto što je znatno iznad nas.zašto bi programer bio nužno bog
Nije Bog sa velikim B sigurno. Pre svega zato sto uvek ide pitanje a ko je programirao Boga?zašto bi programer bio nužno bog
ne nužnoBog je koncept za nekoga ili nešto što je znatno iznad nas.
nije bitno šta je nama ''logično'' ili ne, antropocentrizamNelogično je da se ovako kompleksan ževot napravio sam od sebe.
ali mi nismo oduvek postojaliAko odgovorimo da je bog oduvek postojao, onda je nepotreban zato sto mozemo reci i da smo mi oduvek postojali,
non sequitur, to što naučnici ZASAD nisu to uspeli, ne znači da NIKAD neće. možda i može sam od sebe nastati, otkud znaš. a i zavisi kako definišeš ''sam od sebe''Kompleksnost jedne ćelije je neverovatna. Život sam od sebe ne može nastati. Čak biolozima da daš sve gradivne elemente ćelije, sve proteine, celu strukturu nukleida oni ne mogu da stvore život iako su pokušali.
Sam od sebe: Mi stvaramo milione spojeva koji NE postoje na Zemlji. Kako to radimo? Slažemo atom po atom kao LEGO kockice, ili samo stvorimo uslove za to, i ta jedinjenja 'sama' nastanu! Tako je možda i sa nastankom života?ne nužno
nije bitno šta je nama ''logično'' ili ne, antropocentrizam
ali mi nismo oduvek postojali
non sequitur, to što naučnici ZASAD nisu to uspeli, ne znači da NIKAD neće. možda i može sam od sebe nastati, otkud znaš. a i zavisi kako definišeš ''sam od sebe''
I tako stvar postaje još zanimljivija i zapetljanija? Uz sam život, imamo i nešto kao svest....Nismo.
Ustvari, telo jeste ali um nije.